Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ // Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΥ, Ο ΝΕΚΡ

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΥ, Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

OLDRIDGE DARREN
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0594




Παρουσίαση

Το 1458 ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό για φόνο στη Βουργουνδία. Το 1602 ο Γάλλος δικαστής Ανρί Μπογκέ περιέγραψε ένα μήλο που είχε καταληφθεί από δαίμονες. Λίγα χρόνια αργότερα οι Ιταλοί Ιησουίτες προσπάθησαν να υπολογίσουν τις φυσικές διαστάσεις της Κόλασης.
«Η σαγηνευτική μελέτη του Ντάρεν Όλντριντζ για τις μάγισσες, τους αγγέλους, τους λυκάνθρωπους, τους αιρετικούς, τις διώξεις και τη δικαιοσύνη είναι εξαίρετη επειδή είναι τόσο σύγχρονη, προκλητική και διορατική. Η έρευνά του δείχνει ότι οι παραδοχές μας γύρω από τη μισαλλοδοξία και τις παράλογες ιδέες του παρελθόντος πρέπει να επανεξεταστούν κριτικά αν είναι να αντιμετωπίσουμε τη δική μας "παράξενη" συμπεριφορά στο παρόν» (JACK ZIPES, Πανεπιστήμιο της Μινεζότα)
«Μια γοητευτική και ευαίσθητη εξερεύνηση των πεποιθήσεων που μοιράζονταν οι μορφωμένοι όσο και οι αναλφάβητοι Ευρωπαίοι πριν από την έλευση του νεωτερικού κόσμου... Ο Όλντριτζ επανακτά και βγάζει νόημα από έναν ψυχοδιανοητικό κόσμο που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό» (BRIAN P. LEVACK, Πανεπιστήμιο του Τέξας, Ώστιν)
«ο βιβλίο αυτό κινείται στη μεγάλη κλίμακα... παρουσιάζει μια οξεία και ανησυχητική αίσθηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένες στάσεις που ο νεωτερικός κόσμος απορρίπτει ως ανορθολογικές και προληπτικές επιβιώνουν στη νεωτερικότητα με διαφορετικές αμφιέσεις. Πρόκειται για ένα έργο που θέλει να εξηγήσει το παρελθόν και να διαταράξει το παρόν - ένας συναρπαστικός και πολύτιμος συνδυασμός» (RONALD HUTTON, Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ)

Περιεχόμενα

Κατάλογος εικόνων
Πρόλογος
1. Εισαγωγή: Παράξενοι κόσμοι
2. Άγγελοι στο κεφάλι μιας καρφίτσας
3. Απαγχονίζουν και τα άλογα;
4. Οι περιπλανώμενοι νεκροί
5. «Ένα ναυάγιο ψυχών»: Κατανοώντας τη μαγεία
6. Λυκάνθρωποι και ιπτάμενες μάγισσες
7. Εκστάσεις και απαγορευμένες λέξεις
8. Μάρτυρες άγιοι
9. Ο φόνος των αιρετικών
10. Συμπέρασμα: «Στην κόψη του θαυμασμού»
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSTRANGE HISTORIES, THE TRIAL OF THE PIG THE WALKING DEAD, AND OTHER MATTERS OF FACT FROM THE MEDIEVAL AND RENAISSANCE WORLDS
ISBN139789602216279
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΕπιμέλειαΣΤΟΥΠΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΛΝΤΡΙΝΤΖ ΝΤΑΡΕΝ
Κωδικός Πολιτείας0170-0594
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ament1979, patrikjack, demetpapad, Nefeli Karapiperi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

intianos, mauridos

Κριτικές για το προϊόν

[01/02/2016] rumangel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Δίνει παραδείγματα και αναλύει το γιατί οι πεποιθήσεις μιας κοινωνίας φαίνονται λογικές στους πολίτες της μια δεδομένη χρονική στιγμή (ενώ αργότερα μπορεί να κρίνονται ως εντελώς παράλογες). Το όλο βιβλίο έχει τελικά ως θέμα του την προοπτική και τις ιδέες, και πως αυτές επηρεάζουν τη σύσταση και την πορεία της κοινωνίας.Η κεντρική του επιδίωξη είναι να μας κάνει σκεφτούμε ότι κι εμείς στη δική μας κοινωνία ενδέχεται να πιστεύουμε και να θεωρούμε δεδομένες κάποιες ιδέες που μετά μπορεί να αποδειχθούν εντελώς λανθασμένες ή και παράλογες, και γι' αυτό το μόνο φάρμακο είναι το ανοιχτό πνεύμα και η ανεκτικότητα. Όλες του οι αναφορές αφορούν την Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Σχεδόν καμμία δεν αφορά την περίοδο του Μεσαίωνα/Αναγέννησης στο Βυζάντιο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ
LEMEL ALIX
€8.46 €2.96
(-65%)
Κερδίζετε €5.50
CARL BARKS, ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS