Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΙΒΑΝΟΗΣ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

ΙΒΑΝΟΗΣ

SCOTT WALTER
Κωδ. Πολιτείας: 2150-0085




Παρουσίαση

Ήρωας-υπερασπιστής του κοινωνικού ανθρώπου του Μεσαίωνα, του Άγγλου υπηκόου εδώ, σύμφωνα με τον "μύθο" του βιβλίου, και ο ιππότης Ιβανόης, καθώς και ο βασιλιάς Ριχάρδος Α' ο επονομαζόμενος Λεοντόκαρδος, και άλλοι ιππότες εκείνου του καιρού, εναντίον άλλων καταπιεστών ευγενών και φυσικά, εκτός από υπερασπιστής των συμφερόντων των "παρανόμων" του δάσους του Σέργουντ ήταν και προστάτης της ζωής και της τιμής των παρθένων και των κυριών που απειλούνταν από τους αυθαίρετους έρωτες αυτών των "άλλων" ευγενών.
Ο αναγνώστης του "Ιβανόη" γοητεύεται καταρχήν από τον τρόπο αφήγησης αυτής της περιπέτειας ο Σκοτ έχει ξεφύγει από τη μονοτονία του αφηγηματικού μουρμουρητού των ως τότε οιονεί ιστορικών μυθιστορημάτων και τις υπερβολές ως προς τις δυνατότητες των ιπποτών-ηρώων τους, υιοθετώντας την "καθημερινή κουβέντα", θα μπορούσαμε να πούμε, μεταξύ των προσώπων, και την "ιστορική περιγραφή" κατά την ιστόρηση περιστατικών, τόπων και χαραχτήρων - που σημαίνει, ρεαλιστική απεικόνιση των συμβαινόντων χωρίς παρεμβάσεις εικασιών ή πιθανολογούμενων γεγονότων.
Όλος ο μύθος του "Ιβανόη" εξελίσσεται τον δωδέκατο αιώνα, και είναι μια άλλη, προγενέστερη αυτή, εκδοχή του Ρομπέν των Δασών γιατί, και σ' αυτήν την περίπτωση ο Σκοτ ετεροχρονίζει τον θρύλο του λαϊκού ήρωα, τοποθετώντας τον στον καιρό του Λεοντόκαρδου. Ως γνωστόν όμως, οι αυθεντικές μπαλάντες με ήρωα τον Ρομπέν των Δασών απηχούν τις προσδοκίες του λαού της Βόρειας Αγγλίας κατά την ταραγμένη περίοδο των εξεγέρσεων των βαρόνων, όταν η δυσαρέσκεια των χωρικών κορυφώθηκε με την Αγροτική Εξέγερση του 1381. Ο Ρομπέν των Δασών ήταν ήρωας του λαού όπως ο βασιλιάς Αρθούρος ήταν ήρωας των ευγενών. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIVANHOE
ISBN139789602191071
ΕκδότηςΚΑΛΕΝΤΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2001
Αριθμός σελίδων536
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΤΣΑΟΥΣΗΣ Ι. Κ.
ΜετάφρασηΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Γ.Α.
ΕπιμέλειαΤΣΑΟΥΣΗΣ Ι. Κ.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΚΟΤ ΟΥΟΛΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2150-0085
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, Polycrates84

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

TatSmash, geopap1984, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[28/04/2020] Polycrates84.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το βιβλίο είναι πολύ ωραίο και τέλειο δείγμα ρομαντικού ιστορικού μυθιστορήματος. Η έκδοση όμως είναι κάκιστη. Παραλείψεις, αστοχίες στη μετάφραση, προχειρότητες, ό,τι χειρότερο. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω άλλη μη διασκευασμένη για παιδιά έκδοση. Η συγκεκριμένη πάντως το κακοποιεί βάναυσα
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44
ΥΓΙΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ
HELLER RACHAEL
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS