Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

+
-
REED JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 4040-0265
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-25%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» είναι το ζωντανό χρονικό της πιο μεγάλης, της πιο κοσμογονικής κοινωνικής επανάστασης όλων των εποχών: της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του ρωσικού προλεταριάτου. Ο Τζον Ριντ -ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου- δεν είναι απλά ο αυτόπτης μάρτυρας και ο χρονικογράφος της κοσμοϊστορικής προλεταριακής εποποιίας. Είναι, πάνω απ' όλα αυτά, ο φωτισμένος πνευματικός άνθρωπος, ο ιδεολόγος, ο αγωνιστής που, μέσα στην πύρινη ροή των ημερών εκείνων που συγκλόνισαν κυριολεκτικά τη μεγάλη χώρα κι ολόκληρο τον κόσμο, αυτός είχε τόση δύναμη διορατικότητας και προοπτικής, ώστε να διακρίνει καθαρά τη νέα χαραυγή που ανέτειλε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τη χαραυγή των προλεταριακών και εθνικοαπελευθερωτικών επαναστάσεων, τη χαραυγή του σοσιαλισμού. Με το βιβλίο του Τζον Ριντ γαλουχήθηκαν πολλές γενιές επαναστατών σ' όλες τις γωνιές της γης. Στα ελληνικά το έργο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εξωτερικό το 1961 από τις «Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις». Στο βιβλίο που κρατά ο αναγνώστης στα χέρια του είναι ξανακοιταγμένη και βελτιωμένη η έκδοση εκείνη του μνημειακού έργου του Τζον Ριντ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην αμερικανική έκδοση, Ν. Λένιν
Πρόλογος στη ρωσική έκδοση, Ν. Κρούπσκαγια
Πρόλογος, Τζ. Ρ.
Εισαγωγικές παρατηρήσεις και ερμηνείες
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Το γενικό φόντο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η γέννηση της θύελλας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Την παραμονή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Το τέλος της προσωρινής κυβέρνησης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Ασυγκράτητα μπροστά!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ: Η Επιτροπή Σωτηρίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ: Το μέτωπο της επανάστασης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ: Η αντεπανάσταση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ: Η νίκη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ: Η Μόσχα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ: Η κατάκτηση της εξουσίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ: Το αγροτικό συνέδριο
ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΡΙΝΤ
Α. Ουίλιαμς: Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΡΙΝΤ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602246849
ΕκδότηςΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων592
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΣΤΕΜΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΙΝΤ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας4040-0265
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, dimos, irini tro, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

yannismc, ΦΜ70, irini tro

Κριτικές για το προϊόν

[21/11/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Tο χρονικό του Αμερικάνου δημοσιογράφου John Reed, με τον εύγλωττο τίτλο 'Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο', αναφέρεται και προσδιορίζει παράλληλα την επαναστατική τομή του 1917 στην Τσαρική Ρωσία: την εκδήλωση της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής επανάστασης του Οκτωβρίου του 1917, συμβάν-εγκάρσια τομή που ανέτρεψε εκ βάθρων παραδεδεγμένες σταθερότητες, μεταβάλλοντας την ίδια την κίνηση του ιστορικού χρόνου.. Με το πάθος και την έκταση του παρατηρητή-δημοσιογράφου, με τους όρους μίας συμμετοχής στα τεκταινόμενα που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά πολιτικής-ιδεολογικής ταύτισης-ένταξης, ο John Reed καταγράφει το ευρύτερο πλαίσιο εντός του οποίου έλαβε χώρα η Οκτωβριανή Επανάσταση, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά την εκδήλωση της επανάστασης, την δράση των Σοβιέτ που εγκολπώνονται & προβάλλουν τις τεκτονικές κοινωνικές μετατοπίσεις, μετατοπίσεις που προσιδιάζουν προς την συγκρότηση δι-κοινωνικών, επαναστατικών μπλοκ. Πλέον, η επανάσταση έχει διαβεί τον 'Ρουβίκωνα' της: το πρόταγμα, το ιστορικό επίδικο που διακρατείται, είναι η ριζική χρονικότητα, η επιδίωξη εκκαθάρισης, διάλυσης και 'σαρώματος' του κρατικού μηχανισμού της Τσαρικής Ρωσίας. Ο Reed φέρει τις αδιόρατες κινήσεις, τις αντιφάσεις που διαπλέκονται μεταξύ τους, την δράση του κόμματος των Μπολσεβίκων που εγγράφεται στα γεγονότα της περιόδου, καθώς και την επιδίωξη συγκρότησης πολιτικών συμμαχιών του Μπολσεβίκικου κόμματος με άλλα πολιτικά κόμματα.. Ο προσίδιος πολιτικός-ιδεολογικός ριζοσπαστισμός, οι ιδεολογικές κινήσεις & συγκρούσεις, η αίσθηση μίας ιδιαίτερης 'σεσημασμένης' ανυπομονησίας για το μείζων και το καινούργιο, οι 'υπόγειες' δράσεις, πρόσωπα όπως ο Λένιν που τροφοδοτούν έναν περισσότερο ΄ορθολογικό' ριζοσπαστισμό, παρελαύνουν μέσα στις σελίδες του βιβλίου, συγκροτώντας τον πυρήνα, το επαναστατικό αμάλγαμα, το οποίο 'σφυρηλατείται' πάνω στην οριακότητα της δια-πάλης. Ο Αμερικάνος κομμουνιστής δημοσιογράφος, αναδεικνύει τις επάλληλες τομές εντός της ίδιας επαναστατικής τομής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS