Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΤΣΙ ΜΙΛΗΣΕΝ Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ ( ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ )

ΕΤΣΙ ΜΙΛΗΣΕΝ Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ (ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ)

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

+
-
NIETZSCHE FRIEDRICH
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0188
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα από τα φιλοσοφικά αριστουργήματα του περασμένου αιώνα, που εξάσκησαν τη μεγαλύτερη επίδραση στο νεότερο πνεύμα, στην ίδια τη ζωή ακόμα, και που αληθινά πρόσθεσαν νέα κριτήρια στα προηγούμενα και νέες αξίες, ακόμα και νέα συναισθήματα, στάθηκε το "Έτσι μίλησεν ο Ζαρατούστρα" του Φρειδερίκου Νίτσε. Ο ίδιος ο Νίτσε, με το έργο του, την προσωπικότητά του, την ακτινοβολία των ιδεών του, την τόλμη και τον πλούτο των συνθημάτων του, συνοψίζει ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ανθρώπινης παρουσίας πάνω στη γη. Γι' αυτό, η μετάφραση του "Ζαρατούστρα", από τον Άρη Δικταίο, έρχεται να καλύψει, σήμερα, ένα μεγάλο κενό. Είναι ένας τύπος, πραγματικά, "ολοκληρωμένου ποιητικού ανθρώπου" ο Άρης Δικταίος. Την ποίηση τη λατρεύει, γράφοντάς την, μεταφράζοντάς την, κρίνοντάς την, μελετώντας την, μιλώντας την. Αν παρουσιάζεται καταπληκτικά εργατικός και παραγωγικός, τούτο είναι, ακριβώς, ένα αποτέλεσμα πάθους. Πάθους απόλυτου για την ποίηση, που ταυτόχρονα αγκαλιάζει και τη ζωή. Ένα "κριτικό σκεύος ποιητικού πάθους", θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε. Μεταφραστής δημιουργικός και πολύπειρος, αληθινά χαλκέντερος, που τόσα ξένα κείμενα εξελληνισμένα του χρωστάμε, μεταξύ των οποίων και τα καλύτερα του Ρίλκε. Επιπροσθέτως, η ζωντανή αυτή, αληθινά ωραία και ποιητική μετάφραση συνοδεύεται από ένα σύντομο, αλλά βαθυστόχαστο πρόλογο του Άρη Δικταίου, που μας αποκαλύπτει, γι' άλλη μια φορά, την πλατειά του μόρφωση και την ατομική του σκέψη. Γιατί ο Δικταίος είναι, επί πλέον, ένας από τους πιο προσωπικά και πιο συγχρονισμένα στοχαζόμενους σύγχρονους ποιητές μας. (Ραδιοφωνική ομιλία - 1958, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςALSO SPRACH ZARATHUSTRA - EIN BUCH FUR ALLE UND KEINEN
ISBN139789605580254
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2013
Αριθμός σελίδων488
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΔΙΚΤΑΙΟΣ ΑΡΗΣ
ΜετάφρασηΔΙΚΤΑΙΟΣ ΑΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΙΤΣΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας1250-0188
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mandita, deathphilosophy, fakeartist, katiachor, dvaralis, sabas, pantzan, angelosreal, megalogianni, krvag21, maurogato, wilhof, kostas_rb, vardavasd, mimiss, stavros80, Touras, nikostsim, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠ, Fouge, Αίγαγρος, eirini73, gigaskostas, sharpblad3, thomas kouriotis, Kostas_ere, kostas p, SACDIM, frantxar, kostass4, Irene, giovand, orthotolavaro , Δημητρης Βλαχοπουλος, kaveiros1975, vasdi, jimrepulsion, kazabidu, geopap1984, gray_slave, Rad, apostolos90, sammy89, melissa22, eleni.ior, Eva Maxima, zeng26, dvo dav, stella.estella.stella, NickGeor, axilpat2, stanmic, anagnost44, Aberdeen Cobain, VasoulaNt, aristotelis98, EtheusProm, chorilias, Cris Mantzou, Checkmate, cersos, JimELES, jimbo83h, Tzwrtzy, JohnD, mitsost, stathis.vlachos, Nefeli Karapiperi, thanuser, fotinipoliteia, jo81, vaxpol, sophiakotsi, godot, k.hajo, Apostolis812, Χριστίνα01, kostasmpele, DemetriosMet, Αλέξανδρος Κληρίδης, m.sioula, xaitase, koniklos, zaxaou, charesalex, westchupacabra, konna70, GwgwOuf, kouloxeras, theogiop, vasiliki gd, pagonis1980, matxr1992, dhapsas, Summerwind, Στέλιος 1982, BLACKMORE, sotiriskrontiris, zarathustra, vagosmae, Ted Tzanatos, Stavridikat, ChrisTz, GeorgeGogos, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ, Grigoris Nietzsche, DIMITRIS KAZAKIDIS, spyros_sub, Dimitris_Theo98, Dimi777, savvastheg, vicpoliteia2, azerv74, mampa, thanos2019, revoltman, xaralabos125, lefteris0721, Λιζ Στ, tomray94, Spyros_m7, master1595, Telemachos, val_kos, Nikitas M, demetpapad, DIMIEPI, sera1983, Ioannisdogakis, MelinaD, Eliane94, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[17/12/2022] jmagelis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άρης Δικταίος : Είναι αυτός που ουσιαστικά μας σύστησε το Νίτσε στα Ελληνικά.
Χωρίς τη δική του μετάφραση, στην Ελλάδα δεν θα κατανοούσαμε ούτε το ελάχιστο του Νίτσε. Πρόκειται για μεταφραστικό ορόσημο που θα πρέπει να μελετήσει εξαντλητικά όποιος αποτολμά να μεταφράσει Νίτσε στην Ελληνική γλώσσα. Και είμαστε αλήθεια τυχεροί που ο στοχαστικός ποιητής Δικταίος μετάφρασε τον ποιητικό στοχαστή Νίτσε.
[04/05/2022] Δημήτρης_Παναγιωτόπουλος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί. Ένα Μανιφέστο, μια διακήρυξη της πραγματικής και απόλυτης Ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα, το βιβλίο του "Υπερανθρώπου", που είναι ο ίδιος "Θεός" της ζωής και της ψυχής του, το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του F. Nietzsche και αποτελεί την επιτομή ενός μεγάλου τμήματος της σκέψης του. Παρότι θεωρώ προσωπικά τα έργα του "Η Γενεολογία της Ηθικής" και η "Θεωρία του Σκοπού της Ζωής" πιο ενδιαφέροντα, το "Τάδε Έφη Ζαρατούστρα" - με έντονο το αποτύπωμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας - είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν τη σκέψη του F. Nietzsche. Θα καταφέρει άραγε ο Άνθρωπος του Nietzsche να ξεπεράσει τον άνθρωπο ή το "σπίτι" που αναζητεί θα παραμείνει το αιώνιο Πουθενά και το αιώνιο Μάταια; Θα καταφέρει να εγκαταλείψει τη Βασιλεία των Ουρανών για τη Βασιλεία της Γης ; Ο αναγνώστης καλείται και οφείλει να αποκρυπτογραφήσει το κείμενο παραμένοντας ανεπηρέαστος από τις διάφορες "ερμηνείες" που κυκλοφορούν, αφού κατά καιρούς διάφοροι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς προσπάθησαν να "αρπάξουν" τον Nietzsche και να τον χρησιμοποιήσουν ως λάβαρο για τους σκοπούς τους. Πόσο παράδοξο και τί ειρωνεία να χρησιμοποιείται η σκέψη του πρεσβευτή της ελευθερίας σαν στρατευμένη τέχνη... Προσωπικά, θα πρότεινα να το διαβάσει κάποιος δυο φορές, και συγκεκριμένα την πρώτη πριν και την δεύτερη μετά τα υπόλοιπα έργα του. Για όσους γνωρίζουμε γερμανικά, συστήνω την ανάγνωση με το γερμανικό κείμενο από δίπλα, αφού σύμφωνα και απολύτως δικαιολογημένα η διαχρονική κριτική διακηρύττει ότι "Με το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα, η γερμανική γλώσσα φτάνει στο απόλυτο ζενίθ της"
[16/09/2020] pagonis1980.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ποίηση και φιλοσοφία μαζί! Ακόμη και όταν δεν καταλαβαίνεις τη γράφει σε ανταμείβουν, ο τρόπος που τα γράφει. Δύσκολο έργο!
[18/01/2020] perikles.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Για τον ίδιο τον Νίτσε και τον τρόπο με τον οποίο συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του με αυτόν τον απαράμιλλο ποιητικό τρόπο; Ή για τον Δικταίο που μεταφράζει σαν να γράφει ποίημα γεμάτος έμπνευση; Να το διαβάζεις όταν θες να πάρεις δύναμη, όταν θες να τονώσεις το ηθικό σου που νιώθεις ότι το χάνεις. Πάντα θα σου μιλά. Ένα από εκείνα τα βιβλία των οποίων η ανάγνωση δεν τελειώνει ποτέ.
[19/08/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν αποκομίζεις σοφία από αυτό το βιβλίο. Αντιθέτως συνδιαλέγεσαι συνεχώς μαζί του και με τον εαυτό σου σαν να είσαστε τρεις. Είναι ένα χωράφι που πότε βγάζει και πότε όχι καρπό. Γι’ αυτό και δεν τελειώνει η δουλειά σου μαζί του. Δεν τελειώνεις ποτέ μ’ αυτό το βιβλίο, είναι ένας θησαυρός ορυκτός και αρραγής, ένας υπολογιστής που δουλεύει με την ενέργεια και το μυαλό σου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΟΒΟΣ
ROBIN COREY
€29.68 €14.84
(-50%)
Κερδίζετε €14.84
ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ
HARNER MICHAEL
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS