Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΣΤΙΣ ΑΙΓΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΣΤΙΣ ΑΙΓΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

+
-
ΜΠΟΝΙΑΣ ΖΗΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4344-0092
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€16.98
(-11%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Η ελληνική αρχαιολογική έρευνα εκπροσωπείται στη Λακωνία από τα πιο ικανά στελέχη της. Η Σπάρτη ευτύχησε να έχει κατά καιρούς εφόρους τους Δ. Φίλιο, Κ. Ρωμαίο, Χ. Χρήστου, Α. Δεληβορριά. Τα τελευταία χρόνια με τον Γ. Σταϊνχάουερ (Ευρυκλής Λαχάρους και η Ρωμαϊκή πολιτική στη Σπάρτη, 1988), η έρευνα στρέφεται στη μελέτη της "χώρας" της Λακεδαίμονος και σε μικρά περιφερειακά ιερά, από τα οποία λίγα είναι μέχρι σήμερα δημοσιευμένα.
Η ανασκαφή στις Αιγιές εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας να γνωρίσουμε την περιοχή και τη θέση της στην καλλιτεχνική παραγωγή του ελληνικού χώρου από ευρήματα του λακωνικού τόπου. Όπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης της εργασίας αυτής, η Σπάρτη και γενικότερα η Λακωνία δεν απομονώνεται μετά τον 6ο αι. π.Χ. Εξακολουθεί να έχει επαφές και ανταλλαγές με τον υπόλοιπο ελληνισμό και να δέχεται τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα. Η ανασκαφή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ευρήματα του 5ου αι., ενώ στον 4ο αι. και στα ελληνιστικά χρόνια παρ' όλο που δεν είναι αξιόλογη η παραγωγή πρωτότυπων έργων δεν λείπουν επαναλήψεις και απομιμήσεις γνωστών δημιουργιών άλλων περιοχών. Κυρίως είναι η χώρα των περιοίκων που φέρνει στον τόπο τις νέες ιδέες, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης της όσο και λόγω της κάποιας αυτονομίας που απολαμβάνει σε σχέση με τη μητρόπολη και ακόμη ίσως λόγω της διαφορετικής αντίληψης με την οποία οι περίοικοι αντιμετώπιζαν τα θέματα της τέχνης.
Κατά τη συνολική δημοσίευση της ανασκαφής, που έτυχε να φέρει στο φως τόσα πολλά και ποικίλα ευρήματα, είχαμε κατά νουν πρωταρχικά το μελετητή του λακωνικού χώρου. Σκεφτήκαμε να κατανείμουμε το υλικό κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσπελάσιμο ακριβώς το σημείο εκείνο που τυχόν ενδιαφέρει. Προϋπόθεση για την καλύτερη κατανόηση του κειμένου αποτελεί η ανάγνωση του καταλόγου. Η βιβλιογραφία που δίνεται στον κατάλογο, εκτός από λίγες περιπτώσεις, δεν επαναλαμβάνεται στο κείμενο. Το περιγραφικό μέρος του καταλόγου συμπληρώνεται με τα σχόλια στα αντίστοιχα κεφάλαια. Το υλικό που παρατίθεται για σύγκριση δεν είναι εξαντλητικό αλλά επιλογή κατά το δυνατόν των σημαντικότερων παράλληλων αντικειμένων. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Αρχιτεκτονική
Πλαστική
Κεραμική
Πήλινα ειδώλια
Ελεφαντόδοντο, οστούν, γυαλί, ορεία κρύσταλλος, οψιανός, λίθος
Φαγεντιανή
Μεταλλικά αντικείμενα: Χρυσά, αργυρά, χάλκινα, σιδερένια
Μολύβδινα ειδώλια και λοιπά αντικείμενα
Νομίσματα
Επιγραφική
Η ΛΑΤΡΕΙΑ
ΑΙΓΙΕΣ, ΠΕΡΙΟΙΚΙΣ ΠΟΛΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ZUSAMMENFASSUNG
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΠΙΝΑΚΕΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602141908
ΕκδότηςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΣειράΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΡ.62
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις28x21
ΕπιμέλειαΚΥΠΡΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΑΡΗ ΒΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας4344-0092
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Όσα χάσαμε στις φλόγες
ENRIQUEZ MARIANA
€12.20 €4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32
ΑΙΘΙΟΠΙΚΑ
ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS