Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ // ΕΥΡΩΠΗ 1815-1914

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ 1815-1914

+
-
EVANS J. RICHARD
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0728
Τιμή Έκδοσης
€47.70
Τιμή Πολιτείας
€33.39
(-30%)
Κερδίζετε €14.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για πρώτη φορά σ' έναν τόμο, ένα πανόραμα της Ευρώπης του 19ου αιώνα: μιας εποχής εθνικών και κοινωνικών συγκρούσεων, από την πτώση του Ναπολέοντα μέχρι το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, από τις επαναστάσεις του 1830 και του 1848 μέχρι την ενοποίηση της Γερμανίας και της Ιταλίας, κι από τους ρωσοτουρκικούς πολέμους μέχρι τις αναταραχές στα Βαλκάνια. Ανάμεσα στα μεγάλα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι το τέλος της αριστοκρατικής κυριαρχίας και η ανάδυση της βιομηχανικής κοινωνίας, η παρακμή της θρησκευτικής πίστης και η άνοδος της κοσμικής επιστήμης και ιατρικής, το ταξίδι της τέχνης, της μουσικής και της λογοτεχνίας από το ρομαντισμό στο μοντερνισμό, η αντικατάσταση των τιμωριών του παλαιού καθεστώτος από τη νεωτερική φυλακή, οι φεμινιστικοί αγώνες για την ισότητα και τη χειραφέτηση των γυναικών.
Κοινή σ' αυτό το ευρύ φάσμα μετασχηματισμών, ήταν η επιδίωξη της ισχύος σε όλους τους τομείς της ζωής: από τον τραπεζίτη που πάλευε για οικονομική δύναμη μέχρι το δουλοπάροικο που αγωνιζόταν να ξεφύγει από την εξουσία του γαιοκτήμονα, από το μηχανικό που πρόβαλλε την ισχύ της κοινωνίας πάνω στο περιβάλλον μέχρι τον ψυχίατρο που ζητούσε να ασκήσει τη δύναμη της επιστήμης πάνω στην ίδια την ανθρώπινη φύση.
Η συναρπαστική αφήγηση του Ρίτσαρντ Έβανς ξαναβρίσκει την αίσθηση του δέους και του θαυμασμού που διαπερνούσε αυτή τη μοναδική εποχή, όταν κυβερνώντες και κυβερνώμενοι ταξίδευαν στα αχαρτογράφητα νερά τεράστιων πολιτισμικών, πολιτικών και τεχνολογικών αλλαγών. Είναι το έργο ενός ιστορικού στο απόγειο των ικανοτήτων του, απαραίτητο για όποιους προσπαθούν να καταλάβουν την Ευρώπη, τότε και τώρα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Από τον συγγραφέα της μνημειώδους τριλογίας για το Γ' Ράιχ, ένα βιβλίο αναφοράς για την Ευρώπη την εποχή που δέσποζε στον υπόλοιπο κόσμο όπως ποτέ πριν και ποτέ ξανά.
«Η διεθνική ιστορία στα καλύτερά της ... κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά θέματα στροβιλίζονται μαζί σ' έναν τεράστιο καμβά εξαιρετικής λεπτομέρειας και ομορφιάς.» (The Times)
«Συνυφαίνει επιδέξια την πολιτική σύγκρουση και μετάβαση, τον οικονομικό μετασχηματισμό, την κοινωνική αναταραχή και την πολιτισμική αλλαγή.» (The New York Times)
«Ο Έβανς θέλει "να αφήσει τους συγχρόνους να μιλήσουν για λογαριασμό τους". Κι αυτό το κάνει ωραιότατα, ζωντανεύοντας τις αφηγήσεις του με σύντομα πορτρέτα ελάχιστα γνωστών αλλά γοητευτικών προσωπικοτήτων.» (Financial Times)
«Μια λαμπρή εγκυκλοπαιδική ιστορία, πλούσια σε λεπτομέρειες, από τις πιο απόκρυφες μέχρι τις πιο οικείες ... ένα αληθινό επίτευγμα.» (New Statesman)
«Η πραγματική επιτυχία του βιβλίου έγκειται στην επικαιρότητά του. Η Ευρώπη παρουσιάζεται όχι σαν γεωγραφικός χώρος -τα ανατολικά σύνορά της ήταν πάντα δύσκολο να οριστούν- αλλά σαν μια συλλογική οντότητα με κοινή ιστορία. Όταν το ξέχασαν, το 1914, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφεραν την καταστροφή. Αυτό είναι που δεν θα 'πρεπε να ξανακάνουν ποτέ.» (The Economist)
«Προαπαιτούμενο για όποιον θέλει να καταλάβει τι βρίσκεται στα θεμέλια της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας ... ή πώς η Ευρώπη στο σύνολό της έφτασε στη σημερινή της μορφή.» (Portland Book Review)
Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς για τον Economist.

Περιεχόμενα

Κατάλογος εικόνων
Κατάλογος χαρτών
Πρόλογος
1. Η κληρονομιά της επανάστασης
2. Οι παραδοξότητες της ελευθερίας
3. Η ευρωπαϊκή άνοιξη
4. Η κοινωνική επανάσταση
5. Η κατάκτηση της φύσης
6. Η εποχή του συναισθήματος
7. Η πρόκληση της δημοκρατίας
8. Οι μισθοί τη ς αυτοκρατορίας
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PURSUIT OF POWER. EUROPE 1815-1914
ISBN139789602217917
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων926
Διαστάσεις25x17
ΜετάφρασηΑΣΤΕΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΒΑΝΣ ΤΖ. ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας0170-0728
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, Jimmis1970, Histor10, Theodoros_g, aposdrak, Εδουάρδος *82*, mavroumariana, leukokrino

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

konkitr80, ioanxalk, Nikosa97, Jimmis1970, Theodoros_g, aposdrak, Εδουάρδος *82*, gdemirtz, Α.Πα.

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η Ιστορία της Ευρώπης του 19ου αιώνα, από διαφορετικές όψεις (κοινωνία, πολιτική, τεχνολογία, τέχνες κλπ.)
[25/05/2020] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για μία λεπτομερή πολιτική-οικονομική και κοινωνική ιστορία της Ευρώπης ως χώρου κοινής κουλτούρας και ανταγωνισμών, από το συνέδριο της Βιέννης μετά την συντριβή του Ναπολέοντα, έως και τις παραμονές έκρηξης του α' π.π. Παρακολουθούμε θεματικά και όχι αυστηρά χρονολογικά τις διεργασίες διαμόρφωσης των νέων ισορροπιών μεταξύ των ευρωπαϊκών βασιλείων, όπως αυτές καθορίζονται από την κεκτημένη ή διαμορφούμενη ισχύ τους. Τα ποικίλα νεοφανή κοινωνικά, πολιτικά και εθνικιστικά κινήματα, οι νέες τεχνολογίες μεταφορών κι επικοινωνιών, αλλάζουν ριζικά τις οικονομικές και τις στρατιωτικές δυνατότητες κάθε κράτους και θέτουν σε βάσεις νεωτερικότητας παλαιούς υποβόσκοντες ανταγωνισμούς και φιλοδοξίες. Οι ανταγωνισμοί αυτού του αιώνα (1815-1914) θα καταλήξουν στην ολοκληρωτική αλλαγή που επήλθε στην Ευρώπη με τον α' π.π. Παρ' ό,τι η γραφή του έργου είναι ρέουσα και γλαφυρή, το βιβλίο είναι είναι ογκώδες και υπέρ-αναλυτικό, απευθυνόμενο στον πιο εξειδικευμένο ή απαιτητικό μελετητή των κοινωνικών επιστημών προς τούς οποίους το συνιστώ θερμά. 5/5
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS