Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΓΚΕΛ

ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΓΚΕΛ

+
-
ADORNO W. THEODOR
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0024
Τιμή Έκδοσης
€10.45
Τιμή Πολιτείας
€7.32
(-30%)
Κερδίζετε €3.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παρουσίαση σε μετάφραση των τριών μελετών για τον Hegel, που έγραψε ο Τh. Adorno, έχει σκοπό να συμβάλει στην καλύτερη πρόσληψη του εννοιολογικού οικοδομήματος του μεγάλου γερμανού φιλοσόφου στη χώρα μας. Αν και το ενδιαφέρον για τον Hegel δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται, θα έλεγε εντούτοις κανείς ότι τον τελευταίο καιρό η μελέτη του έργου του, απαλλαγμένη από τις πρόσκαιρες πολιτικοϊδεολογικές της εκτροπές, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της φιλοσοφικής έρευνας διεθνώς.
Στις δημοσιευόμενες μελέτες του, ο Τh. Adorno αναπτύσσει με διεισδυτικό τρόπο το σύνολο σχεδόν των εννοιών που παίζουν κεντρικό ρόλο στο έργο του Hegel. Κατά την άποψή του "ολόκληρη η εγελιανή φιλοσοφία αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια, να μεταφρασθεί η πνευματική εμπειρία σε έννοιες". Ο Adorno καταφέρνει στις σημαντικές αυτές μελέτες του να δώσει ακριβώς μια ιδέα τούτης της προσπάθειας.
Το παρουσιαζόμενο εδώ "collegium" των μελετών του, όπως ο ίδιος ο Adorno τις χαρακτηρίζει, απέκλειε ως εκ της φύσεώς του την υποδιαίρεση σε κεφάλαια και θεματικές ενότητες. Για να μην χάσει λοιπόν ο αναγνώστης, μέσα στο δύσβατο επιχειρηματολογικό ύφος του Τh. Adorno, τον καθοδηγητικό μίτο των αναπτύξεών του, καλείται να ανακαλύψει ο ίδιος τις εύκολα εντοπίσιμες θεματικές ενότητες του κειμένου.
Η μετάφραση είχε να ξεπεράσει τις γνωστές δυσκολίες των αντίστοιχων προς το παρόν εγχειρημάτων. Έγινε παρ' όλα αυτά προσπάθεια να περιορισθούν στο ελάχιστο οι επεξηγηματικές επεμβάσεις στο κείμενο, προκειμένου να δοθεί κατά το δυνατόν ατόφια στον αναγνώστη μια ιδέα του πυκνού ύφους του Adorno, με το οποίο ο ίδιος αποπειράται να φωτίσει τους ακόμα πυκνότερους στοχασμούς του Hegel. (Αθήνα, καλοκαίρι 1992 Νικόλαος Λίβος, από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα του επιμελητή
Πρόλογος
1. Επόψεις
2. Εμπειρικό περιεχόμενο
3. «Σκοτεινός» ή πως θα 'πρεπε να διαβάζεται
4. Παραπομπές και σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDREI STUDIEN ZU HEGEL
ISBN139789602180150
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΓΛΩΣΣΑ - ΘΕΩΡΙΑ - ΠΡΑΞΗ 7
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΙΒΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΣΤΕΜΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΟΡΝΟ Β. ΤΕΟΝΤΟΡ
Κωδικός Πολιτείας2410-0024
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

uchihaestelcior

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

maurogato, theotsom, t_someone, Γιώργος Παν, XYPOLYTAS, Nefeli Karapiperi, demetpapad, geopap1984, thanos2019, val_kos, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS