Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ( ΘΕΟΛΟΓΟΥ Κ. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ )

ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0068
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το παρόν λεξικό αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του εκδοτικού μας οργανισμού με τον οίκο Oxford University Press και στηρίζεται στην αγγλική έκδοση του 1988, στην οποία προστέθηκαν ορισμένα νέα λήμματα, ενώ έγιναν βελτιώσεις -σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα- σε άλλα ήδη υπάρχοντα. Την επιστημονική θεώρηση της μετάφρασης έκανε ο Δημήτρης Τζεβελέκης, φυσικός και συγγραφέας αναλόγων συγγραμμάτων.
Το έργο συντίθεται από όλα σχεδόν τα εν χρήσει λήμματα της Φυσικής επιστήμης, τα οποία παρατίθενται σε εκτενή ή μη ανάλυση, ανάλογα με την περίπτωση κάθε φορά. Σ' αυτά προστέθηκαν ορισμένα βασικά λήμματα, σχετιζόμενα με τις μαθηματικές επιστήμες, αφού οι εν λόγω όροι χρησιμοποιούνται ευρύτατα και στη Φυσική. Κάποια άλλα συνδέονται με την Αστροφυσική και την Αστρονομία, ενώ ένας αριθμός λημμάτων σχετίζεται με τη Φυσική Χημεία. Στη σύνθεση του Λεξικού μας συμπεριλάβαμε επίσης όρους σχετικούς με τη μεταλλειολογία, τη μεταλλοχημεία, την ηλεκτρονική, την ηλεκτροχημεία και την πληροφορική. Τους βιολογικούς και τους βιοχημικούς όρους, που ενδεχομένως θα χρειαστεί ο αναγνώστης του παρόντος Λεξικού, θα τους βρει στο Λεξικό της Βιολογίας, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τον εκδοτικό μας οργανισμό, αποτελώντας και τούτο προϊόν της συνεργασίας μας με τον οίκο Oxford University Press.
Στο τέλος του έργου παρατίθενται τρία παραρτήματα (με πίνακες), το πρώτο από τα οποία περιέχει τις μονάδες του διεθνούς συστήματος (SI), το δεύτερο τις θεμελιώδεις σταθερές και το τρίτο δεδομένα και στοιχεία του ηλιακού μας συστήματος, όπως μέσες αποστάσεις των πλανητών από τον Ήλιο, τις διαμέτρους τους, αστρικές περιόδους κτλ. Το Λεξικό συμπληρώνεται με ένα Ευρετήριο λημμάτων, στο οποίο παρατίθενται οι ελληνικοί και οι αντίστοιχοι αγγλικοί όροι, καθώς και οι αριθμοί των σχετικών σελίδων, ώστε να ευκολύνεται ο αναγνώστης στον εντοπισμό των λημμάτων που επιθυμεί.
Το έργο ως βασικό βοήθημα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, φοιτητές, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς και είναι συνταγμένο με εύληπτο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους. Εντάσσεται σε μια σειρά επιστημονικών λεξικών, τα οποία ο οργανισμός μας, με τη δεδομένη παράδοση στα Λεξικά και τα παρόμοια έργα, εκδίδει συνεχίζοντας το έργο που άρχισε πριν από δεκαετίες. Πιστεύουμε ότι το παρόν Λεξικό, όπως άλλωστε και το Λεξικό της Βιολογίας και το Λεξικό Οικονομικών Όρων, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν, καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στη σχετική ελληνική βιβλιογραφία. (Α. Μαλλιάρης, από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMINI DICTIONARY OF PHYSICS
ISBN139789602391372
ΕκδότηςΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1993
Αριθμός σελίδων612
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Α.
ΜετάφρασηΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΤΖΕΒΕΛΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΑΚΤΣΙΡΑ ΛΙΑ, ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2640-0068
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
WELLMER ALBRECHT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72
Από τη μέση και κάτω
ΜΗΤΣΟΡΑ ΜΑΡΙΑ
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS