Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΡΓΚΙΝΑΛΙΑ

ΜΑΡΓΚΙΝΑΛΙΑ ΣΤΟ «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΤΟΥ ADOLPH WAGNER

+
-
MARX KARL
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0018
Τιμή Έκδοσης
€3.00
Τιμή Πολιτείας
€2.10
(-30%)
Κερδίζετε €0.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"1. Η άποψη του κυρίου Wagner είναι η "κοινωνικοδικαϊκή άποψη" (σελ.2). Στο σημείο αυτό είναι εναρμονισμένος με τον Rodbertus, τον Lange και τον Schaffle" (σελ.2). Για τα "κύρια σημεία της θεμελίωσης" αναφέρεται στον Rodbertus και στον Schaffle. Ο κύριος Wagner λέει ακόμη και για την "πειρατεία" ως "μη νόμιμο" προορισμό σε ολόκληρους λαούς, ότι είναι τότε μόνον ληστεία, "εάν γίνει δεκτόν ότι υπάρχει ένα πραγματικό jus gentium" (σελ.18, υποσ.3).
Ψάχνει να βρει πριν απ' όλα τους "όρους του οικονομικού βίου του κοινωνικού συνόλου" και "ορίζει σύμφωνα με αυτούς τη σφαίρα της οικονομικής ελευθερίας του ατόμου" (σελ.2).
"Το ορμέμφυτον της ικανοποίησης των αναγκών" ...δεν δρα και δεν οφείλει να δρα ως μία καθαρή "φυσική δύναμη", αλλά βρίσκεται, όπως κάθε ανθρώπινο ορμέμφυτο, υπό την καθοδήγηση του λόγου και της συνείδησης. Κάθε ενέργημα που προκύπτει από αυτό είναι συνεπώς ένα "υπεύθυνο" ενέργημα και υπόκειται πάντα σε μία "ηθική κρίση", η οποία όμως είναι βέβαια (!) και η ίδια εκτεθειμένη στην "ιστορική μεταβολή".
Υπό τον όρο "εργασία" (σελ.9, παρ.2) ο κύριος Wagner δεν διακρίνει μεταξύ του "συγκεκριμένου χαρακτήρα κάθε εργασίας" και του κοινού σ' όλα αυτά τα είδη εργασίας "ξοδέματος εργασιακής δύναμης (σελ.9,10).
"Ακόμη και η απλή διαχείριση της περιουσίας προς το σκοπό της απόκτησης προσόδου αναγκάζει σε δραστηριότητες, οι οποίες υπάγονται στην έννοια "εργασία", και κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και η χρησιμοποίηση του αποκτηθέντος εισοδήματος με σκοπό την ικανοποίηση αναγκών" (σελ.10, σημ.6). [...]" (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRANDGLOSSEN ZU ADOLPH WAGNERS "LEHRBUCH DER POLITISCHEN OKONOMIE
ISBN139789602180785
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1993
Αριθμός σελίδων54
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ
Κωδικός Πολιτείας2410-0018
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Από τη μέση και κάτω
ΜΗΤΣΟΡΑ ΜΑΡΙΑ
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS