Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

MARQUEZ GABRIEL-GARCIA (NOBEL 1982)
Κωδ. Πολιτείας: 2540-0236




Παρουσίαση

"Τη μέρα που επρόκειτο να τον σκοτώσουν, ο Σαντιάγο Νασάρ σηκώθηκε στις πεντέμιση το πρωί για να περιμένει το πλοίο που θά 'φερνε τον επίσκοπο. Είχε ονειρευτεί πως διέσχιζε ένα δάσος από φραγκοσυκιές, όπου ψιλόβρεχε και, για μια στιγμή, ήταν ευτυχισμένος μες στ όνειρό του. Μα όταν ξύπνησε, αισθάνθηκε πιτσιλισμένος απ' την κορφή ως τα νύχια με κουτσουλιές. «Ονειρευόταν πάντοτε δέντρα», μου είπε η Πλάσιδα Λινέρο, η μάνα του, αναπολώντας είκοσι εφτά χρόνια αργότερα τις λεπτομέρειες αυτής της μοιραίας Δευτέρας. «Μια βδομάδα νωρίτερα, είχε ονειρευτεί πώς ταξίδευε μόνος του σ' ένα αεροπλάνο από χρυσόχαρτο και πετούσε δίχως να συγκρούεται ανάμεσα στις αμυγδαλιές», μου είπε. Η Πλάσιδα Λινέρο ήταν φημισμένη -και με το δίκιο της- για τη σίγουρη ερμηνεία των ονείρων των άλλων, φτάνει να της τα είχαν διηγηθεί νηστικοί. Δεν είχε όμως επισημάνει κανέναν κακό οιωνό στα δυο όνειρα του γιου της, ούτε και στ' άλλα όνειρα με δέντρα πού της διηγιόταν κάθε πρωί, τις μέρες πού προηγήθηκαν του θανάτου του." (Οι πρώτες φράσεις του βιβλίου)

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε σ' ένα μικρό χωριό, την Αρακατάκα, στα βόρεια παράλια της Κολομβίας, στα 1927. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Μπογκοτά και αργότερα διέκοψε τις σπουδές του για να δημοσιογραφήσει και να γράψει ταξιδεύοντας τα συναρπαστικά "παραμύθια".
Οι αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια κοντά στους παππούδες του αποτέλεσαν το πρώτο υλικό για τα "Εκατό Χρόνια Μοναξιά", τα "Ανεμοσκορπίσματα" και άλλα διηγήματα.
Με κέντρο το φανταστικό χωριό Μακόντο και την οικογένεια του Μπουενδία διηγείται σ' αυτά ρεαλιστικά το χρονικό της ζωής στην Κολομβία στις αρχές του εικοστού αιώνα. Βασικό θέμα των βιβλίων του είναι η μοναξιά - και ιδιαίτερα η μοναξιά της εξουσίας - όπως το "Φθινόπωρο του Πατριάρχη", ένα από τα αριστουργήματά του.
Συγγραφέας πολυγραφότατος και πολιτικοποιημένος, εξακολουθεί να κρατάει μια εβδομαδιαία στήλη σε Ισπανόφωνες εφημερίδες. Τα τελευταία χρόνια ήταν εγκατεστημένος στο Μεξικό. Το 1982 η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε τα Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCRONICA DE UNA MUERTE ANUNCIADA
ISBN139789602360484
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1982
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΡΑΧΑΣ ΚΛΑΙΤΗ
ΕπιμέλειαΜΟΣΧΟΝΑΣ ΜΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΚΕΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΓΚΑΡΣΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2540-0236
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Νίκος Κ., elena71, Vivika48, kikika, Petrosar, tinoli00, nmpoutis

Κριτικές για το προϊόν

[04/11/2015] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το καλύτερο του Μάρκες, κατά τη γνώμη μου, παρά το μικρό αριθμό σελίδων σε σύγκριση με άλλα έργα του (και τα έχω διαβάσει όλα). Υπέροχη αφήγηση, πολύ ωραία ιστορία. Αξίζει να διαβαστεί, όσο και το "εκατό χρόνια μοναξιά" ή "ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" παρά το οτι αυτά είναι περισσότερο γνωστά.
[11/11/2011] Νίκος Κ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Μαρκές είναι γνωστός για τα μυθιστορήματα του - ποταμός. Κι όμως, αυτό το ολιγοσέλιδο, λιτό λογοτεχνικό δημιούργημα του, είναι ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του. Διαβάστε το, το εγγυώμαι, αξίζει!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΡΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
€23.32 €11.66
(-50%)
Κερδίζετε €11.66
TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS