Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
21 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

21 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

+
-
HARARI YUVAL-NOAH
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0732
Τιμή Έκδοσης
€24.38
Τιμή Πολιτείας
€17.07
(-30%)
Κερδίζετε €7.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πώς τα κομπιούτερ και τα ρομπότ αλλάζουν το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης; Πώς αντιμετωπίζεται η επιδημία των fake news; Έχουν ακόμη σημασία τα έθνη και οι θρησκείες; Τι θα 'πρεπε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας; Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται πιο γρήγορα από την αντίληψή μας γι' αυτήν, το χάκιν γίνεται μια πολεμική τακτική και ο κόσμος φαίνεται πιο πολωμένος από ποτέ, καλούμαστε να πλοηγήσουμε τη ζωή μας στα αχαρτογράφητα νερά του μέλλοντος, εν μέσω συνεχών και αποπροσανατολιστικών αλλαγών.
Ο Χαράρι ανταποκρίνεται στην πρόκληση. Στα είκοσι ένα εύληπτα κεφάλαια αυτού του βιβλίου προβάλλει τα κρίσιμα ερωτήματα που χρειάζεται να θέσουμε στον εαυτό μας προκειμένου να επιβιώσουμε σ' έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ' αυτόν που ζούμε τώρα. Αξιοποιώντας ιδέες που εισήγαγε στα προηγούμενα έργα του, ξεδιαλύνει τα πιο περίπλοκα πολιτικά, τεχνολογικά, κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα: Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε κάποια ελευθερία επιλογής όταν μας παρακολουθούν τα Μεγάλα Δεδομένα; Τι μορφή θα έχει το αυριανό εργατικό δυναμικό; Πώς αντιμετωπίζεται η απειλή της τρομοκρατίας; Γιατί η φιλελεύθερη δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση;
Η μοναδική ικανότητα του Χαράρι να δείχνει από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών. Εδώ μας προσκαλεί να επανεξετάσουμε τις αξίες που πιστεύουμε, το νόημα της ζωής και την προσωπική μας τοποθέτηση σ' έναν κόσμο γεμάτο θόρυβο και αβεβαιότητα. Γιατί, όταν κατακλύζεται κανείς από ασύνδετες πληροφορίες, η διαύγεια είναι δύναμη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
ΜΕΡΟΣ Α' Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
1. Διάψευση
Το τέλος της ιστορίας αναβάλλεται
2. Εργασία
Όταν μεγαλώσεις, μπορεί και να μην έχεις δουλειά
3. Ελευθερία
Τα Μεγάλα Δεδομένα σε παρακολουθούν
4. Ισότητα
Όποιος κατέχει τα δεδομένα κατέχει το μέλλον
ΜΕΡΟΣ Β' Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
5. Κοινότητα
Οι άνθρωποι έχουν σώμα
6. Πολιτισμός
Υπάρχει μόνο ένας πολιτισμός στον κόσμο
7. Εθνικισμός
Τα παγκόσμια προβλήματα χρειάζονται παγκόσμιες απαντήσεις
8. Θρησκεία
Τώρα ο Θεός υπηρετεί το έθνος
9. Μετανάστευση
Κάποιες κουλτούρες μπορεί να είναι καλύτερες από άλλες
ΜΕΡΟΣ Γ' ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ
10. Τρομοκρατία
Μην πανικοβάλλεστε
11. Πόλεμος
Ποτέ μην υποτιμάτε την ανθρώπινη βλακεία
12. Ταπεινοφροσύνη
Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου
13. Θεός
Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω
14. Κοσμικότητα
Αναγνώρισε τη σκιά σου
ΜΕΡΟΣ Δ' ΑΛΗΘΕΙΑ
15. Άγνοια
Ξέρεις λιγότερα απ' όσα νομίζεις
16. Δικαιοσύνη
Το περί δικαίου αίσθημά μας μπορεί να είναι ξεπερασμένο
17. Μετα-αλήθεια
Κάποια fake news κρατάνε για πάντα
18. Επιστημονική φαντασία
Το μέλλον δεν είναι αυτό που βλέπεις στις ταινίες
ΜΕΡΟΣ Ε' ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ
19. Εκπαίδευση
Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά
20. Νόημα
Η ζωή δεν είναι μια ιστορία
21. Διαλογισμός
Απλώς παρατήρησε
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλος21 LESSONS FOR THE 21st CENTURY
ISBN139789602217993
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΡΑΡΙ ΓΙΟΥΒΑΛ-ΝΟΕ
Κωδικός Πολιτείας0170-0732
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

chrysa60, kkaravassilis, ozorgnax, radiogeorge, Antonia Merianou, Manolis

Κριτικές για το προϊόν

[26/10/2023] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ερεθιστικό και διασκεδαστικό! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Harari είναι ένας διανοητής που ταιριάζει απόλυτα με την εποχή του, μια εποχή που διακρίνεται από την έκπτωση των μεγάλων αφηγήσεων, την ανάδυση των επιμέρους ατομικοτήτων και το δόγμα του anything goes. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως υπερ-μεταμοντέρνος στοχαστής, καθώς μέσα στο έργο του προβάλλονται ως υπέρτατες αξίες η ατομική ελευθερία, η επιθυμία που εδράζεται στο συναίσθημα και ο ακραιφνής σκεπτικισμός απέναντι σε οτιδήποτε συλλογικό (θρησκεία, έθνος, τάξη κ.α) που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από κοινωνικές κατασκευές και fake news. Κέντρο του προβληματισμού του είναι η στενά ατομική συνείδηση, το άτομο ως μονάδα ελευθερίας και ως φορέας συναισθημάτων, σκέψεων, αντιλήψεων και επιθυμιών. Για αυτό το άτομο γράφει τα βιβλία του και όχι για την ανθρωπότητα (μια έννοια εντελώς αφηρημένη π.χ. ποια ανθρωπότητα; αυτή του προοδευμένου δυτικού ημισφαιρίου, αυτή της υστερούσας υποσαχάριας Αφρικής ή αυτή του θεοκρατικού ισλαμικού κόσμου για να αναφέρω μόνο μερικές) όπως ό ίδιος βαυκαλίζεται να πιστεύει. Οι δύο βασικές του εδραίες θέσεις είναι η αμέριστη εμπιστοσύνη στην επιστήμη και η πίστη του στο φιλελεύθερο άτομο. Αλλά και εδώ και ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά το δεύτερο εκφράζει πολλές αμφιβολίες για τη δυνατότητά του να δώσει λύσεις στα ζέοντα προβλήματα του κόσμου μας, όπως αυτά παρατίθενται στα κεφάλαια του βιβλίου του. Εντοπίζει δυσκολίες και απειλές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα και αυξανόμενη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Βιοτεχνολογίας και το πιθανό σενάριο μέσα από το συνδυασμό των δύο να προκύψει ο πλήρης έλεγχος της ανθρώπινης ζωής : ένα εφιαλτικό μέλλον για το ανθρώπινο είδος. Από τα 21 μαθήματα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα σχετικά με την Εργασία, την Ελευθερία, τη Μετανάστευση που είναι εξαιρετικό για την νηφαλιότητα της ανάλυσης, την Ταπεινοφροσύνη, την Κοσμικότητα, τη Δικαιοσύνη και το κορυφαίο όλων εκείνο για το Νόημα της ζωής. Από εμένα 5 αστέρια για το βιβλίο!
[08/04/2021] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μετα το Sapiens διάβασα αυτό το βιβλίο. Εχει ελαφρώς πιο δυσκολη γλώσσα, χωρις ομως να κουράζει. Κάποιες σκέψεις του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Αν πρωτη φορά σκέφτεστε να αγοράσετε βιβλίο του, ξεκινήστε με το Sapiens.
[15/02/2019] eavger.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Απλό στην διατύπωση και τροφή για σκέψη στα βασικά ερωτήματα αναφορικά με την πορεία της ανθρωπότητας. Δίνει αρκετές ευκαιρίες για σκέψη και διατύπωση θεωριών με επιστημονική τεκμηρίωση.
[12/01/2019] panoskar13.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Έχοντας διαβάσει την αγγλική έκδοση και διασταυρώνοντας τα συμπεράσματα μου με βιβλιοκριτικές σε μεγάλα περιοδικά (από το New York Review of Books μέχρι το New Statesman κτλ), φαίνεται ότι ο μόνος λόγος που το βιβλίο παραμένει ΔΙΕΘΝΩΣ bestseller είναι η προηγούμενη δουλειά του συγγραφέα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίθει λογικών σφαλμάτων και προχειρότητας, καθιστώντας το ένα ακόμα βιβλίο που πουλάει λόγω ενός μύθου γύρω από το πρόσωπο του συγγραφέα. Ωστόσο, η έκδοση από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και η μετάφραση παραμένουν, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφίας τους, προσεγμένες.
[18/12/2018] iveni.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
αν κρίνω από προδημοσίευση -σε γνωστό έντυπο free press - προηγούμενου βιβλίου του όπου επικροτεί τον έλεγχο των e-mail μας από την google, μάλλον δεν θα προτιμούσα κανένα από τα βιβλία του. Αν πρόκειται να ανακατέψει ορθά συμπεράσματα με σοφιστείες, με βάζει σε υποψίες για τις προθέσεις του.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
COCTEAU JEAN
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS