Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ // ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΚΗΝΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

+
-
GSCHNITZER FRITZ
Κωδ. Πολιτείας: 2705-0597
Τιμή Έκδοσης
€29.86
Τιμή Πολιτείας
€20.90
(-30%)
Κερδίζετε €8.96


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό, παρά τις τρεις δεκαετίες που μεσολάβησαν από τη συγγραφή του, παραμένει ένα μοναδικό εισαγωγικό εγχειρίδιο για την κοινωνική Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας με αφετηρία τους μυκηναϊκούς χρόνους. Τα άπειρα στοιχεία για την οργάνωση της μυκηναϊκής κοινωνίας που προέκυψαν από την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β επιτρέπουν να αρχίσει η εξέταση της ελληνικής κοινωνικής ιστορίας περίπου μισή χιλιετία πριν από τα ομηρικά έπη. Τα αποτελέσματα των σχετικών μελετών, που ήταν άλλοτε γνωστά μόνο στους κύκλους των ειδικών, αξιοποιούνται εδώ προσφέροντας μια εποπτική εικόνα για την πρωιμότατη φάση της ελληνικής ιστορίας, αλλά και μια πρωτότυπη παρουσίαση της κοινωνικής Ιστορίας μέχρι τα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Μια εποπτική εικόνα της ιστορίας της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας μάς προσφέρει ο διεθνούς κύρους ιστορικός της κοινωνίας και της πολιτειακής οργάνωσης της αρχαίας Ελλάδας Φριτς Γκσνίτσερ, ορίζοντας ως πυρήνα της κοινωνικής ιστορίας το ζήτημα της ανισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους. (ΣΑΚΗΣ ΜΑΛΑΒΑΚΗΣ, ΤΑ ΝΕΑ, 21/2/2012)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ι. Οι μυκηναϊκοί χρόνοι
Εισαγωγή. Γλωσσική, πολιτιστική και οικονομική κατάσταση. Κράτος και κοινωνία. Το αγροτικό καθεστώς στο βασίλειο της Πύλου. Η Ιστορική θέση του μυκηναϊκού κόσμου.
ΙΙ. Η ομηρική εποχή
Εισαγωγή. Οι τάξεις: ξένοι και μη ελεύθεροι. Ελεύθεροι ακτήμονες: θήτες, δημιουργοί και θεράποντες. Οι γαιοκτήμονες και το αγροτικό καθεστώς. Οι ευγενείς. Η τάξη δικαίου και το κράτος. Η δύναμη των ευγενών.
III. Η αρχαϊκή εποχή
Εισαγωγή. Οι κινητήριες δυνάμεις και τα βασικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης. Η οργάνωση της κοινωνίας. Οι μη ελεύθεροι. Οι ευγενείς. Βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής εξέλιξης. Η πτώση της βασιλείας. Πολιτειακά ζητήματα. Ο αγώνας για το δίκαιο. Το δίκαιο για τα χρέη και οι μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα. Η τυραννίδα. Ο Κλεισθένης και οι απαρχές της δημοκρατίας. Ειδικές περιπτώσεις: Λιπαρά, Σπάρτη και Κρήτη.
IV. Η κλασική εποχή
Εισαγωγή, πολιτική κατάσταση. Η δημοκρατία. Ολιγαρχία και τυραννίδα. Οικονομία και πληθυσμός. Αποικισμός. Γενικά χαρακτηριστικά της κοινωνικής οργάνωσης. Οι μη ελεύθεροι και η απελευθέρωση. Οι ξένοι και η οριοθέτηση του σώματος των πολιτών. Το σώμα των πολιτών και η διαστρωμάτωσή του. Η διατήρηση της ηθικής των ευγενών. Οικονομικές προϋποθέσεις και συνέπειες αυτής της στάσης. Πλούσιοι και φτωχοί. Η κοινωνική πολιτική της δημοκρατίας. Στασιμότητα και οπισθοδρόμηση στην πολιτική και κοινωνική εξέλιξη. Το ανώτερο στρώμα.
ΒΡΑΧΥΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGRIECHISCHE SOZIALGESCHICHTE // VON DER MYKENISCHEN BIS ZUM AUSGANG DER KLASSISCHEN ZEIT
ISBN139789602504819
ΕκδότηςΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜετάφρασηΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕπιμέλειαΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΟΡΑΛΙΑ, ΣΚΟΥΝΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΣΝΙΤΣΕΡ ΦΡΙΤΣ
Κωδικός Πολιτείας2705-0597
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

uchihaestelcior, elenaki1287, makou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
3.000 ΕΥΡΩ
MELLE THOMAS
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS