Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΝΥΧΤΑ // ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΘΡΥΛΟΙ, ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

Η ΝΥΧΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΘΡΥΛΟΙ, ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

+
-
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0749
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αυτές οι σελίδες οδηγούν σε δρόμους νυχτερινούς. Σε δρόμους όπου μπορείτε να διακρίνετε εικόνες από τη ζωή, την ιστορία, τους θρύλους και τους τρόμους της νύχτας, να μεταφερθείτε στην ατμόσφαιρα που είχε η νύχτα τότε που ο ηλεκτρισμός δεν είχε διαλύσει ακόμη τα σκοτάδια, και μαζί τη μαγεία, στη νυχτερινή πόλη αλλά και στην ύπαιθρο. Τότε που η νύχτα ήταν ακόμη το βασίλειο των θρύλων και των στοιχειών, του θαυμαστού και των φασμάτων, του εγκλήματος και του μυστηρίου, των σκοτεινών και δυσωδών σοκακιών, της απειλητικής εξοχής, αλλά και του σκληρού μόχθου.
Η επιστήμη και η τέχνη, ο στοχασμός και το βίωμα δεν έχουν πάψει να εξερευνούν τα σκοτάδια της νύχτας, να εμπνέονται από αυτήν. Ιστορικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, αλλά και πεζογράφοι, ποιητές, ζωγράφοι, την έχουν περιγράψει κι εξυμνήσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Paul Verlaine
Αισθηματικός περίπατος
Εισαγωγή
Honore de Balzac
Το πουγκί
Corinne Boyle
Γιατί η νύχτα;
George Sand
Οράματα της νύχτας στην ύπαιθρο
Theophile Gautier
Η καφετιέρα
Julia Csergo
Η διττή υπόσταση της νύχτας, το διπλό πρόσωπο της πόλης
Eugene Sue
Τα μυστήρια του Παρισιού
Arlette Farge
Η ζωή τη νύχτα στην πόλη τον 1 8ο αιώνα
Guy de Maupassant
Η νύχτα
Ευχαριστίες
Τίτλοι και πηγές πρωτοτύπων
Λεπτομέρειες
ISBN139789602218266
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2019
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας0170-0749
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[08/08/2020] amaliagavea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
“Τότε που η νύχτα ήταν ακόμη το βασίλειο των θρύλων και των στοιχειών, του θαυμαστού και των φασμάτων, του εγκλήματος και του μυστηρίου, των σκοτεινών και δυσωδων σοκακιων, της απειλητικής εξοχής, αλλά και του σκληρού μόχθου.
Τότε που η νύχτα ήταν αυτό :ένα βασίλειο. “

Μια μικρή, κομψή ανθολογία που αποτελείται από κείμενα τα οποία υμνούν το νυχτερινό Παρίσι κατά τη διάρκεια εκείνης της περίεργης και συνάμα γοητευτικής εποχής όταν το γκάζι έδωσε ζωή στους φανοστατες κι έδιωξε ένα μέρος του Παρισινού σκοταδιού. Κι όμως, η Πόλη του Φωτός δεν έχασε σπιθαμή από το θρύλο της. Το γλυκό φως από τους φανοστάτες έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στα μυστικά των Παρισίων, τις πεταλούδες της νύχτας, τους τυχοδιωκτες, τους απόκληρους, τους καλλιτέχνες.

“Δίπλα στο νυχτερινό Παρίσι των μεγάλων βουλεβάρτων - το εύθυμο και κοσμικό Παρίσι του Μαξίμ, του Συλβαιν, του καφέ Αμερικαιν, του Βετζελ και των καμπαρέ της Μονμαρτης- βρίσκεται μια άλλη πόλη που ζωντανεύει μόνο μετά τα μεσάνυχτα, ένα Παρίσι παράξενο, ενίοτε τρομακτικό, κάποτε μάλιστα κι επικίνδυνο, μα πολύ πιο συναρπαστικό, που προσφέρει στον παρατηρητή σκηνές κι απεικονίσεις ηθών αντάξιες των Μυστηρίων του Παρισιού.”

Με ένα σύντομο, αλλά γοητευτικό πέρασμα από τη Βρετανη, μια συνάντηση με τις χθόνιες θεές του πεπρωμένου, τα στοιχειά της νυχτερινής εξοχής, βρισκόμαστε σε μια περιπλάνηση στη γοητεία της Νύχτας, στο Παρίσι του 18ου και ιδιαίτερα του 19ου αιώνα, παρέα με τους γοητευτικούς βρικόλακες και τους ιδιαίτερους θνητούς.

“Κάτω από πέπλα πυκνά
Είδα έντεκα άστρα λαμπρά
Ήλιο μαζί και Σελήνη
Υπόκλιση να μου κάνουν
Άχνα να μη βγάνουν
Στου ύπνου μου τη γαλήνη “
Το Όραμα του Ιωσήφ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΙΝΤΑ
PERSSON G. W. LEIF
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
STRANG GILBERT
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS