Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ // ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ Λ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΤΟ 1755

+
-
SHRADY NICHOLAS
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0598
Τιμή Έκδοσης
€16.92
Τιμή Πολιτείας
€11.84
(-30%)
Κερδίζετε €5.08


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Νοέμβριος 1755, πρωτομηνιά, Άγιοι Πάντες, ο εγκέλαδος χτύπησε τρεις φορές τη Λισαβόνα, ισοπεδώνοντας μια από τις λαμπρότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τεράστια παλιρροϊκά κύματα αποτέλειωσαν την καταστροφή, παρασύροντας ζωντανούς και νεκρούς. Η φωτιά που προκάλεσε ο σεισμός φούντωσε από τον δυνατό αέρα και κατέκαιγε τα πάντα για πέντε ολόκληρες ημέρες. Γη, νερό, αέρας και φωτιά, όλα τα στοιχεία της φύσης συνωμότησαν για να προκληθεί μια από τις πιο τρομερές καταστροφές στην Ιστορία. Η Λισαβόνα είχε σχεδόν σβήσει από το χάρτη.
"Αργότερα, όταν η γη σταμάτησε να τρέμει και η λεπτή σκόνη κατακάθισε για τα καλά σαν αραχνοΰφαντο πέπλο πάνω από τη Λισαβόνα, όταν η θάλασσα υποχώρησε και φώλιασε πάλι στο ήρεμο δέλτα των εκβολών του Τάγου, όταν έσβησαν και οι τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς που κατέκαυσε τα πάντα, τότε μόνο οι επιζήσαντες θυμήθηκαν τις προφητείες... Οι προβλέψεις μιλούσαν για το χαμό της Λισαβόνας από ξηρασίες, από χολέρα, από πείνα, από επιδρομές, από σεισμούς, από καταιγίδες, από την επέλαση βλαβερών ερπετών και από την επάνοδο των ισπανών κατακτητών... Από τους άμβωνες εκφωνούνταν χειμαρρώδη κηρύγματα που καταλόγιζαν στην πόλη πλήθος αμαρτημάτων... Η ώρα της θείας δίκης πλησίαζε - αλίμονο σε όσους δεν εισάκουσαν το προσκλητήριο της μετάνοιας! Οι ιεροκήρυκες παρέπεμπαν στο βιβλίο της Αποκάλυψης...
Αυτό έπρεπε να θυμάται ο λαός, την Αποκάλυψη, με την οποία έμοιαζε όσο τίποτε άλλο εκείνες τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη η συνωμοσία γης, θάλασσας και φωτιάς που κατέστρεψε τη Λισαβόνα."
Ποτέ στο παρελθόν η είδηση μιας φυσικής καταστροφής δεν διαδόθηκε τόσο πλατιά και δεν άφησε τόσο ανεξίτηλα τη σφραγίδα της στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Είχαν υπάρξει, βέβαια, και άλλες φυσικές καταστροφές, που ήταν όμως είτε πολύ παλιές, είτε ξεχασμένες. Η Λισαβόνα, πρωτεύουσα μιας αποικιακής αυτοκρατορίας που εκτεινόταν από τη Βραζιλία μέχρι την άπω Ανατολή και προπύργιο της Ιεράς Εξέτασης, ζούσε τον χρυσό αιώνα της.
Ο μαρκήσιος de Pombal, ηγετική μορφή και θεληματική προσωπικότητα, είχε λες γεννηθεί για να συγκρατήσει τους πανικόβλητους κατοίκους της Λισαβόνας και να πάρει στα χέρια του το δύσκολο έργο της ανόρθωσής της. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE LAST DAY // WRATH RUIN AND REASON IN THE GREAT LISBON EARTHQUAKE OF 1755
ISBN139789602186770
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΡΑΝΤΙ ΝΙΚΟΛΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2410-0598
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

KOSTASKLF

Κριτικές για το προϊόν

[07/07/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο. Περιγράφει με όση λεπτομέρεια απαιτείται την ιστορία του σεισμού του 1755 που κατέστρεψε την Λισαβόνα, αλλά κυρίως τον αντίκτυπο που είχε ο σεισμός αυτός στην ίδια την κοινωνία. Ο ρόλος του Μαρκησίου ντε Πομπάλ, του ανθρώπου που ανέλαβε κόντρα σε θεούς και δαίμονες να ανοικοδομήσει την πόλη αντί να την παρατήσει όπως προτεινόταν. Περιγράφεται και η ιστορία της Πορτογαλίας από την απελευθέρωσή της από τους μουσουλμάνους Μαυριτανούς το 1147, την εποχή των Ανακαλύψεων και μέχρι στις αρχές του 19ου αιώνα, με πολλές οικονομικού, πολιτικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος λεπτομέρειες (π.χ. γιατί στην Πορτογαλία, παρά τον πλούτο, δεν δημιουργήθηκε εύρωστη αστική τάξη, σε αντίθεση π.χ. με την Ολλανδία). Όποιος προγραμματίζει και ταξίδι στην Πορογαλία/Λισαβόνα, να το διαβάσει οπωσδήποτε.
[17/09/2015] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το θέμα αφορά το 1755 και το σεισμός με τσουνάμι που κατέστρεψε την Λισαβόνα. Το θέμα αφορά και τη συνέχεια των τεκταινομένων στην υπόλοιπη Ευρώπη, γι αυτό είναι
ενδιαφέρον το θέμα. Έκπληξη!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
€12.44 €4.98
(-60%)
Κερδίζετε €7.46
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
BRYUSOV VALERY
€10.60 €4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS