Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ( ΕΡΑΤΩ )

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ

PERGAUD LOUIS
Κωδ. Πολιτείας: 1610-0135




Παρουσίαση

"Ο Πόλεμος των Κουμπιών", είναι μια περιπέτεια ή καλύτερα μια εποποιΐα με ήρωες παιδιά από δέκα έως δεκατεσσάρων χρονών. Δυο παιδικές συμμορίες βίαιες και οργισμένες, εμπλέκονται σε ένα λυσσαλέο αγώνα "μέχρι τελικής πτώσεως". Η παρεξήγηση που έχει πυροδοτήσει τον πόλεμο τούτο, έχει από καιρό ξεχαστεί. Και όμως διαιωνίζεται, τρέφοντας τα μίση που κρατάνε από την πρώτη συμπλοκή και, κυρίως, τις υποχρεώσεις που η παράδοση επιβάλλει. Μοναδικός σκοπός του αγώνα: ο αντίπαλος να πιαστεί στην παγίδα, να κυριευθεί, να εξουδετερωθεί και τότε αρχίζουν οι ξυλοδαρμοί, το γύμνωμα, το κόψιμο των κουμπιών που συγκρατούν τα ρούχα. Νικητές και ηττημένοι επιστρέφουν στο σπίτι τους κουρελιασμένοι, όπου θα δεχτούν τις επιπλήξεις των εξοργισμένων γονέων, για την καταστροφή και την κατάντια της φορεσιάς τους. Ωστόσο καμιά τιμωρία δεν είναι ικανή να αναστείλλει την έμμονη ιδέα αυτών των αγριμιών για πόλεμο που, ουσιαστικά, χωρίς αυταπάτες, αγωνίζονται ενάντια στην υποκρισία των μεγάλων. "Και να σκεφτεί κανείς πως όταν μεγαλώσουμε, μπορεί να γίνουμε χαζοί σαν κι αυτούς". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ
Ο πόλεμος
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Δει δη χρημάτων
ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΙΤΟ
Η καλύβα
ΛΟΥΙ ΠΕΡΓΚΩ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA GUERRE DES BOUTONS
ISBN139789602291085
ΕκδότηςΕΡΑΤΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1998
Αριθμός σελίδων418
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΛΑΖΑΡΑΤΟΥ ΑΚΡΙΒΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΓΚΟ ΛΟΥΙ
Κωδικός Πολιτείας1610-0135
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lousk, leukokrino, fryne, kkaravassilis, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[05/04/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
O Λουί Περγκό έζησε μόνο 33 χρόνια, αλλά 'έμεινε' στην ιστορία της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας με αυτό το πρωτότυπο και εμπνευσμένο νεανικό μυθιστόρημα του 1912. Σαν προάγγελος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, το βιβλίο αυτό με φρεσκάδα και χιούμορ περιγράφει τον ΄πόλεμο' δυο ομάδων με παιδιά από 10-14 χρόνων, τα οποία κατοικούν σε δυο κοντινά χωριά της γαλλικής επαρχίας. Η έχθρα των 2 χωριών έχει την μορφή βεντέτας, και ο Περγκό, μέσα από κωμικοτραγικά περιστατικά, θέλει να καυτηριάζει την υποκρισία της εποχής του, την παιδική αφέλεια και σκληρότητα, αλλά, κυρίως, να καταδικάσει τα πολέμικά ένστικτα που βασανίζουν την ανθρωπότητα. Το μοναδικό αρνητικό στοιχείο είναι η έκταση του βιβλίου - θα μπορούσε να είναι 100 σελίδες μικρότερο, γιατί στο 2ο μέρος ('Χρήματα') η πλοκή παρουσιάζει στατικότητα, επαναληπτικότητα και μονοτονία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥΣ
ΦΡΥΓΑΝΑ ΕΥΗ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS