Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ // ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΤΑΞΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

+
-
ARONOWITZ STANLEY
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0670
Τιμή Έκδοσης
€23.32
Τιμή Πολιτείας
€16.32
(-30%)
Κερδίζετε €7.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Δυστυχώς το βιβλίο αυτό θα προσφέρει μάλλον μικρή παρηγοριά σε εκείνους που υπερασπίζονται την παραδεδεγμένη σοφία σχετικά με την κοινωνική τάξη και τους ταξικούς αγώνες. Για τους αμετακίνητους μαρξιστές, η τάξη είναι η σχέση των κοινωνικών ομάδων με την ιδιοκτησία και τον έλεγχο των μέσων της υλικής παραγωγής, και η πολιτική και κοινωνική εξουσία απορρέει από την ιδιοκτησία παραγωγικής περιουσίας. Παραμένουν πεπεισμένοι ότι οι θεμελιώδεις σχέσεις μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία είναι, με ελαφρές παραλλαγές, όπως ήταν πριν από διακόσια χρόνια στην αυγή της βιομηχανικής επανάστασης. Οι οπαδοί αυτού του δόγματος δεν κουράζονται ποτέ να παραθέτουν χωρία από τις γραφές και να διακηρύσσουν την πίστη τους. Γι' αυτούς, άνθρωποι σαν εμένα είναι αποστάτες. Ως προς αυτό δηλώνω ένοχος. Παραμένω πιστός στα ζητήματα που έθεσαν οι θεμελιωτές του ιστορικού υλισμού και στην πεποίθησή τους ότι η ιστορία μπορεί να προσφέρει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα σχετικά με την εξουσία. Δεν μπορεί όμως να είναι αλήθεια ότι οι απαντήσεις παραμένουν αμετάβλητες. Ισχυριζόμενοι κάτι τέτοιο καταλήγουμε σ' ένα ατέλειωτο ξεχείλισμα μύδρων και κατηγοριών. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ξοδεύεται σε αντεγκλήσεις.» (Stanley Aronowitz)

Οι τάξεις, υποστηρίζει ο Στάνλεϋ Αρόνοβττς, χρειάζεται να κατανοηθούν με όρους όχι μόνο κοινωνικής διαστρωμάτωσης και υλικής παραγωγής, αλλά και εξουσίας των κοινωνικών ομάδων που επιδιώκουν να ορίσουν την ίδια τους τη ζωή και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Τα εργατικά κινήματα, οι φεμινίστριες ή οι οικολόγοι ακτιβιστές, όπως και τα αναδυόμενα κινήματα παγκόσμιας δικαιοσύνης, εμπλέκονται σε ταξικούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις εξουσίας τους αμφισβητούν και αναδιαμορφώνουν την κρατούσα τάξη πραγμάτων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Εισαγωγή
1. Ταξικά ζητήματα
2. Χρόνος και χώρος στην ταξική θεωρία
3. Ιστορία και ταξική θεωρία
4. Έχουν οι ΗΠΑ άρχουσα τάξη;
5. Εθνικοί και διεθνείς συνασπισμοί
6. Τα νέα κοινωνικά κινήματα και η κοινωνική τάξη
7. Οικολογία και κοινωνική τάξη
8. Η ουτοπία σε κράτηση
Σημειώσεις
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHOW CLASS WORKS - POWER AND SOCIAL MOVEMENT
ISBN139789602217344
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2017
Αριθμός σελίδων310
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΓΟΛΕΜΗ ΑΣΠΑ
ΕπιμέλειαΣΤΟΥΠΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΡΟΝΟΒΙΤΣ ΣΤΑΝΛΕΙ
Κωδικός Πολιτείας0170-0670
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS