Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ - Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ

Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ

+
-
NIETZSCHE FRIEDRICH
Κωδ. Πολιτείας: 1020-0101
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€15.90
(-25%)
Κερδίζετε €5.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ω άνθρωπε, πρόσεξε πολύ!
Τι λέει το μεσονύχτι το βαθύ;
"Κοιμόμουν, κοιμόμουν,
Απ' όνειρο βαθύ έχω ξυπνήσει.
Ο κόσμος είναι βαθύς
Και πιο βαθύς απ' όσο η μέρα το 'χει στοχαστεί.
Βαθύς ο πόνος του
Μα είν' η χαρά απ' τον πόνο πιο βαθιά!
Ο πόνος κράζει: Να χαθείς!
Κι αιωνιότη λαχταρά κάθε μέρα,
Βαθιά πολύ βαθιά αιωνιότη λαχταρά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602281222
ΕκδότηςΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΡΩΤΑΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΜετάφρασηΑΛΕΞΙΟΥ-ΠΡΩΤΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΙΤΣΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας1020-0101
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

anagnost44, Christina.Papaioannou, koniklos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mandita, deathphilosophy, fakeartist, katiachor, dvaralis, sabas, pantzan, angelosreal, megalogianni, krvag21, maurogato, wilhof, kostas_rb, vardavasd, mimiss, stavros80, Touras, nikostsim, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠ, Fouge, Αίγαγρος, eirini73, gigaskostas, sharpblad3, thomas kouriotis, Kostas_ere, kostas p, SACDIM, frantxar, kostass4, Irene, giovand, orthotolavaro , Δημητρης Βλαχοπουλος, kaveiros1975, vasdi, jimrepulsion, kazabidu, geopap1984, gray_slave, Rad, apostolos90, sammy89, melissa22, eleni.ior, Eva Maxima, zeng26, dvo dav, stella.estella.stella, NickGeor, axilpat2, stanmic, anagnost44, Aberdeen Cobain, VasoulaNt, aristotelis98, EtheusProm, chorilias, Cris Mantzou, Checkmate, cersos, JimELES, jimbo83h, Tzwrtzy, JohnD, mitsost, stathis.vlachos, Nefeli Karapiperi, thanuser, fotinipoliteia, jo81, vaxpol, sophiakotsi, godot, k.hajo, Apostolis812, Χριστίνα01, kostasmpele, DemetriosMet, Αλέξανδρος Κληρίδης, m.sioula, xaitase, koniklos, zaxaou, charesalex, westchupacabra, konna70, GwgwOuf, kouloxeras, theogiop, vasiliki gd, pagonis1980, matxr1992, dhapsas, Summerwind, Στέλιος 1982, BLACKMORE, sotiriskrontiris, zarathustra, vagosmae, Ted Tzanatos, Stavridikat, ChrisTz, GeorgeGogos, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ, Grigoris Nietzsche, DIMITRIS KAZAKIDIS, spyros_sub, Dimitris_Theo98, Dimi777, savvastheg, vicpoliteia2, azerv74, mampa, thanos2019, revoltman, xaralabos125, lefteris0721, Λιζ Στ, tomray94, Spyros_m7, master1595, Telemachos, val_kos, Nikitas M, demetpapad, DIMIEPI, sera1983, Ioannisdogakis, MelinaD, Eliane94, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[18/01/2022] Θανασης χριστοφιλιδης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ακριβέστατη και ποιοτική μετάφραση η συγκεκριμένη, στο διαχρονικό έργο του Νίτσε, θα ανταμείψει κάθε αναγνώστη που θα εντρυφήσει στο μεγάλο αυτό φιλόσοφο. Η Αλεξιου Πρωταιου έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στη μετάφραση, ανατρίχιασα διαβάζοντας την τελευταία σελίδα.
Μπράβο στον εκδοτικό οίκο (από τους παλαιοτερους αν δεν κάνω λάθος) για την καλή δουλειά, το συνιστώ σε κάθε μελετητή.
Το συγκεκριμένο, μαζί με το πέραν του καλού και του κακού τα καλύτερα έργα του Νίτσε.
[27/09/2021] Γιάννης Παπαμυλωνάς .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Οπως ανεφερε και ενας αλλος χρηστης η μεταφραση αυτου του βιβλιου ειναι αθλια και σε πολλα σημεια δεν βγαζει νοημα. Εχω το βιβλιο απο παλαιοτερη εκδοση του "Δαμιανου", απο την ιδια μεταφραστρια και αφου διαβασα τα σχολια βλεπω οτι συμβαινει το ιδιο και με αυτη την νεοτερη εκδοση. Θελω απλα να γλιτωσω οποιον παει να το αγορασει, παρτε το απο αλλες εκδοσεις. Ο Νιτσε αξιζει κατι καλυτερο απ' αυτο.
[12/03/2017] Αγγελική Γιανν..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το συγκεκριμένο έργο του Νίτσε έφτασε στα χέρια μου από τη καθηγήτρια αγγλικών μου (στα αγγλικά εννοείται). Το μίσησα όσο τίποτα άλλο. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι πολύ δύσκολη. Έψαξα πάρα πολύ για να βρω μια έκδοση στα ελληνικά που να μη χρησιμοποιεί επίτηδες δύσκολες λέξεις και περιπλέκει τη πρόταση σε σημείο να μη καταλαβαίνεις τι λέει. Βρήκα λοιπόν αυτό το βιβλίο και πλέων έχω διαβάσει ΟΤΙ βιβλίο μπορώ να βρω του Νίτσε. Ο Νίτσε κριτικάρει τις θρησκείες με έναν μοναδικό τρόπο. Περιγράφει πως ο άνθρωπος ζει μια δυστυχισμένη, γεμάτη περιορισμούς ζωή μονό και μόνο με την ιδέα της μεταθανάτιας ζωής. Αυτό το βιβλίο είναι κάπως σατιρικό και σε κάποια σημεία δε μπορείς παρα να γελάσεις με το χαζό τρόπο που ξοδεύουν οι άνθρωποι τη ζωή τους (και μάλιστα να επιμένουν όταν τους συμβαίνουν άσχημα πράγματα γιατι… ετσι ΠΡΕΠΕΙ). Η αναζήτηση του Ζαρατούστρα για τον υπεράνθρωπο είναι eye-opening. Γίνεσαι υπεράνθρωπος αν συνειδητοποιήσεις ότι η ζωη αξίζει να τη ζεις πραγματικά και όταν απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς να περιμένεις την επόμενη, μεταθανάτια ζωή. Εάν ο θεός έχει πεθάνει, οι άνθρωποι θα σπεύσουν να βρουν έναν καινούριο για να τον αντικαταστήσουν. Νομίζω είναι ένα υπέροχο βιβλίο για να μπεις στον κόσμο του Νίτσε.
[11/03/2017] Νίκος Γεωργίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο βιβλίο που να έχει τόση επιρροή πάνω μου όσο το Τάδε εφη Ζαρατούστρα. Το διαβάζω σχεδόν κάθε χρόνο και δεν παύει ποτέ να γεμίζει το κεφάλι μου με ελπίδα και ιδέες για τη φύση του ανθρώπου. Διαφωνώ απόλυτα με αυτούς που θεωρούν τον Νίτσε στιφό και χωρίς ελπίδα, εγώ αυτό που βρίσκω στα έργα του είναι ΕΛΠΙΔΑ. Η μεγαλύτερη του επιθυμία ήταν να «πετάξουν» οι άνθρωποι από πάνω τους τις καταπιεστικές θρησκείες/ιδεολογίες που τον εμποδίζουν από το να έχει ελεύθερη σκέψη. Μπορεί να φαίνεται λίγο κρύος και σκληρός στις απόψεις του αλλά φαίνεται να πίστευε πως πολεμάμε με μια δύναμη που θέλει να σβήσει την «ανθρωπότητα» από τους ανθρώπους. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ έγκυρο φιλοσοφικό βιβλίο που απεικονίζει την αιώνια και πραγματική φύση του ανθρώπου. Το αγαπημένο μου του Νίτσε.
[19/02/2017] anagnost44.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εχω μεγαλο πάθος για το συγκεκριμένο εργο του Νίτσε και η συγκεκριμενη μετάφραση ειναι η καλύτερη που βρηκα με διαφορα. Ακριβής και άμεση μετάφραση χωρις ανούσιο περιτύλιγμα, όντας καθηγητής φιλοσοφικής το συνιστώ ξεκαθαρα στους λάτρεις της αυθεντίας αυτής. Εχω παρατηρήσει γενικα οτι ο εκδοτικός αυτος εχει τις καλύτερες μεταφράσεις, όντας και πολυ παλιός, με μονο προβλημα οτι δεν πουλάει λιανική απευθείας σε μας τους αναγνώστες, (οπως πληροφορήθηκα) αλλα βεβαια για αυτο υπάρχουν τα βιβλιοπωλεία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και Καλη μελέτη!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS