
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ
STANILOAE DIMITRUΚωδ. Πολιτείας: 3580-0305
Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις τρέχουσες συνθήκες, υπάρχει περίπτωση σημαντικής καθυστέρησης στην εκτέλεση και την παράδοση της παραγγελίας σας καθώς α/πολλοί εκδότες υπολειτουργούν και επίσης πολλοί έχουν κλείσει χωρίς να μας ενημερώσουν, β/παρά τις δεκάδες έκτακτες προσλήψεις και εμείς οι ίδιοι υπάρχουν μέρες που δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στον όγκο εργασίας, γ/ οι εταιρείες ταχυμεταφορών (courier) δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιόδου και εμφανίζουν μεγάλη δυσλειτουργία. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω πριν δημιουργήσετε μία παραγγελία.
Παρουσίαση
Ο πατήρ Στανιλοάε γεννήθηκε το 1903 και είναι γνωστός ως καθηγητής θεολογίας στο Βουκουρέστι. Η τάση του υπήρξε μια: να ριζωθεί ο ίδιος μέσα στην παράδοση της Ορθοδοξίας. Η επιδίωξή του αυτή όμως στρέφεται στη θεμελίωση τέτοιων βάσεων, ώστε να συνάψει σφαιρικό διάλογο σχετικά με τον κόσμο και την ανθρωπότητα, η οποία τελευταία τείνει ν' αποκόψει τις σχέσεις της με το Θεό και να καταστήσει την Εκκλησία μουσειακή πολιτιστική παράδοση. Γι' αυτό ο πατήρ Στανιλοάε δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται γι' αυτό το σκοπό, πληρώνοντας τον αγώνα του αυτό και με έξι χρόνια φυλάκιση.Στο έργο του, ο Θεός είναι αγάπη, προσπαθεί να παραστήσει ζωντανά την παράδοξη αγάπη του Θεού. Ύστερα από μερικές προκαταρκτικές παρατηρήσεις, επιχειρεί ν' αναπτύξει το θέμα του αναλύοντας τέσσερα ουσιαστικά κατηγορήματα: το απόλυτο, την αιωνιότητα, την πανταχού παρουσία και την παντοδυναμία. Συνάμα εξηγεί για ποιο λόγο τα κατηγορήματα αυτά θεμελιώνουν το ίδιο το είναι του ανθρώπου και διαφωτίζουν τη δραστηριότητά του. Σ' αυτή τη μελέτη ξαναβρίσκουμε τα σημεία της δύναμης που καθοδηγούν τη σκέψη και τη ζωή του συγγραφέα: μέσα σε μια κοινωνία που στοχεύει να αξιολογήσει τον άνθρωπο, το χώρο του και την εργασία του από ποσοτικά κριτήρια της παραγωγής του, υπενθυμίζει ότι ο Θεός είναι ο πρώτος και πρωταρχικός λόγος που έχει τεθεί μέσα στον κόσμο.
Όλα τα παραπάνω νοούνται στα πλαίσια της Ορθοδοξίας. Ωστόσο κατά τη συνείδηση της μιας αδιαίρετης Εκκλησίας, η Ορθοδοξία δεν είναι εξουσιαστική στη διδασκαλία της· δεν στηρίζεται σε κανόνες μιας αυτόνομης λογοκρατίας και μιας εξωτερικής εξουσίας. Η ορθοδοξία είναι η εμπειρία της μιας Καθολικής Εκκλησίας, η οποία ανακεφαλαιώνεται κατεξοχήν στην ευχαριστιακή ένωση.
Στη Χριστιανική Ανατολή, οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες τείνουν και σήμερα να εκφράσουν το παραπάνω πνεύμα. Πρόκειται για την καθολικότητα και την πληρότητα της ζωής και της αλήθειας, που αποτελούν υπαρξιακό τρόπο μιας τριαδικής κοινωνικότητας. Αυτή η κοινωνικότητα μεταμορφώνει το θνητό άτομο σε ύπαρξη προσωπική, ύπαρξη επικοινωνίας πέρα από το χρόνο και το χώρο. Πάντως η προοπτική τούτη της Ορθοδοξίας δεν εξαντλείται σε όρια τοπικά ή ομολογιακά· είναι μια άπειρη διάσταση της χριστιανικής Θεολογίας και μπορεί σήμερα να ανταποκριθεί στην υπαρξιακή δίψα του κάθε ανθρώπου. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητος και ένας διάλογος ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση. Ο διάλογος αυτός πρέπει ν' αναφέρεται ακόμη στις βαθιές ανθρώπινες διαστάσεις, πολιτιστικές και κοινωνικές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Περιεχόμενα
ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ
Πατερική υποδομή και προκαταρκτικές παρατηρήσεις
Τα δύο θεμέλια
Ο Θεός καθεαυτός και σε σχέση προς τα έξω
Θεός αναλλοίωτος και Θεός γινόμενος
Ο άνθρωπος ικανός για την αιωνιότητα
Η ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Το απόλυτο
Η αιωνιότητα
Η πανταχού παρουσία
Η παντοδυναμία
Παραπομπές και υποσημειώσεις
To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:
lab.alexΚριτικές για το προϊόν
Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.
Άλλα προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΗΤΗΣ ΝΗΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
€35.00 | €28.00 | (-20%) |
Πλοήγηση
Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα
Επιτραπέζια ΠαιχνίδιαΠερισσότερα
ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα
Νίκος Καρούζος: Διάλογος πρῶτος
Σὰ νὰ μὴν ὑπήρξαμε ποτὲ
κι ὅμως πονέσαμε ἀπ᾿ τὰ βάθη.
Οὔτε ποὺ μᾶς δόθηκε
μία ἐξήγηση
γιὰ τὸ ἄρωμα τῶν λουλουδιῶν τουλάχιστον.Ἡ ἄλλη μισή μας ἡλικ...
