Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΜΟΥΜΟΥ

ΜΟΥΜΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
TURGENEV S. IVAN
Κωδ. Πολιτείας: 1610-0306
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην περιοχή της Μόσχας, σε μια πλούσια κατοικία, στα όρια της πόλης, ζούσε μια κυρά, χήρα τσιφλικά, που την υπηρετούσαν πάμπολλοι δουλοπάροικοι, και προσκολλημένη στους παραδοσιακούς κανόνες κοινωνικής οργάνωσης και συμπεριφοράς, συμπεριφερόταν με χαρακτηριστική σκληρότητα προς τους "υπηκόους" της, τη μοίρα των οποίων όριζε.
Μια ξεχωριστή φιγούρα σε αυτήν τη μικρή κοινωνία ήταν ο Γκερασίμ, ένας κωφάλαλος, πραγματικός γίγαντας σε ρώμη και σωματικές διαστάσεις, μια κλασική ρωσική φιγούρα, βυθισμένος μέσα στη φτώχεια και τη μοναξιά, μέχρι που η ξαφνική εισβολή στη ζωή του ενός μοναδικού και τρυφερού πλάσματος, της αξιολάτρευτης Μούμου, μιας μικρής σκυλίτσας, του δίνει την ευκαιρία να νιώσει για πρώτη φορά στη ζωή του, αγάπη, χαρά και αφοσίωση, και να συνειδητοποιήσει τη βάρβαρη και δολοφονική φύση του δουλοπαρικού καθεστώτος της τσαρικής Ρωσίας.
Μία, χωρίς αμφιβολία, από τις ωραιότερες ιστορίες της ρωσικής λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Μούμου
ΙΒΑΝ ΣΕΡΓΚΕΓΙΕΒΙΤΣ ΤΟΥΡΓΚΕΝΙΕΦ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602292914
ΕκδότηςΕΡΑΤΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων146
Διαστάσεις15x11
ΜετάφρασηΚΑΡΑΤΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΥΡΓΚΕΝΙΕΦ ΙΒΑΝ
Κωδικός Πολιτείας1610-0306
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Marialena Kourbasi, dimbik, Pinta, zidianpoliteia

Κριτικές για το προϊόν

[09/06/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι απλό και πολύ συγκινητικό, βαθιά ανθρώπινο. Μέσα σε λίγες σελίδες είναι εντυπωσιακό το πώς ο συγγραφέας καταφέρνει να αποτυπώσει τις ανθρώπινες σχέσεις, το κοινωνικό περιβάλλον της εποχής αλλά και την ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία όσο υποταγμένος και αν φαίνεται.
[08/12/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο διήγημα του με τον τίτλο 'Μούμου', ο Ρώσος συγγραφέας Ιβάν Τουργκένιεφ σκιαγραφεί το πορτραίτο του Γκερασίμ, ενός Ρώσου μουζίκου ο οποίος εργάζονταν για λογαριασμό μίας πλούσιας κυρίας, χήρας ενός τσιφλικά. Ο Γκερασίμ, αποκτώντας σχέσεις με μία μικρή σκυλίτσα, την Μούμου, αρχίζει να ενοχλεί και να ταράζει την 'κανονικότητα' της οικίας στην οποία και εργάζονταν. Με αδρές γραμμές, ο Τουργκένιεφ αποδίδει την ευρύτητα και τις μεταπτώσεις των ανθρώπινων σχέσεων, 'διεισδύει' στο κοινωνιο-περιβάλλον της Τσαρικής Ρωσίας, φέροντας στην επιφάνεια τις σχέσεις εξάρτησης, τις εκφάνσεις του καθεστώτος της δουλοπαροικίας. Η σκυλίτσα Μούμου δύναται να 'ενσαρκώσει' την μετάβαση στην ευκαιρία της συνειδητότητας, εκεί όπου ο συγγραφέας τείνει να εγγράψει τις όψεις μίας σχέσης σχεδόν 'ερωτικής', δοσμένης στην ακριβή στιγμή, στο ίδιο το όριο της ζωής που ξυπνά μνήμες, που φέρει και τον 'φορτισμένο' ενεστώτα χρόνο. Η οικία-πλαίσιο, η ιδιαίτερη οριοθετημένη από τις κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται, 'ζώνη' προσδιορίζεται εκ νέου: καθίσταται ο χώρος των εν-σώματων υποκειμένων, ή του εν-σώματου υποκειμενισμού, που γνωρίζει πως να προσφέρει το αντίτιμο της παρουσίας της: ποθητή ένωση-αγάπη εναντίον της κυρίαρχης σκληρότητας, αναγνώριση έναντι του δικαιώματος πάνω στη ζωή. Και όταν ο κλοιός γύρω από το σκυλί σφίγγει με άνωθεν εντολές, ο κωφάλαλος Γκερασίμ που αποκτά φωνή διαμέσου του σκυλιού, ανοιχτός μέσα στην τραγικότητα του, μεταξύ ζωής και θανάτου, θανάτου και φυγής από το μέτρο, θα είναι αυτός που θα πνίξει την Μούμου. O Ιβάν Τουργκένιεφ νοηματοδοτεί τις εκφάνσεις της αναπαραγωγής κοινωνικών σχέσεων που προσδιορίζουν την ίδια την νόρμα, την τάξη του διανοητού, στηλιτεύοντας διαρκώς την ιστορικότητα της Τσαρικής δουλοπαροικίας με μία ανένταχτη ιστορία, εγγράφοντας στο πεδίο τις αναπαραστάσεις της ελευθερίας. Η γραφή του κινείται μεταξύ τραγωδίας, γνώσης & σιωπηλής λογικής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΖΟΛΙΝΙ
CECCATTY RENE. DE
€9.75 €3.90
(-60%)
Κερδίζετε €5.85
Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
PSYHOULI ELENI
€19.81 €9.90
(-50%)
Κερδίζετε €9.91

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS