Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

+
-
FEINMANN JOSE-PABLO
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0714
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

21 Οκτωβρίου 2002
Ο Πάμπλο Επστέιν, επιτυχημένο στέλεχος της οικογενειακής επιχείρησης και μαρξιστής ακαδημαϊκός δάσκαλος ταυτόχρονα, φτάνει οτο γηροκομείο για να περάσει με τη μητέρα του την Ημέρα της Μητέρας. Θα μείνει κοντά της ως το βράδυ, ώσπου εκείνη να αποκοιμηθεί. Και τότε θα τη σκοτώσει, όπως έχει αποφασίσει από καιρό. Με τον μακρύ του αποχαιρετισμό, ένα σκληρό μονόλογο που καταλαμβάνει ολόκληρο το μυθιστόρημα, ο Πάμπλο επιχειρεί να βάλει τέλος στην ασφυκτική σχέση που τους συνδέει όλη του τη ζωή. Κοθώς όμως ξετυλίγεται η εσωτερική του αφήγηση, έρχεται στην επιφάνεια ένα δεύτερο επίπεδο, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών που δεν αφορά μόνο τη μητέρα του, αλλά επεκτείνεται στη μητέρα-πατρίδα, την παραδομένη στην οικονομική κρίση Αργεντινή, που βουλιάζει σαν τον Τιτανικό. Κοιτώντας προς τα πίσω, ο Πάμπλο ξαναζεί τον τρόμο της δεκαετίας του 1970, όταν από τη μια «ο ίλιγγος των πιθανοτήτων» ενός καρκίνου που καταβρόχθιζε το σώμα του και από την άλλη η σιδηρά στρατιωτική δικτατορία που εξαφάνιζε αδιάκριτα τους αντιφρονούντες τον βύθισαν στη νεύρωση.

Πώς είναι η ζωή όταν η καθημερινότητα είναι συνώνυμη με το φόΒο; Τι σημαίνει να μένεις ζωντανός ανάμεσα στους νεκρούς και τι ενοχές κουβαλούν οι επιζήσαντες των εξαφανίσεων; Πώς να φανταστεί κανείς το μέλλον σε μια πατρίδα στείρα; Μυθιστόρημα φιλοσοφικό και πολιτικό, "Η κριτική των όπλων" πραγματεύεται το τερατώδες ως μία από τις πιο βαΒιές πτυχές της ανθρώπινης συνθήκης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA CRITICA DE LAS ARMAS
ISBN139789602217733
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΕπιμέλειαΣΠΥΡΑΚΟΥ ΑΝΝΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΙΝΜΑΝ ΧΟΣΕ-ΠΑΜΠΛΟ
Κωδικός Πολιτείας0170-0714
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

NikosMaistros

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

NikosMaistros

Κριτικές για το προϊόν

[22/02/2022] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κάποια περίεργη τύχη με έκανε και έπιασα αυτό το βιβλίο μετά το 4 3 2 1 του Όστερ. Και τα δύο βιβλία γραμμένα από "εβραιόπουλα" και μέσα από την ζωή τους η αγωνία της δημιουργίας και η ιστορία των χωρών τους. Εκεί σταματάνε οι ομοιότητες. Ο Όστερ παραμένει ένα καλός του λόγου αλλά ο δουλεμένος λόγος του δεν έχει καμιά ανατροπή, δεν σπάει καμιά βεβαιότητα, μοιάζει με αστική ακτινογραφία. Ο Feinmann αντίθετα φτιάχνει ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ μυθιστόρημα. "Η Κριτική Των Όπλων" είναι ένα σοκαριστικά κυνικό, πολιτικό, φιλοσοφικό, κοινωνικό, ενοχικό μυθιστόρημα με φόντο την πρόσφατη ιστρορία της Αργεντινής μέσα από τα μάτια ενός "διαταραγμένου" καθηγητή/καπιταλιστή και της παλιάς παρέας του. Η προσωπική του λύτρωση περνάει μέσα από την σχέση με την καθολική μητέρα του. Και λογικό, αφού όπως λέει στο βιβλίο και γνωρίζουμε όλοι, η Αργεντινή είναι η χώρα της ψυχανάλυσης. Στο τέλος, αφού υποτίθεται ότι έχει "γιατρευτεί" λέει ότι θέλει να ξυπνήσει με την ματιά του Όστερ. Το αστείο είναι ότι το 4 3 2 1 γράφτηκε 16 χρόνια μετά, αλλά το βιβλίο του Feinmann μεταφράστηκε στα ελληνικά την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε και μεταφράστηκε και το 4 3 2 1. Ο Feinamnn έχει αποβιώσει και δεν είναι δικό του το βαρετό 4321. Όλα αυτά τα περίεργα για να πω, ότι οποιοσδήποτε είναι άνω των 40, έχει μια ιδέα από την ιστορία των χωρών της Λατινικής Αμερικής και τον γοητεύει η πολιτική φιλοσοφία, θα βρεθεί μπροστά σε ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα. Ο ρυθμός, η εναλλαγη από το ατομικό στο συλλογικό, από την οικογένεια στην πατρίδα, από τον φόβο για τον θάνατο στην απραξία, από την ήττα στην επιβίωση, από την προσπάθεια να μείνεις άνθρωπος σε μια βαρβαρότητα, από την χρήση βίας ή όχι, από την θεωρία και την πράξη, και από την ψυχανάλυση του ενός στην μαζική παράκρουση ενός λαού... Όλα στον αέρα.
[26/01/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση της πολιτικής, της μυθοπλασίας και της αυτοβιογραφίας. Βιβλίο ποτισμένο με συγκίνηση, με ανθρωπιά. Υπέροχη η μετάφραση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS