Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
SPQR // ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ

SPQR

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ

+
-
BEARD MARY
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0697
Τιμή Έκδοσης
€31.80
Τιμή Πολιτείας
€22.26
(-30%)
Κερδίζετε €9.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η αρχαία Ρώμη μάς αφορά: κρίνουμε ακόμη τις δικές μας κοινωνίες απέναντι σ' αυτή την ιστορία των βασιλιάδων, των συγκλητικών και των δεκατεσσάρων αυτοκρατόρων, της κατάκτησης και της ειρήνευσης, της τάξης και της υπερβολής, ενώ οι ρωμαϊκές διαμάχες γύρω από τα έθνη, την αυτοκρατορία, την ιδιότητα του πολίτη, την τρομοκρατία και τα δικαιώματα του ατόμου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε σήμερα την πολιτική οργάνωση και την πολιτική ελευθερία.
Διατρέχοντας χίλια χρόνια ρωμαϊκής ιστορίας, η Μαίρη Μπηρντ ρίχνει νέο φως στον ρωμαϊκό πολιτισμό, από το τρεχούμενο νερό μέχρι τη δημοκρατία, από τους Γαλατικούς Πολέμους μέχρι την Pax Romana, από τη δουλεία μέχρι τη μετανάστευση, κι από το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός μέχρι τις μεταμορφώσεις του Αυγούστου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Αριστοτεχνικό... οι δομές και οι θεσμοί είναι το κύριο μέλημα στην επιβλητική ανάλυση της Μπηρντ, που ζωογονείται όμως συνέχεια από συναρπαστικά επεισόδια... μια λεπτή και γοητευτική αναζήτηση στα κειμενικά και υλικά ίχνη του ρωμαϊκού κόσμου.» (Guardian)
«Μια μεγάλη αφήγηση, από κάθε άποψη, τέτοια που λίγοι σύγχρονοι μελετητές θα είχαν την αυτοπεποίθηση να προσφέρουν.» (History Today)
«Μια καινοτόμα ιστορία που μπορεί κάλλιστα να αποκτήσει το ίδιο κύρος με τα έργα του Τέοντορ Μόμσεν, του Ρόναλντ Σάιμ και άλλων μεγάλων ερμηνευτών του ρωμαϊκού κόσμου. Κι όπως κάθε μεγάλο έργο ιστορικής ερμηνείας, μας καλεί υπόρρητα να σκεφτούμε τον δικό μας κόσμο.» (Sunday Morning Herald)
«Η προσπάθεια να διατηρήσει κανείς την ενέργεια που απαιτεί ένα τέτοιο θέμα για πάνω από 500 σελίδες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια συνεκτική απάντηση στο ερώτημα γιατί η Ρώμη επεκτάθηκε τόσο θεαματικά, είναι τρομερά φιλόδοξη. Η Μπηρντ πετυχαίνει ένα θρίαμβο.» (Sunday Times)
«Η Μαίρη Μπηρντ έχει αφιερώσει πενήντα χρόνια μελέτης σ' αυτή τη ζωηρή, όχι εξωραϊσμένη και πολύ προσιτή ιστορία της αρχαίας Ρώμης ... το βιβλίο είναι θησαυρός.» (Northern Eco)
«Ποιος φανταζόταν ότι οι κλασικές σπουδές μπορεί να είναι τόσο σαγηνευτικές;» (Independent)
SPQR είναι η συντομογραφία του Senatus PopulusQue Romanus, «η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης». Αυτή είναι η ιστορία τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Κατάλογος χαρτών
Πρόλογος
1. Η πιο μεγάλη ώρα του Κικέρωνα
2. Εν αρχή
3. Οι βασιλιάδες της Ρώμης
4. Το μεγάλο άλμα της Ρώμης προς το εμπρός
5. Ένας ευρύτερος κόσμος
6. Νέα πολιτική
7. Από την αυτοκρατορία στους αυτοκράτορες
8. Η ζωή μακριά από τις μάχες
9. Οι μετασχηματισμοί του Αυγούστου
10. Δεκατέσσερις αυτοκράτορες
11. Οι έχοντες και οι μη έχοντες
12. Η Ρώμη έξω από τη Ρώμη
Επίλογος
Περαιτέρω διάβασμα
Χρονολόγιο
Ευχαριστίες
Κατάλογος εικόνων
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSPQR. A HISTORY OF ANCIENT ROME
ISBN139789602217641
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΟ ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων522
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΙΡΝΤ ΜΕΡΙ
Κωδικός Πολιτείας0170-0697
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, thanuser

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[03/09/2020] philargys.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απλά το τελειοποιεί επί 50 χρόνια, ξέρει που να σταθεί, τι να περάσει στα γρήγορα. Λείπει μια Mary Beard απο τη Βυζαντινή Ιστορία, όπου τα ιστορικά βιβλία είναι σα χρυσός οδηγός αυτοκρατόρων.
[22/08/2019] englandforever.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όσο προχωράς στο διάβασμά του, τόσο πιο συναρπαστικό γίνεται. Φιλικό στον αναγνώστη, χωρίς να χάνει τίποτα από την αξιοπιστία και την επιστημονικότητά του!!!
[22/04/2018] Dokara.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Χρειαζόμουν ένα βιβλίο κατάλληλο να με συνεπαίρνει όσο θα δίδασκα ρωμαϊκή ιστορία στην Α' Λυκείου. Διάβασα μονορούφι τις πρώτες 100 σελίδες στο καράβι. Κι έχω μπει για τα καλά στο νόημα, πιστεύω, κι ας μην έχω φτάσει ακόμη στο τέλος. Το διαβάζω παράλληλα με την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ στο BBC Ultimate Rome. Επιτέλους, μπορώ να πω ότι η ρωμαϊκή ιστορία δεν είναι στο κεφάλι μου ένας αχταρμάς αλλά μια εποχή ποικίλη και ενδιαφέρουσα, που απολαμβάνω να τη γνωρίζω. To βιβλίο ρουφιέται σαν Μαζάουερ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
€12.44 €4.98
(-60%)
Κερδίζετε €7.46
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS