Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΑΥΡΗΛΙΟ ΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

+
-
DODDS R. ERIC
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0014
Τιμή Έκδοσης
€18.02
Τιμή Πολιτείας
€12.61
(-30%)
Κερδίζετε €5.41


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η αντίθεση επίγειου και ουράνιου κόσμου και η διχοτόμηση σώματος και ψυχής βρίσκονταν ήδη στο κέντρο του ελληνικού φιλοσοφικού στοχασμού της κλασικής περιόδου. Ωστόσο η απαξίωση της «ύλης» ως πηγής του κακού και η συνακόλουθη εχθρότητα προς το σώμα εκδηλώνονται ευρύτατα στην ύστερη αρχαιότητα και ειδικότερα στους χρόνους από την ανάρρηση του Μάρκου Αυρηλίου ως τη θρησκευτική μεταστροφή του Κωνσταντίνου.
Αυτή την «εποχή αγωνίας», κατά την οποία η άκρα υλική και ηθική ανασφάλεια στρέφει τους ανθρώπους στην αναζήτηση του θεού, παρουσιάζει ο καθηγητής Ε. Ρ. Ντοντς μέσα από το έργο των πρωταγωνιστών της. Εξετάζοντας πρώτα τις γενικές αντιλήψεις για τον κόσμο και την ανθρώπινη κατάσταση, στρέφεται στη συνέχεια σε ορισμένες χαρακτηριστικές μορφές θρησκευτικής εμπειρίας - ασκητισμός, δαιμονική κατοχή, μυστική ένωση, έκσταση, προφητεία - και ολοκληρώνει τη ρηξικέλευθη μελέτη του με μια αναφορά στις διαδοχικές φάσεις του διαλόγου «εθνικών» και χριστιανών, που καταγράφονται στις μαρτυρίες της εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το παρόν βιβλίο, δεν είναι μόνο μια σημαντική μελέτη των κοινών στοιχείων μεταξύ εθνικών και χριστιανών της εποχής, αλλά και μια αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Dodds, ειρωνική, αυστηρή, ανθρώπινη, ενδεικτική της απορίας του απέναντι στη δική του εποχή αγωνίας... η ευρύτητα της οπτικής και η αμέριστη συμπάθεια με την οποία ο Dodds προσεγγίζει το θέμα του, συνδυασμένη με την πυκνότητα της γραφής του, τοποθετούν αυτό το έργο σε εξέχουσα θέση ανάμεσα στις διακεκριμένες μελέτες του. (Henry Chadwick)
Τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του έργου [του Dodds] ... είναι η σπάνια συνύφανση κριτικής απόστασης και συμπάθειας, η αυστηρή επιστημονική μέθοδος συνδυασμένη με ένα βαθμό εξοικείωσης με τις σύγχρονες ψυχολογικές θεωρίες ασυνήθιστο για κλασικό φιλόλογο, τελευταίο δε, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ικανότητά του να γράφει πολύ ωραία... Παρουσιάζει εδώ μια σύντομη, αλλά μεγάλης εμβέλειας, ακριβή και καλά τεκμηριωμένη μελέτη της θρησκευτικής ζωής σε ό,τι ονομάζει Εποχή της Αγωνίας, εστιάζοντας μάλλον περισσότερο σε ό,τι είχαν κοινό εθνικοί και χριστιανοί παρά σε ό,τι τους χώριζε... Τελειώνει με ορισμένα σύντομα, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα, σχόλια για τους λόγους της επιτυχίας που είχε ο Χριστιανισμός. (Times Literary Supplement)

Περιεχόμενα

Προοίμιο του Henry Chadwick
Πρόλογος
Συντομογραφίες
Ο άνθρωπος και ο υλικός κόσμος
Ο άνθρωπος και ο δαιμονικός κόσμος
Ο άνθρωπος και ο θείος κόσμος
Ο διάλογος εθνικών και χριστιανών
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPAGAN AND CRISTIAN IN AN AGE OF ANXIETY
ISBN139789602210826
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΟ ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 1995
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΤΣΑΝΤΓΟΥΙΚ ΧΕΝΡΙ
ΜετάφρασηΑΝΤΥΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΝΤΣ Ρ. ΕΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας0170-0014
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Σωτήρης Αμάραντος, patrikjack, milabros1981, lab.alex, thanuser

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΓΝΩΣΗ
SIEGEL J. DANIEL
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Με λένε κόκκινο
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
€21.90 €10.95
(-50%)
Κερδίζετε €10.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS