Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Α'Τ. ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KRUGMAN PAUL, OBSTFELD MAURICE
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0059




Παρουσίαση

Το βιβλίο των διάσημων οικονομολόγων P.R. Krugman και Μ. Obstfeld, καθηγητών του Princeton University και του Berkeley, αντίστοιχα, είναι το πιο διαδεδομένο σύγγραμμα που χρησιμοποιείται στο μάθημα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και του διεθνούς εμπορίου. Για την αναθεωρημένη αυτή έκδοση του βιβλίου οι συγγραφείς προχώρησαν σε μια εκτενή ανασύνθεση πολλών κεφαλαίων σύμφωνα τόσο με τις θεωρητικές εξελίξεις στο πεδίο, όσο και με τις πρακτικές εφαρμογές τους. Πέραν αυτών των δομικών αλλαγών, το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρακολουθεί την επικαιρότητα. Μελετώνται έτσι μεταξύ άλλων: η μεταφορά συντελεστών διεθνώς, οι συνέπειες της αποτυχίας των συζητήσεων της Doha, ο ρόλος των εξωτερικών οικονομιών στο διαπεριφερειακό εμόριο, οι ασιατικές αγορές μη εκτελεστών προθεσμιακών συμβολαίων συναλλάγματος, η παγκόμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2007 εξαιτίας των επισφαλών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ. Ο τόμος ενσωματώνει ειδικά στοιχεία, που διευκολύνουν την εκμάθηση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φοιτητών, βοηθώντας τους να εμπεδώσουν το περιεχόμενο των πανεπιστημιακών διαλέξεων. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

(...)Για την αναθεωρημένη αυτή έκδοση του βιβλίου, οι συγγραφείς προχώρησαν σε μια εκτενή ανασύνθεση πολλών κεφαλαίων σύμφωνα τόσο με τις θεωρητικές εξελίξεις στο πεδίο, όσο και με τις πιο σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές τους. Πέραν αυτών των δομικών αλλαγών. το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί με τρόπο που να παρακολουθεί την επικαιρότητα. Μελετώνται έτσι. μεταξύ άλλων: n μεταφορά συντελεστών διεθνώς, οι συνέπειες της αποτυχίας των συζητήσεων της Doha. ο ρόλος των εξωτερικών οικονομιών στο διαπεριφερειακό εμπόριο, οι ασιατικές αγορές μη εκτελεστών προθεσμιακών συμβολαίων συναλλάγματος, n παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2007 εξαιτίας των επισφαλών στεγαστικών δανείων στις H.Π.A. Ο τόμος ενσωματώνει μελέτες περιπτώσεων, διαγράμματα, περιλήψεις, προβλήματα για επανάληψη, που διευκολύνουν την εκμάθηση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φοιτητών, βοηθώντας τους να εμπεδώσουν το περιεχόμενο των πανεπιστημιακών διαλέξεων. Επιπλέον, διατίθεται υλικό στο Διαδίκτυο που περιλαμβάνει διαδικτυακές εφαρμογές και χρήσιμους συνδέσμους σε διαδικτυακούς τόπους, όπου οι αναγνώστες μπορούν να βρουν περισσότερο υλικό για τα θέματα που καλύπτονται στο σύγγραμμα για κάθε κεφάλαιο του. ηλεκτρονικά άρθρα από τους New York Times, που συνδέονται με κάθε κεφάλαιο του συγγράμματος και συνοδεύονται από ερωτήσει κριτικής εξάσκησης και επιπρόσθετα διαδικτύου παραρτήματα του συγγράμματος. Ο Paul Robin Kruqman είναι αμερικάνος Οικονομολόγο5. Καθηγητής Οικονομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Woodrow Wilson School of Public and International Affairs του Princeton University. Centenary Professor στο London School of Economics, και διατηρεί στήλη στην εφημερίδα The New York Times. Το 2008 ο Kruqman κέρδισε το βραβείο Nobel Memorial Prize in Economics για τη συμβολή του στις έννοιες "New Trade Theory" και "New Economic Geography". Ο Maurice Obstfeld είναι Καθηγητή5 Οικονομικών στο University of California του Berkeley. Είναι γνωστός για τη δουλειά του σχετικά με το διεθνέ5 εμπόριο και τη διεθνή οικονομία, θεωρείται από τous πιο χαρισματικούς και σημαίνοντες ανθρώπου5 στον χώρο όπου δραστηριοποιείται, σύμφωνα με τον φορέα IDEAS/RePEc. (Φωτεινή Κατσάνου, Marketingweek 20-06-2011)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΓΔΟΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕΡΟΣ 1. ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
2. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
3. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: ΤΟ ΡΙΚΑΡΔΙΑΝΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
4. ΠΟΡΟΙ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
5. ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΑΤΕΛΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ
7. ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΡΟΣ 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
8. ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
9. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
10. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ
11. ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 4: ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 5: Η ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 6: ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςINTERNATIONAL ECONOMICS - THEORY AND POLICY
ISBN139789602187050
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2011
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ ΝΙΚΟΛΙΝΑ
ΜετάφρασηΛΑΝΤΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ ΝΙΚΟΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΠΟΛ, ΟΜΠΣΤΦΕΛΝΤ ΜΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας2410-0059
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dante1987

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gdeconomou, MICHEL, giovand, Roth, arpet1, michalis delta, DORA7, Summerwind, sicmaggoter, lasarig

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS