Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
HOMO DEUS // ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

HOMO DEUS

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

+
-
HARARI YUVAL-NOAH
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0694
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα έργα επιστημονικής φαντασίας, οι άνθρωποι πολεμάνε τις μηχανές στο όνομα της ελευθερίας και της ατομικότητας, όμως αυτοί οι ανθρωπιστικοί μύθοι είναι από καιρό ξεπερασμένοι.
Μπορεί η νεωτερική εποχή να έβαλε τον άνθρωπο στη θέση του Θεού, μπορεί τον προηγούμενο αιώνα η ανθρωπότητα να έθεσε υπό έλεγχο το λιμό, τις επιδημίες και τον πόλεμο σήμερα όμως, που έχει βαλθεί να νικήσει τα γηρατειά και το θάνατο και να βρει το κλειδί της ευτυχίας, νέες θεϊκές δυνάμεις δημιουργίας και καταστροφής παίρνουν τη σκυτάλη. Όσο αποκωδικοποιούμε τη δομή του εγκεφάλου και τον γενετικό μας κώδικα χάρη στη βιοτεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και την επεξεργασία Μεγάλων Δεδομένων, η αυθεντία θα περνάει σε εξωτερικούς αλγόριθμους και οι περισσότεροι άνθρωποι θα γίνονται οικονομικά και πολιτικά ανίσχυροι. Όταν το έξυπνο κινητό μου θα με γνωρίζει καλύτερα απ' ό, τι εγώ και ο Μεγάλος Αδελφός θα μπορεί να παίρνει τις καλύτερες αποφάσεις για λογαριασμό μου, οι δημοκρατικές εκλογές, η ελεύθερη αγορά και οι ίδιοι οι άνθρωποι θα είναι εξίσου παρωχημένοι με τα πέτρινα μαχαίρια και τις κασέτες ήχου. Αν ο 19ος αιώνας, με τη Βιομηχανική Επανάσταση, έφερε την εργατική τάξη, ο 21ος θα δημιουργήσει μια νέα τεράστια "άχρηστη τάξη".
Μετά από 50.000 χρόνια, ο Χόμο σάπιενς (έμφρων άνθρωπος) θα δώσει τη θέση του στον Χόμο ντέους (άνθρωπο-θεό) κι ο κόσμος θα αποκτήσει νέους αφέντες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η νέα ατζέντα του ανθρώπινου είδους
Ο ΧΟΜΟ ΣΑΠΙΕΝΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η Ανθρωπόκαινος
Η ανθρώπινη σπίθα
Ο ΧΟΜΟ ΣΑΠΙΕΝΣ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Οι παραμυθάδες
Το παράξενο ζευγάρι
Η νεωτερική σύμβαση
Η ανθρωπιστική επανάσταση
Ο ΧΟΜΟ ΣΑΠΙΕΝΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Η ωρολογιακή βόμβα στο εργαστήριο
Ο μεγάλος χωρισμός
Ο ωκεανός της συνείδησης
Η θρησκεία των δεδομένων
Σημειώσεις
Ευχαριστίες
Πηγές εικόνων
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHOMO DEUS. A BRIEF HISTORY OF TOMORROW
ISBN139789602217603
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων434
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΡΑΡΙ ΓΙΟΥΒΑΛ-ΝΟΕ
Κωδικός Πολιτείας0170-0694
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

armholster, kkaravassilis, leukokrino, arcajeth82, Theodoros_g, San Junipero, ozorgnax, Manolis

Κριτικές για το προϊόν

[30/10/2023] stavrapt.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η ικανότητα για συνεργασία μεταξύ αγνώστων ώθησε την ανθρωπότητα.

Ελεύθερη βούληση δεν υπάρχει. Δεν επιλέγουμε τις επιθυμίες μας.

Στις μελλοντικές κοινωνίες η κυβέρνηση δεν θα ενδιαφέρεται τόσο για την υγεία των πολιτών της αφού δεν θα της είναι τόσο απαραίτητοι . Στις μελλοντικές πολεμικές συρράξεις θα στηρίζεται περισσότερο στην ποιότητα των εξειδικευμένων υπερανθρώπων της παρά στις μάζες.
[16/10/2023] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το να επιχειρήσει κανείς να περιγράψει το εγγύς μέλλον της ανθρωπότητας είναι μια εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη εργασία, ανοιχτή στον κίνδυνο πολλαπλών διαψεύσεων, όσο ισχυρό πνεύμα και αν διαθέτει κάποιος και όσο και αν προσπαθήσει να συλλάβει εναργώς την πολυπλοκότητα του παρόντος. Δεδομένου τούτου δεν μπορούμε παρά να δούμε με συμπάθεια και κατανόηση την απόπειρα του Harari , ο οποίος πιστεύω ότι αν έγραφε σήμερα το βιβλίο του θα άλλαζε αρκετά πράγματα και κυρίως ένα πνεύμα υπεροπτιμισμού και ελαφράδας που διακρίνονται σε αρκετές σελίδες. Το λέω αυτό διότι από το 2015 που πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο στην αλλοδαπή έχουν μεσολαβήσει ένας Τραμπ, μια παγκόσμια πανδημία, μια ήττα του δυτικού κόσμου στο Αφγανιστάν, ένας πόλεμος στην Ευρώπη! και μια επερχόμενη δραματικών διαστάσεων σύγκρουση στη Μ. Ανατολή. Γεγονότα , δηλαδή, με παγκόσμια απήχηση και σημασία που δείχνουν ότι η απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει ο συγγραφέας στα επιτεύγματα, επιστημονικά, τεχνολογικά ή άλλα, του πολιτισμένου κόσμου και στη δύναμη να επιβάλλει την ατζέντα του είναι μια φενάκη. Οπότε οι προβλέψεις περί επίτευξης της αθανασίας, της μακαριότητας και των θεϊκών δυνάμεων για τον άνθρωπο του μέλλοντος, τον Homo Deus όπως τον αποκαλεί, μάλλον πρέπει να περιμένουν. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε την, από φιλοσοφικής και ανθρωπολογικής πλευράς, οντολογική υποβάθμιση του ανθρώπου σε ένα σύνολο μόνο βιοχημικών αλγορίθμων, όπως κάνει ο Harari για να εξυπηρετήσει το ερμηνευτικό του σχήμα, τότε το βιβλίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ρέπει προς τη ρηχότητα και την επιδερμικότητα. Και είναι πράγματι κρίμα για τον ίδιο διότι με το Sapiens είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ και εδώ δεν λείπουν οι αξιόλογες παρατηρήσεις του, όπως αυτή όπου επισημαίνει τον κίνδυνο να γίνει στο μέλλον το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας ανεπάγγελτο και περιττό βάρος για τις άρχουσες ελίτ και το τεχνοσύστημα . Μετά από όλα αυτά μόνο τρία αστέρια από εμένα...
[25/01/2018] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται για ένα βιβλίο που περισσότερο κάνει αναδρομή -φλύαρη κάποιες φορές- στη φύση του ανθρώπου και την εξέλιξη των δοξασιών σχετικώς με αυτή. Με βάση αυτή τα ιστορικά αυτά δεδομένα και τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και προοπτικές κυρίως στη μηχανική και την ιατρική επιστήμη, αναπτύσσεται ένας πολυδιάςτατος προβληματιςμός που σχετίζεται με το κατά πόσον οι κοινωνίες, αναλόγως του πολιτισμικού υποβάθρου τους, είναι ικανές να παρακολουθήσουν τη μετάβαση του ανθρώπινου είδους από το χόμο σάπιενς στην επόμενη βαθμίδα εξέλιξης. Διαβλέπει πως η διαφορά μεταξύ του σάπιενς και του homo deus θα είναι χαοτική όσο και του νεάτερνταλ από τον σάπιενς. Αυτή η "αναβάθμιση" του είδους μας θα έχει να κάνει με (α) τη δυνατότητα διεπαφής του ανθρώπινου εγκεφάλου με τις μηχανές και (β) την αποκωδικοποίηση των ανθρωπίνων συναισθημάτων, νοημοσύνης και συνείδησης και την αναγωγή τους σε επεξεργάσιμες μηχανιστικές αντιδράσεις. Η συνεπεια, προφανής : θα αλλάξει ριζικά, εκ θεμελίων, το σύνολο των ατομικών και κοινωνικών αντιλήψεων για το είδος μας, την οικονομία, την κοινωνία κ.λπ, με πλήρη αντικατάσταση των κοινωνικών θεσμίων και παραδοχών, που τα τελευταία 200 χρόνια κυριάρχησαν στον πολιτισμένο κόσμο. Μετά την αγροτική και εν συνεχεία τη βιομηχανική επανάσταση, έρχεται στο προσεχές μέλλον, ως το τέλος του 21ου αιώνα, το ξεκίνημα της Τρίτης μεγάλη Επανάστασης του ανθρώπινου είδους. Στα "συν": Ενδιαφέρον, πρωτότυπο, έξυπνο, ωραία μετάφραση, σκληρόδετη έκδοση. Στα "πλήν" : Φλύαρο, χαοτικό στη δομή του, κάπως δύσκολο, λόγω θέματος. 4/5.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΓΙΟΛΦ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS