Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ // Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

+
-
ΨΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0458
Τιμή Έκδοσης
€20.14
Τιμή Πολιτείας
€14.10
(-30%)
Κερδίζετε €6.04


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι είναι τελικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη; Πώς κατάφερε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να αναδειχτούν σε πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής; Πόσο δίκιο έχει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όταν διαμαρτύρεται κάθε φορά που τον αποκαλούν ακροδεξιό; Ποια σχέση έχει το κόμμα αυτό με τους χουντικούς, τον Γκλίξμπουργκ, τη Χρυσή Αυγή, τον Λεπέν, τον Φίνι και τον Χίτλερ; (. . .) Βασισμένος σ' ένα πλούσιο αρχείο κειμένων και εκπομπών, ο συγγραφέας αναλύει το ιστορικό της αναγέννησης της ελληνικής Ακροδεξιάς και αναδεικνύει το κρυφό περιεχόμενο της πολιτικής ατζέντας του ΛΑΟΣ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
Ι. ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΝ (1974-1980)
ΙΙ. Η ΚΑΣΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΑΛΙ (1980-1993)
ΙΙΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΣΑΛΩΜΗΣ (1993-2000)
IV. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ (2000-2004)
V. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ (2004-2009)
VI. ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ (ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)
VII. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΤΑ ΤΗΛΕΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ)
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΗΓΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602214800
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2010
Αριθμός σελίδων296
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0170-0458
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tegos, nikhms95, gegal, kostzaf

Κριτικές για το προϊόν

[11/11/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η μονογραφία του Δημήτρη Ψαρρά, εμβαθύνει σε μία ιδιαίτερη περίπτωση της σύγχρονης ελληνικής ακροδεξιάς: το κόμμα 'Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός', του Γιώργου Καρατζαφέρη. Εστιάζοντας στο αρχειακό υλικό του κόμματος, ήτοι σε λόγους & θέσεις του επικεφαλής του Γιώργου Καρατζαφέρη, στις εκπεφρασμένες ιδεολογικές αναφορές του κόμματος, στο πολιτικό του πρόγραμμα, ο συγγραφέας, αναλύοντας και παράλληλα 'προειδοποιώντας' αναδεικνύει τους όρους της σταδιακής κοινωνικής-πολιτικής ισχυροποίησης του 'ΛΑΟΣ', έτσι όπως εκφράστηκε την δεκαετία του 2000, αναφέρεται στην Μεταπολιτευτική πορεία & στις τηλεοπτικές παραστάσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, προσιδιάζοντας στην ιδιαίτερη στρατηγική κανονικοποίησης του λόγου και του κόμματος: μία στρατηγική που έτεινε αφενός μεν στην αξιοποίηση των ρηγμάτων-δυνατοτήτων που επέφερε η σύγκλιση των δύο μείζονων Μεταπολιτευτικών κομματικών δρώντων (Ν.Δ & ΠΑΣΟΚ), σε συνθήκες ευρωπαϊκής προσαρμογής, αφετέρου στον επαναπροσδιορισμό ενός ακροδεξιού λόγου ο οποίος αναδεικνύει τις εκφάνσεις μίας ιδιαίτερης 'θυματοποίησης' (και του Γιώργου Καρατζαφέρη που ομιλεί την 'γλώσσα της αλήθειας'), τις 'στρεβλώσεις' της ομογενοποιητικής διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης, την 'επωνυμία' μίας ελληνικότητας η οποία 'στριμώχνεται' μεταξύ της μεταναστευτικής 'πλημμυρίδα' & του 'προδοτικού', ευρωπαϊκής χροιάς, εκσυγχρονισμού. Η ανά-κληση και η συγκρότηση του κόμματος του 'ΛΑΟΣ', η σήμανση συμβολισμών και όρων πολιτικής-ιδεολογικής δια-πάλης συναρθρώνεται με τις πλαισιώσεις της τηλεοπτικής 'φαντασμαγορίας': με την ικανότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη να κοινοποιεί θέσεις, να 'παίζει' με τις αναπαραστάσεις και τα 'μυθεύματα' της ελληνικής ακροδεξιάς, 'μετασχηματίζοντας' σε mainstream & καθημερινή αναφορά-απόφανση τις 'φορτισμένες' όψεις του ακροδεξιού λόγου. Στο δίπολο 'κόμμα-Καρατζαφέρης' συγκροτείται το ερμηνευτικό σχήμα που διατρέχει την εμπεριστατωμένη ανάλυση του Δημήτρη Ψαρρά.
[05/08/2014] tegos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μεστό, εμπεριστατωμένο κείμενο, που φωτίζει πολλές κρυφές πτυχές του βίου και της πολιτείας χαρακτήρων που τα τελευταία χρόνια ξεπλύθηκαν και αποδόθηκαν στην πολιτική ως φερέλπιδες "σωτήρες" μας. Θυμίζει και για τους περισσότερους κάνει γνωστά πολλά περιστατικά που οι πρωταγωνιστές τους θα ήθελαν να περιέλθουν σε λήθη, όπως τόσα και τόσα άλλωστε στη χώρα του "ωχ, αδερφέ...". Ένα βιβλίο που μαζί με το "Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής", του ίδιου συγγραφέα, αποτελούν ένα ισχυρό οπλοστάσιο εναντίον όσων από άγνοια ή σκόπιμα θεωρούν πως αυτές οι πολιτικές αποτελούν λύση και χτυπούν το σύστημα που μας οδήγησε στην κρίση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
MARX KARL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
POUND EZRA
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS