Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ

ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ

+
-
ΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2705-0761
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€12.75
(-25%)
Κερδίζετε €4.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο πατέρας Χριστόφορος Σουρής καταγόταν από τα Κύθηρα (Τσιρίγο)· μικρός πήγε στη Σύρα, όπου εργάστηκε ως υπάλληλος υφασματοπωλείου κι έπειτα ως υφασματέμπορος. Η μητέρα Μαρία Παρπαρία καταγόταν από τη Χίο - και μετά την καταστροφή βρέθηκε κι εκείνης η οικογένεια στη Σύρα. Εκεί γεννήθηκαν ο Γεώργιος Σουρής (2.2.1853) και τ' αδέρφια του. Η Ερμούπολη της Σύρου ήταν τότε ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια και αστικά κέντρα, κοσμοπολίτικη, με πλούσια εμπορική, κοινωνική και πνευματική κίνηση. "Οι Χιώτες", γράφει ο Γ. Βαλέτας (στην εισαγωγή του και τα σχόλιά του στην πεντάτομη έκδοση Τα άπαντα Γεωργίου Σουρή, 1967, την οποία επιμελήθηκε, οφείλω ως επί το πλείστον τις πληροφορίες που δίνω εδώ, αλλά και, πρωτίστως, τη δυνατότητα να διαβάσω συστηματικά Σουρή), "οι Χιώτες", λοιπόν, "που εγκαταστάθηκαν στη Σύρα μετά την καταστροφή του νησιού τους, δυνάμωσαν την εμπορική και πνευματική της κίνηση". Και αντιστρόφως: "Ο Γεώργιος Σουρής, ο Δημήτριος Βικέλας, ο Εμμανουήλ Ροΐδης, [...] Χιώτες την καταγωγή, είναι [...] πνευματικά αναστήματα, που βγήκαν μέσα από την ακμή [...] της Σύρας [...]. Τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, εκδόσεις βιβλίων, θίασοι, θέατρα, μεταφράσεις, λέσχες, ξένες γλώσσες [...] το λιμάνι, η κίνηση, η ζωή, ο αγέρας της πολιτισμένης κοινωνίας, οι απαγγελίες σε σπίτια και σε λέσχες, οι θεατρικές παραστάσεις από ξένους και δικούς μας περαστικούς θιάσους. [...] (Από την έκδοση)

Στην εμπεριστατωμένη μελέτη του με την οποία μάς εισάγει στο εκτενές ποίημα του Σουρή "Δον Ζουάν", ο Γιώργος Κοροπούλης εξετάζει μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρίσμα το έργο του σατιρικού ποιητή αλλά και την περιρρέουσα πνευματική ατμόσφαιρα της εποχής.
Την έκδοση συμπληρώνουν: το αυτοβιογραφικό ποίημα του Σουρή "Εγώ - εις Ρωσίαν", μια ολοζώντανη υπεράσπιση του Σουρή από τα βέλη του Ψυχάρη γραμμένη από τον Γρηγόριο Ξενόπουλο και δημοσιευμένη στο περιοδικό των δημοτικιστών Νουμάς το 1905, σε μια παθιασμένη στιγμή του γλωσσικού ζητήματος, καθώς και ευρετήριο κυρίων ονομάτων που απαντούν στον τόμο. (Από τον εκδότη)

Περιεχόμενα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ
Delirium rimens
Εισαγωγή στην ποίηση του Σουρή
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ
ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ
ΕΠΙΜΕΤΡΑ
Γεώργιος Σουρής, Εγώ - εις Ρωσίαν
Γρηγόριος Ξενόπουλος, Ο άλλος Σουρής
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602507735
ΕκδότηςΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων242
Διαστάσεις19x13
ΕπιμέλειαΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2705-0761
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mkerasiotou, dimitrios87, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS