Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ

Η ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ

MARQUEZ GABRIEL-GARCIA (NOBEL 1982)
Κωδ. Πολιτείας: 2540-0237




Παρουσίαση

"Η κακιά ώρα" λαμβάνει χώρα σε ένα ανώνυμο χωριό της Κολομβίας. Κάποιος αρχίζει να τοιχοκολλεί pasquinades (σατιρικές αφίσες) με πληροφορίες για την πόλη, περιγράφοντας τα επονείδιστα μυστικά των ντόπιων. Οι περισσότεροι τα αγνοούν αντιμετωπίζοντάς τα ως κοινό κουτσομπολιό. Ωστόσο, όταν ένας άνδρας σκοτώνει τον υποτιθέμενο εραστή της συζύγου του μετά την ανάγνωση ενός τέτοιου εντύπου που περιγράφει την απιστία της, ο δήμαρχος αποφασίζει ότι πρέπει να αναλάβει δράση κηρύσσοντας στρατιωτικό νόμο και αναθέτοντας σε στρατιώτες (που στην πραγματικότητα είναι οπλισμένοι κακοποιοί) να περιπολούν τους δρόμους. Χρησιμοποιεί επίσης την όλη "κατάσταση της αναταραχής" ως δικαιολογία για να πατάξει πολιτικούς εχθρούς του.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε σ' ένα μικρό χωριό, την Αρακατάκα, στα βόρεια παράλια της Κολομβίας, στα 1927. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Μπογκοτά και αργότερα διέκοψε τις σπουδές του για να δημοσιογραφήσει και να γράψει ταξιδεύοντας τα συναρπαστικά "παραμύθια".
Οι αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια κοντά στους παππούδες του αποτέλεσαν το πρώτο υλικό για τα Εκατό Χρόνια Μοναξιά, τα Ανεμοσκορπίσματα και άλλα διηγήματα.
Με κέντρο το φανταστικό χωριό Μακόντο και την οικογένεια του Μπουενδία διηγείται σ' αυτά ρεαλιστικά το χρονικό της ζωής στην Κολομβία στις αρχές του εικοστού αιώνα. Βασικό θέμα των βιβλίων του η μοναξιά -και ιδιαίτερα η μοναξιά της εξουσίας- όπως το Φθινόπωρο του Πατριάρχη, ένα από τα αριστουργήματά του.
Συγγραφέας πολυγραφότατος και πολιτικοποιημένος, εξακολουθεί να κρατάει μια εβδομαδιαία στήλη σε Ισπανόφωνες εφημερίδες. Τα τελευταία χρόνια ήταν εγκατεστημένος στο Μεξικό. Το 1982 η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA MALA HORA
ISBN139789602363195
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1983
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΡΑΧΑΣ ΚΛΑΙΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΚΕΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΓΚΑΡΣΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2540-0237
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

georgia tsimpidi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS