Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
WICKHAM CHRIS
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0727
Τιμή Έκδοσης
€31.80
Τιμή Πολιτείας
€22.26
(-30%)
Κερδίζετε €9.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η διάλυση της δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι μεταρρυθμίσεις του Καρλομάγνου, η φεουδαρχική επανάσταση, η πρόκληση των αιρέσεων, η καταστροφή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η ανοικοδόμηση των ύστερων μεσαιωνικών κρατών, ο όλεθρος του Μαύρου θανάτου - χωρίς αμφιβολία, ο ευρωπαϊκός Μεσαίωνας υπήρξε μια χιλιετία πλούσια σε εξελίξεις, κρίσεις και ανατροπές. Το βιβλίο αυτό δίνει μια πρωτότυπη πολυπρισματική θεώρησή της, παρακολουθώντας τους παράλληλους μετασχηματισμούς σε ποικίλα πεδία (κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτισμικούς) και αναδεικνύοντας μέσα από διαφωτιστικά στιγμιότυπα την επίδρασή τους τόσο στις ζωές των ανθρώπων όσο και στις διεθνείς συγκυρίες. Ο διακεκριμένος ιστορικός Κρις Γουΐκαμ προσφέρει έτσι μια νέα σύλληψη της Ευρώπης από την πτώση της Ρώμης μέχρι τη Μεταρρύθμιση και μαζί μια προκλητική αναθεώρηση της σημασίας των Μέσων Χρόνων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Μακράν η καλύτερη μονογραφία για το Μεσαίωνα.» (Paul Freedman, Πανεπιστήμιο Γέιλ)
«Πρότυπο διαύγειας και προσιτότητας, Η μεσαιωνική Ευρώπη είναι η υπέρτατη απάντηση στην πρόκληση που ανέλαβε ένας επιφανής και πολυδιάστατος ιστορικός: να ερμηνεύσει την ιστορία μιας χιλιετίας μέσα σε τριακόσιες σελίδες. Εξ ου και η αίσθηση μιας πνευματικής περιπέτειας που παραμένει συναρπαστική απ' την αρχή ως το τέλος.» (Mayke de Jong, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης)
«Γράφοντας με μοναδική ευστροφία, σαφήνεια και λεπτότητα, ο Κρις Γουΐκαμ μάς παρουσιάζει πειστικά τους Μέσους Χρόνους ως μια περίοδο αξιοσημείωτου δυναμισμού και εκτενών αλλαγών. Βρίσκει κανείς εδώ αυτοκράτορες, πάπες, θεολόγους, ιππότες και μυστικιστές, αλλά και πόλεις, αγρότες, εμπόρους, καθώς και την υλική εμπειρία των πολλών κι όχι μόνο των λίγων. Πάνω απ' όλα, ο Γουΐκαμ φανερώνει τον οικονομικό και δομικό σκελετό κάτω από την επιδερμίδα. Αυτόν το Μεσαίωνα χρειάζεται να γνωρίσει ο 21ος αιώνας - όχι το φανταχτερό αντίθετο της «νεωτερικότητας», αλλά τους αιώνες του μόχθου, της εφευρετικότητας και του συμβιβασμού, κατά τους οποίους πραγματικοί άνθρωποι έκαναν επιλογές, μα όχι σε συνθήκες της επιλογής τους.» (John Arnold, Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ)
«Μια σπουδαία δουλειά. Ο Κρις Γουΐκαμ διακρίνει και κατανοεί εξαιρετικά την πολυμορφία της ζωής σ' ένα ευρύτατο ευρωπαϊκό πλαίσιο και τις αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου. Η εντυπωσιακή γεωγραφική εμβέλεια συνδυάζεται με λεπτές αποχρώσεις και μια οξεία αίσθηση της ιδιαιτερότητας διαφορετικών ιστορικών τοπίων. Ο συγγραφέας προβαίνει διαρκώς σε διαφωτιστικές συνδέσεις και συγκρίσεις, χωρίς να διστάζει να προβάλει ξεκάθαρες κρίσεις ή να υπερασπίσει δημόσια τις προσωπικές απόψεις του. Έχει μάλιστα μια πάντα αναζωογονητική ικανότητα να αποσπά τον αναγνώστη από προβλέψιμους ή εδραιωμένους τρόπους σκέψης και κρίσης για τα πράγματα.» (Len Scales, Πανεπιστήμιο του Ντέραμ)

Περιεχόμενα

Κατάλογος εικόνων και χαρτών
Ευχαριστίες
1. Μια νέα ματιά στους Μέσους Χρόνους
2. Η Ρώμη και οι διάδοχοί της στη Δύση (500-750)
3. Κρίση και μετασχηματισμός στην Ανατολή (500-850/1000)
4. Το καρολίγγειο πείραμα (750-1000)
5. Η εξάπλωση της χριστιανικής Ευρώπης (500-1100)
6. Η αναμόρφωση της δυτικής Ευρώπης (1000-1150)
7. Η μακροχρόνια οικονομική άνθηση (950-1300)
8. Οι αμφισημίες της πολιτικής ανασυγκρότησης (1150-1300)
9. 1204: Η αποτυχία εναλλακτικών λύσεων
10. Η οριοθέτηση της κοινωνίας: Φύλο και κοινότητα
στην Ευρώπη του ύστερου Μεσαίωνα
11. Χρήμα, πόλεμος και θάνατος (1350-1500)
12. Η αναθεώρηση της πολιτικής (1350-1500)
13. Συμπέρασμα
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMEDIEVAL EUROPE
ISBN139789602217931
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΓΕΜΕΛΙΑΡΗΣ Η. ΧΡΗΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΙΚΑΜ ΚΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας0170-0727
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984, dimitrisbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΠΕΡΙΚΛΗΣ
SHAKESPEARE WILLIAM
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS