
Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΖΟΥ
KAWABATA YASUNARI (NOBEL 1968)Κωδ. Πολιτείας: 1610-0145
Τιμή Έκδοσης €12.72 | Τιμή Πολιτείας €6.36 | (-50%) |
Κερδίζετε €6.36 |
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Ίσως σε κανένα άλλο έργο του Γιασουνάρι Καβαμπάτα, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1968, δεν είναι τόσο φανερή η ποιοτικότητά του, η λεπτότητα, η εκλεπτισμένη ευαισθησία και η γιαπωνέζικη σκληρότητα όσο σ' αυτές τις πέντε ιστορίες που περιλαμβάνει η "Χορεύτρια του Ίζου".Μήπως πρόκειται για την τρυφερή αταξία της ψυχής για την οποία μιλάει ο συγγραφέας; Κάθε μια από αυτές τις νουβέλες μοιάζει να τον σκεπάζει με μια μαρτυρική σκιά που είναι σαν το κρυμμένο πρόσωπο του πεπρωμένου.
Το να αναζητάς και πάλι την ευτυχία, είναι τόσο μάταιο και τόσο ανέλπιδο όσο και το ξημέρωμα μιας νεαρής χορεύτριας, ενός βασιλίσκου ή της αντανάκλασης της σελήνης πάνω στο νερό.
Πρόκειται για κείμενα μελαγχολικά γεμάτα διαύγεια, όσο και σεμνά χωρίς αμφιβολία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Περιεχόμενα
Η χορεύτρια του ΊζουΕλεγεία
Θηριοδαμαστής
Συνάντηση
Το φεγγάρι στο νερό
Γιασουνάρι Καβαμπάτα
To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:
kelraheb, geogatz, Billbatsil, something, maria4, vera_k, Christos Kitsos, tinoli00, george21gs, kantath, dimbikToν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
agelikiparask, polyxeni, Husein Alipasas, andkou, koletos, NickKarv, mpratsaki2, blacknarcissus, Stavros86, Ron, cat7fish3, Christos Kitsos, tinoli00, george21gsΚριτικές για το προϊόν
Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.