Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΣΑ

Η ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΣΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΛΙΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0129




Παρουσίαση

Νά την λοιπόν τη Συβαρίτισσά μου έτοιμη να την αγαπήσετε όπως και γώ. Την κυοφορούσα τρία χρόνια και είκοσι επτά αιώνες ώσπου την είδα να γεννιέται στους κήπους της Σύβαρης. Κείνης της αποικίας των Αχαιών από τις πρώτες που αναστήθηκαν στα νότια της Ιταλίας γύρω στα 725 π.Χ. μια πόλη κράτος πάμπλουτη, δημοκρατική, με ειρηνόφιλη συνείδηση κι ευτυχισμένο λαό. Πόλη λιχούδα, λαίμαργη, φιλήδονη, φιλόμουση, γεμάτη σεβασμό για την ελευθερία των ανθρώπων και τους πολίτες γεμάτους σεβασμό για τον πλησίον τους. Εκεί ανακάλυψα την πάναγνη της ελευθερίας Ελένη ασημάδευτη ακόμη, πριν την καταχωρίσει ο Ησίοδος στους ένοχους γιατί γεννήθηκε γυναίκα. Ανέγγιχτη από τη μισαλλοδοξία του αντρικού ρατσισμού γιατί αυτή γεννά. Πριν ο φονικός Δράκων καταδικάσει την αυτοδιάθεση του σώματός της βαφτίζοντας την μοιχεία και πλαστογραφηθεί η πολυγαμική Πηνελόπη με τους σαράντα εραστές στην ανέραστη υφάντρα του έπους. (Λιλή Ζωγράφου, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602211373
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1997
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0170-0129
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

natasaki, Μενέλαος, giovand, melissa22, bioms, mufik, antonis1992, Ron, Zirene, maria pet, glaz1

Κριτικές για το προϊόν

[13/10/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΣΑ, ένα από τα πιο γνωστά βιβλία της Ζωγράφου, βασίζεται στη ζωή της και μαζί με την προσωπικότητα της βασικής ηρωίδας προβάλλει και τη νοοτροπία μιας ολόκληρης κοινωνίας του πρώτου μισού του 20ου αι.
Η Ελένη Κούρκαπα μεγαλώνει σε μια οικογένεια "ξεχωριστή" με έναν πατέρα αφέντη που προκαλεί μεγάλο φόβο στην ίδια και στις αδελφές της, αν και απουσιάζει από την οικογενειακή εστία για μεγάλα διαστήματα! Σε αυτό έχουν συμβάλει οι συνεχείς απειλές της μητέρας, η οποία μεταφέρει στις κόρες της την καταπίεση που έχει δεχτεί η ίδια στη ζωή της! Η Ελένη, όμως, μεγαλώνοντας κάνει τις δικές της επιλογές και αποφασίζει να ζήσει με τον τρόπο που θέλει, χωρίς συμβιβασμούς και υποταγή στον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας μας! Δε θα προδώσει ποτέ τα θέλω της, θα παντρευτεί, θα γεννήσει το παιδί της στη φυλακή, θα πάρει διαζύγιο, θα αποκτήσει πολλούς εραστές, θα μπει στην Αντίσταση και θα δείξει πλήρη αδιαφορία απέναντι στη γνώμη του κόσμου!
Ενδιαφέρων ο κοινωνικός σχολιασμός που γίνεται στο βιβλίο, καθώς και ο συνδυασμός της ευαισθησίας με τη δύναμη και το πάθος! Στα θετικά, επίσης, συμπεριλαμβάνονται ο μεστός λόγος, το υπέροχο λεξιλόγιο, το διακριτικό χιούμορ και οι έντονες αντιθέσεις ως προς την παρουσίαση των χαρακτήρων (άλλοι παρουσιάζονται υποταγμένοι στη μοίρα τους και άλλοι ως επαναστάτες με τη διάθεση να ανατρέψουν τα πάντα στο διάβα τους)!
Εκείνο που με ενόχλησε είναι η υπερβολή με την οποία παρουσιάζονται κάποιοι χαρακτήρες, όπως αυτός της σκληρής μητέρας, οι απότομες αλλαγές του χρόνου μέσα στο ίδιο κεφάλαιο, ακόμα και στην ίδια παράγραφο κάποιες φορές, αλλά και μια νοηματική σύγχυση που επικρατεί, κυρίως στις τελευταίες 50-60 σελίδες, με αποτέλεσμα να μπερδεύει ο αναγνώστης ονόματα και γεγονότα!
Ενώ το ξεκίνησα με ενδιαφέρον, τελικά το εγκατέλειψα στις τελευταίες σελίδες!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS