Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ( ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ )

ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ (ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ)

+
-
GELMAN ALEXANDER
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0399
Τιμή Έκδοσης
€5.30
Τιμή Πολιτείας
€3.97
(-25%)
Κερδίζετε €1.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα έργα του Αλεξάντρ Γκέλμαν συνδέονται κατά πολύ με το "θέατρο Τέχνης" της Μόσχας, και ιδιαίτερα με την προσωπικότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ολέγκ Εφρέμοφ, στις αναμετρήσεις του με την αδράνεια και το μαρασμό που κυριάρχησαν στη Σοβιετική Ένωση, τη δεκαετία του '70 έως και το 1985.
Από το 1971 που ο Εφρέμοφ καλείται να αναλάβει την αναδιοργάνωση του μεγαλύτερου θεάτρου της χώρας, σε κάθε φάση και στιγμή -αναπτέρωσης, μαρασμού, απαγορεύσεων, κατάργησης των ταμπού, διάσπασης, μετάβασης- γίνεται "στόχος" μιας αρτηριοσκληρωτικής και συντηρητικής νοοτροπίας στην οποία επιτίθεται με θάρρος, δίνοντας αλλεπάλληλες μάχες εφ' όλης της ύλης: καλλιτεχνικής, οργανωτικής, διοικητικής. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602487846
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
ΣειράΜΙΚΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 31
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1996
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΕΛΜΑΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας1250-0399
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

[31/07/2020] amaliagavea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οδησσος, Παρασκευή βράδυ, σε μια αποβάθρα του λιμανιού. Η Σοβιετική Ένωση βρίσκεται στα τελευταία της. Έξω από ένα καφέ στο τελωνείο, ανάμεσα σε ετερόκλητους ήχους από Ρώσικη μουσική και ροκ, και στον απόηχο του Σοβιετικού εθνικού ύμνου, δύο άνθρωποι συναντιούνται. Εκείνος κι Εκείνη. Ανώνυμοι, λοιπόν; Φαινομενικά όχι. Εκείνος είναι ο Φεντια, εκείνη η Βέρα. Πώς, όμως ξέρουμε ότι είναι αλήθεια;

“Η πόλη είναι θλιβερή, ανόητη και βρώμικη… βουλιάζουμε εδώ πέρα.”

Οι ίδιοι οι χαρακτήρες δεν ξέρουν. Κι αν ξέρουν, αποκρύπτουν. Κι ίσως να αποκρύπτουν γιατί η ταυτότητά τους δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που ψάχνουν είναι αυτό που μετρά. Τι ψάχνουν, λοιπόν; Προέρχονται από κατακερματισμενες οικογένειες, σε μια κοινωνία που όλοι στρέφονται εναντίον όλων. Εκεί που δεν έχεις το δικαίωμα να χωρίσεις, αν είσαι φτωχός. Εκεί που το διαβατήριο σου ορίζει την ίδια σου την ύπαρξη.

Η συζήτηση τους θυμίζει ένα ζευγάρι που κρύβει τα συναισθήματα του γιατί δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Γιατί φοβάται αυτό που συμβαίνει ή αυτό που μπορεί να συμβεί. Ο Αλεξάντρ Γκέλμαν αποτυπώνει γλαφυρά, συγκινητικά, σκληρά ένα διάλογο που κρύβει αλήθειες τις οποίες ο καθένας μας θα ερμηνεύσει διαφορετικά. Μέσα από το “ξεφλούδισμα” των δύο προσώπων, βλέπουμε το ξεγύμνωμα μιας εποχής, μιας κοινωνίας και πάνω απ’ όλα της ανθρώπινης ανάγκης για συντροφιά. Και για το ψέμα. Και για την αλήθεια που θέλουμε να ακούσουμε κι εκείνη που δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
CRANE BERYL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΟ
BOURDAIN ANTHONY
€18.71 €7.48
(-60%)
Κερδίζετε €11.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS