Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ALMA PERDITA - ΑΛΜΑ ΠΕΡΝΤΙΤΑ ( ΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΣΕ

ALMA PERDITA

ENRIGHT ANNE
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0306




Παρουσίαση

«Σήμερα ρώτησα και πάλι το όνομα του πουλιού. Alma Perdita, μ' ενημέρωσε ο λοχαγός Τόμσον, σημαίνει χαμένη ψυχή. Ξάφνου θροΐζουν οι κλώνοι, όταν όμως κοιτάζω, δεν υπάρχει τίποτα. Στο δάσος, αν ακούσεις κάτι, έχει ήδη προσπεράσει. Ωστόσο, μας ακολουθεί παντού ο ρευστός του απόηχος, πάντα μακρινός».
Το μυθιστόρημα αυτό βασίζεται στην αληθινή ζωή μιας Ιρλανδέζας του 19ου αιώνα, που θεωρήθηκε για λίγο η πιο όμορφη και πλούσια γυναίκα του κόσμου - η Εβίτα Περόν της Παραγουάης.
Η Ελίζα Λυντς πρωτοσυνάντησε τον Φραντσίσκο Σολάνο Λόπες, διάδοχο στην εξουσία μιας χώρας που κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ, σ' ένα κρεβάτι στο Παρίσι. Λίγους μήνες αργότερα, έγκυος πια, διέσχιζε μαζί του τον Ατλαντικό, σ' ένα καράβι γεμάτο υπηρέτες, ρούχα, κοσμήματα και σαμπάνιες, για να διεκδικήσει το ένδοξο πεπρωμένο της στην Παραγουάη. Όμως, στο τέλος του ταξιδιού, την περίμενε μια επαρχιακή πόλη, η Ασουνσιόν, με τον φτωχό, καταπιεσμένο λαό της και μια ξεπερασμένη αριστοκρατία, όπου οι γυναίκες θα περιφρονούσαν -όσο οι άντρες θα λάτρευαν- την «ιρλανδέζα πόρνη». Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Λόπες, που δεν θα την παντρευτεί ποτέ αλλά θα ορίσει κληρονόμο του τον γιό της, γίνεται δικτάτορας και ρίχνει τη χώρα σε μια πολεμική περιπέτεια που θα εξοντώσει το μισό πληθυσμό. Δίπλα του η περιβόητη Ελίζα -άγγελος που εμπνέει τα στρατεύματα και δαίμονας που θρέφει τη φιλοδοξία του εραστή της- βλέπει το μέλλον να της ανήκει, αλλά και να γλιστράει τελικά μέσα απ' τα χέρια της, σφραγίζοντας έτσι μια ιστορία μυθικού έρωτα και επικής καταστροφής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

" ...ένα μυθιστόρημα των αισθήσεων... φλογερό, βουτηγμένο στην ιστορία, ένα βιβλίο που σε καλεί να βυθιστείς μέσα του... Η Ενράιτ γράφει σαν μια δαιμόνια ιρλανδή Μάρκες, φροντίζοντας η μαγεία να μην ξεπερνάει ποτέ το ρεαλισμό". (THE OBSERVER)

" Όσο κοντά κι αν φτάνουμε στην Ελίζα -και φτάνουμε βαθιά μέσα στο δέρμα, τον ιδρώτα, το αίμα και τη μήτρα της- εκείνη παραμένει ένα μυστήριο, το μυστήριο μιας γυναίκας που σαρώθηκε από την ιστορία". (LONDON REVIEW OF BOOKS)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PLEASURE OF ELIZA LYNCH
ISBN139789602213216
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥ
ΕπιμέλειαΛΕΚΚΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΡΑΙΤ ΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0170-0306
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, paidaki, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[08/12/2015] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό μυθιστόρημα που έχει τρεις κεντρικούς ήρωες στους οποίους πέφτει το φως από τη συγγραφέα. Με γραφή που όντως μοιάζει σε αρκετά σημεία με του Μάρκες, η Ενράιτ αφήνει το πεπρωμένο να περιβάλλει τους τόσο διαφορετικούς αυτούς χαρακτήρες και να ορίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους. Η Ιρλανδή Ελίζα και ο Σκωτσέζος γιατρός βρίσκονται εκουσίως στο πλευρό του παρανοϊκού Παραγουανού δικτάτορα από τις μέρες της δόξας ως την τελική καταστροφή του. Το σχεδόν προδικασμένο τέλος του δεν αλλάζει καθόλου τις επιλογές τους και συμπαρασύρει τις ζωές τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Ο αυτόπτης μάρτυρας
WEISS ERNST
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS