Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ( ΡΟΣ. )

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ROSS W. DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 2705-0064




Παρουσίαση

Η μελέτη αυτή του David Ross είναι ένα οδοιπορικό σε όλες τις γνωστές πραγματείες του Αριστοτέλη. Ακολουθώντας πιστά τα νήματα της αριστοτελικής σκέψης, όπως εκτυλίσσεται μέσα στα έργα του, ο άγγλος συγγραφέας αναδεικνύει με φιλολογική ακρίβεια τα κύρια γνωρίσματα μιας φιλοσοφίας η οποία έθεσε, σε μεγάλο βαθμό, τις βάσεις της νεότερης επιστήμης. Σχολιαστής μάλλον των κειμένων, στην ιστορική προοπτική τους, παρά ερμηνευτής ή τιμητής των απόψεων που εκφράζουν, ο Ross αποφεύγει συνήθως να προχωρήσει σε κριτικό απολογισμό, θεωρώντας ότι η ίδια η ιστορία της φιλοσοφίας έχει αποφασίσει για την αντοχή των αριστοτελικών ιδεών: άλλες τις αφομοίωσε δημιουργικά και άλλες εγκαίρως τις απέρριψε ως λανθασμένες. Από αυτή την άποψη η μελέτη του, που πρωτογράφτηκε το 1923 και γνώρισε έκτοτε πολλές συμπληρωμένες επανεκδόσεις, διατηρεί ακέραιη τη χρησιμότητά της αλλά και την περίοπτη θέση της στην αριστοτελική βιβλιογραφία του αιώνα μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογοι
Α'. Η ζωή και το έργο του Αριστοτέλη
Β'. Λογική
Γ'. Φιλοσοφία της Φύσης
Δ'. Βιολογία
Ε'. Ψυχολογία
ΣΤ'. Μεταφυσική
Ζ'. Ηθική
Η'. Πολιτική
Θ'. Ρητορική και Ποιητική
Σημειώσεις
Πίνακας διαδόχων και σχολιαστών του Αριστοτέλη
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςARISTOTLE
ISBN139789602500385
ΕκδότηςΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2010
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΗΤΣΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΕπιμέλειαΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΣ Γ. ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2705-0064
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

victor nemo, makou, agrofylakas, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[17/05/2022] alejandrinos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Αριστοτέλης (γίγαντας της σκέψης) κατά τον Marx, είναι ένας από τους κορυφαίους στοχαστές όλων των εποχών. Εύστοχος είναι ο χαρακτηρισμός πανεπιστήμων που του έχει αποδοθεί αφού αποδείχθηκε ο συστηματικότερος και μεθοδοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου. Είναι η αναγνωρισμένη αυθεντία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και με το έργο του διαμόρφωσε το "Δυτικό" τρόπο σκέψεως. Το 342 πΧ ανέλαβε την εκπαίδευση του Αλεξάνδρου, του μετέπειτα κοσμοκράτορα. Το έργο του παρόλο που γονιμοποιεί έως σήμερα τη φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη της ανθρωπότητας, δύσκολα γίνεται κατανοητό από τον σημερινό αναγνώστη. Αυτό το βιβλίο είναι σημαντικό βοήθημα..
[17/09/2020] ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο W.David Ross υπήρξε ένας από τους γνωστότερους και πλέον σημαντικούς μελετητές του αριστοτελείου "corpus". Η, περί ής, ο λόγος μελέτη, πρωτοεκδιδομένη εν έτει 1923, γνώρισε σημαντική αναγνώριση, από τις μέρες της έως και τον εικοστό πρώτο αιώνα. Εντός της περιλαμβάνεται, στο σύνολό της, η Φιλοσοφία του Αριστοτέλους (αποκλειστικά ανάλυσή της, χωρίς να περιλαμβάνεται πρωτότυπο κείμενο κάποιου έργου), κατηγοριοποιημένη, αναλόγως το αντικείμενο της (ορατή η κατηγοριοποίηση, στα περιεχόμενα του συγγράμματος) και δωσμένη σε νέα ελληνική μετάφραση, ασχέτως του όμορφου και ταιριαστού πολυτονικού, από την Μαριλίζα Μήτσου. Το, εν λόγω, σύγγραμμα εδόθη στους φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφίας (συμπεριλαμβανομένου και εμού) από τις εκδόσεις του Μ.Ι.Ε.Τ, άνευ αντιτίμου για την ομαλή και βέλτιστη συνέχηση των σπουδών τους• κατ'εμέ, άξια είναι η θέση του πλάι στα αντίστοιχα έργα και μελέτες των μεγάλων Ελλήνων ακαδημαϊκών, μελετητών, φιλοσόφων- μεταφραστών του 20ού- 21ου αιώνος.(ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεται η πολύπλευρη μελέτη του έργου Ελλήνων και αλλοδαπών αρμοδίων, γύρω από ζητήματα Φιλοσοφίας• αυτό, προσωπικώς, θεωρώ Φιλοσοφία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS