Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

TARTT DONNA
Κωδ. Πολιτείας: 2540-0341




Παρουσίαση

Ο Ρίτσαρντ Παπέν είναι μέλος μιας ομάδας πέντε φοιτητών που επιλέγονται από ένα χαρισματικό καθηγητή για να μελετήσουν τον κόσμο της διανόησης. Περνούν όλοι μαζί τα Σαββατοκύριακα σ' ένα παλιό εξοχικό, διαβάζοντας και συζητώντας για θέματα που αφορούν τον κόσμο της γνώσης -από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς μέχρι τους σύγχρονους στοχαστές και καλλιτέχνες- αλλά και για καθημερινά ζητήματα. Ο Ρίτσαρντ, χωρίς να γνωρίζει το έγκλημα που διαπράττεται, γοητεύεται από την καινούρια συντροφιά του. Όταν όμως κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, του το εκμυστηρεύονται και τον πείθουν σιγά σιγά για την αναγκαιότητά του: ο δολοφονημένος συμμαθητής και φίλος τους απειλούσε να αποκαλύψει το μυστικό τους, υπονομεύοντας έτσι το μέλλον τους. Πρόκειται, για ένα αφάνταστα ελκυστικό βιβλίο. Είναι ένα χρονικό εξαπάτησης και συνενοχής, αθωότητας που σιγά σιγά μολύνεται από τον εγωκεντρισμό και την ηθική έπαρση μια ιστορία ενοχής και ευθύνης. Η συγγραφέας Ντόνα Ταρτ, με την έξοχη αφηγηματική γραφή της, τον πλούτο των ιδεών και της γλώσσας, καθιερώνεται ως εξαιρετικά προικισμένη μυθιστοριογράφος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SECRET HISTORY
ISBN139789602364802
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων648
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΡΙΣΗ ΣΑΝΤΥ
ΕπιμέλειαΓΚΟΓΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΡΤ ΝΤΟΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2540-0341
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, geogatz, tinoli00, DiaHtz, cristinatsou, kantath, nkar37

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, Dionysis Gioulis, Intacto77, Μαρκέλλα, ___annoulova___, mariavasilakopoulou, alathiti, lastride, Eleni ppda, nina.tats

Κριτικές για το προϊόν

[18/11/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρον βιβλίο χωρίς να είναι κάτι συγκλόνιστικό. Ωστόσο διαβάζεται πολύ εύκολα και προτείνεται ακριβώς για αυτόν το λόγο. Βρίσκεται μεταξύ αστυνομικού και ψυχογραφηματικού.
[12/03/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία! Η ιστορία ενοχής μιας ιδιόρρυθμης παρέας, η οποία καταλήγει στον φόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (τύψεις, εμμονές, λάθη, προδοσίες, αυτοκαταστροφικές τάσεις)! Ενδιαφέρουσα πλοκή, πολύ καλή η σκιαγράφηση χαρακτήρων, ζωντάνια στις περιγραφές, αν και θα μπορούσε το βιβλίο να έχει μικρότερη έκταση, γιατί κάποιες λεπτομέρειες κουράζουν!
[23/08/2017] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ. ΔΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΠΟΥΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΙΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.
[10/11/2014] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πρόκειται για ένα ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα το οποίο έχει πλοκή και ρέει πολύ γρήγορα - αν και μεγάλο σε μέγεθος. Η συγγραφέας εξασφαλίζει αστυνομική σχεδόν πλοκή και ελκυστικές περιγραφές. Εικόνες κάλους σχηματίζονται στο μυαλό του αναγνώστη και χρησιμοποιείται μεγάλος όγκος λέξεων. Η αφηγηματική γραφή είναι αναμφισβήτητη. Όμως παρ όλα αυτά όλα είναι ρηχές περιγραφές. Το μυθιστόρημα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα στο κόσμο των ιδεών και της φιλοσοφία της ζωής. Δεν σου μένει τίποτα ως ηθικό δίδαγμα ή ως στάση ζωής. Είναι η καλή αμερικάνικη ρηχή περιγραφή.Δεν μπορεί να συγκριθεί με ανάλογα αριστουργήματα της Ευρώπης. Δεν την χαρακτηρίζω ως κλασσική συγγραφέα. Τελικά πολύς χρόνος για την ευχαρίστηση της ανάγνωσης και μόνο. Αξίζει; Νομίζω μάλλον όχι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
MAGUIRE EMILY
€19.27 €6.74
(-65%)
Κερδίζετε €12.53
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS