Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.31 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ // ΓΕΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ (ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 1320-0204
Τιμή Έκδοσης
€44.79
Τιμή Πολιτείας
€33.59
(-25%)
Κερδίζετε €11.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Γενικό Ευρετήριο συμπληρώνει και ολοκληρώνει με απόλυτα χρηστικό και ασφαλή τρόπο όλους τους τόμους της Εκπαιδευτικής Εγκυκλοπαίδειας.
Σκοπός της σύνταξης και της έκδοσης του Γενικού Ευρετηρίου είναι ο συγκερασμός όλων των θεματικών τόμων σε έναν τόμο περιληπτικό, ο οποίος να περιλαμβάνει στην ουσία όλα τα λήμματα όλων των τόμων με ακριβή αλφαβητική σειρά, ώστε να μπορεί ο χρήστης της εγκυκλοπαίδειας με εύκολο τρόπο να αναζητήσει το κάθε θέμα και να το βρει εκεί που πρέπει, στον τόμο δηλαδή που ανήκει.
Η μέθοδος της σύνταξης που ακολουθήθηκε είναι η εξής: Αποδελτιώθηκαν όλα τα λήμματα που αναφέρονται στους δέκα τόμους του Βιογραφικού Λεξικού. Περιλαμβάνονται όλα τα ευρετήρια των επί μέρους τόμων, και, τέλος, όλα τα λήμματα-κεφάλαια των θεματικών τόμων, τα οποία δεν είχαν ενταχθεί στα ευρετήριά τους. Αναφέρονται πρόσωπα, τοπωνύμια, ιστορικά γεγονότα, Σχολές, επιστημονική ορολογία, ορολογία τέχνης κ.λπ. Τα λήμματα του Ευρετηρίου είναι εξαντλητικά και αναλυτικά, τοποθετημένα με απόλυτη αλφαβητική σειρά, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα ο αναγνώστης να αναζητήσει με ευκολία όποια λέξη θέλει, όποιο θέμα ψάχνει και να βρει σε ποιο θεματικό τόμο ανήκει και σε ποια σελίδα του συγκεκριμένου τόμου γίνεται αναφορά. Π.χ. Καταιγίδα [16] 189. Δηλαδή η λέξη καταιγίδα υπάρχει στον τόμο 16, ο οποίος τιτλοφορείται «Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος» και καταχωρείται στη σελίδα 189 του τόμου αυτού.
Στην αναζήτηση ενός λήμματος, το Γενικό Ευρετήριο προσφέρει κι ένα επιπλέον κίνητρο. Ο αναγνώστης, ο οποίος αναζητά ένα λήμμα μιας συγκεκριμένης επιστήμης, έχει τη δυνατότητα να το βρει και σε κάποια άλλη εκδοχή του, σε μια άλλη επιστήμη, με άλλον τρόπο τοποθετημένο. Δηλαδή, για παράδειγμα το λήμμα «Αλέξανδρος ο Μέγας» βρίσκεται στους τόμους 1 (Βιογραφικό Λεξικό), 22 (Ελληνική Ιστορία), 23, 24 (Παγκόσμια Ιστορία), 26 (Φιλοσοφία και Κοινωνικές Επιστήμες), 28 (Παγκόσμια Λογοτεχνία) και 29 (Παγκόσμια Τέχνη). Ως εκ τούτου απευθύνεται τόσο στο μαθητή του γυμνασίου και του λυκείου, όσο και στο φοιτητή και στον επιστήμονα, ο οποίος θα αναζητήσει κάποιο ειδικό θέμα του τομέα του.
Με το Γενικό Ευρετήριο ολοκληρώνεται η μεγάλη Εκπαιδευτική Εγκυκλοπαίδεια, η οποία προσφέρει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη και απόλυτα σύγχρονη θεώρηση των επιστημών και των τεχνών. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602134026
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2002
Αριθμός σελίδων246
Διαστάσεις30x24
Κωδικός Πολιτείας1320-0204
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62
ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS