Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ

MARQUEZ GABRIEL-GARCIA (NOBEL 1982)
Κωδ. Πολιτείας: 2540-0234




Παρουσίαση

Το "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" αποτελεί θεματικά μια ενότητα με τρία άλλα προηγούμενα μυθιστορήματα του συγγραφέα και με δύο από τις συλλογές διηγημάτων. Είναι το βασικό σκηνικό όπου εμφανίζονται, ολοκληρώνονται ή συμπληρώνονται οι ιστορίες και οι ήρωες. Εδώ ολοκληρώνεται το δράμα του Συνταγματάρχη που δεν έχει κανέναν να του γράψει και τον συναντούμε, νεαρό ακόμα, να παραδίδει την περιουσία του επαναστατικού στρατού και να παίρνει την απόδειξη από το χέρι του ίδιου του συνταγματάρχη Αουρελιάνο Μπουενδία. Μαθαίνουμε το τέλος της ιστορίας από τα Ανεμοσκορπίσματα και βλέπουμε τους ήρωες της Κακιάς Ώρας να ξαναζούν στο πρόσωπο του Χοσέ Αρκάδιο Μπουενδία. Συναντούμε περαστικιά την Αθώα Ερέντιρα και την άσπλαχνη γιαγιά της και γνωρίζουμε τη μοναξιά της εξουσίας, τη μοναξιά του μίσους και του πολέμου και πως οι λαοί που καταδικάστηκαν "σε εκατό χρόνια μοναξιά δεν είχαν δεύτερη ευκαιρία πάνω στη γη". Ο ίδιος ο συγγραφέας στο λόγο που έβγαλε στην απονομή του βραβείου Νόμπελ μίλησε για τη μοναξιά της Λατινικής Αμερικής και ζήτησε από τ' ανεπτυγμένα κράτη να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σ' αυτούς τους λαούς, ιδιαίτερα στις μέρες μας που αγωνίζονται για την πολιτική τους αυτονομία. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCIEN ANOS DE SOLEDAD
ISBN139789602360095
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1979
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΦΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΡΑΧΑΣ ΚΛΑΙΤΗ
ΕπιμέλειαΦΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΚΕΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΓΚΑΡΣΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2540-0234
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[20/07/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το απόλυτο μυθιστόρημα!!! Ένα γοητευτικό παραμύθι μαγικού ρεαλισμού, ένα πανόραμα της Λατινικής Αμερικής του αρχών του 20ου αι.! Η ιστορία συνδυάζεται με το φανταστικό στοιχείο και η παράδοση με το νεωτεριστικό!
Αρκετές είναι οι περιγραφές, πολλές οι λεπτομέρειες (που όμως δεν με κούρασαν καθόλου), συχνή η χρήση εγκιβωτισμών και το λεξιλόγιο τόσο πλούσιο...
Η αισθητή παρουσία της μοναξιάς (μοναξιά της εξουσίας, ερωτική μοναξιά, μοναξιά ενός σπιτιού που κατέληξε ερείπιο, μοναξιά ενός χωριού εγκαταλειμμένου) οδηγεί τον αναγνώστη στη συνειδητοποίηση της δικής του μοναξιάς μέσα σε έναν αντίξοο κόσμο, ενώ του δημιουργεί στο τέλος μια αίσθηση μελαγχολίας.
Λογοτεχνικό έπος, πραγματικά! Το θυμάσαι για πολύ καιρό, ενώ ζητάς να το ξαναδιαβάσεις... Προσωπικά, είναι η τέταρτη φορά που το διαβάζω και ομολογώ ότι κάθε φορά η πρόσληψη γίνεται με έναν διαφορετικό τρόπο, το ίδιο, όμως, γοητευτικό!
Χρειάζεται, μόνο, λίγο προσοχή στα ονόματα των ηρώων που είναι και μεγάλα, κάποιες φορές (π.χ. Τρανκιλίνα Μαρία Μινιάτα Αλακόκε Μπουενδία), αλλά και αρκετά (σε αυτό βοηθάει ο γενεαλογικός πίνακας στις πρώτες σελίδες).
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!Υπάρχει άνθρωπος που δεν το έχει διαβάσει;
[14/04/2019] Μαριαγραψα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διαβάστε το και ξαναδιαβάστε το.
Ξαναδιάβασα αυτό το αριστούργημα στα 35 μου, πόσο διαφορετικό μου φάνηκε απ όταν το διάβασα στα 18 μου. Και πόσο ίδιο... Για πάντα θα με συντροφεύουν οι πεταλούδες του Μαουρισιο Μπαμπιλονια και τα χρυσά ψαράκια του συνταγματαρχη.
[11/04/2019] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άρχισα να διαβάζω το βιβλίο όταν το λεωφορείο στα κτελ ξεκίνησε και δυόμιση ώρες μετά συνειδητοποίησα ότι έφτασα στον προορισμό μου όταν κατάλαβα ότι σταματήσαμε να κινούμαστε. Ο υπέροχος κόσμος του Markes με απορρόφησε ολοκληρωτικά. Αριστούργημα!!!
[01/03/2019] michaelkritikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με διαφορά το κορυφαίο έργο του Μάρκες. Ασύλληπτη ιδέα, μαγική γραφή. Μαζί με τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, το Κουτσό του Κορτάσαρ, το Πέδρο Πάραμο του Ρούλφο και το Πότε Πήραμε Την Κάτω Βόλτα; του Λιόσα αποτελούν, την κορυφαία πεντάδα μυθιστορημάτων της Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας, που έχω διαβάσει εώς τώρα.
[31/03/2018] sofia m.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα! Μέσα από αυτό το βιβλίο ο Μάρκες κάνει μια αναδρομή στη λατινοαμερικάνικη ιστορία - πάντα μέσα από παραλληλισμούς - και εξερευνά την ανθρώπινη ψυχή σε βάθος. Δεν είναι τυχαίο που κανείς άλλος δεν κατάφερε να φτάσει τον μαγικό ρεαλισμό σε τόσο υψηλό επίπεδο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS