Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ // ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ /

Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ / 1770-1838

+
-
ΤΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2705-0771
Τιμή Έκδοσης
€45.00
Τιμή Πολιτείας
€31.50
(-30%)
Κερδίζετε €13.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποφάσισε να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την έκθεση "Η Γένεση του Ελληνικού Κράτους, Χαρτογραφία και Ιστορία (1770-1838)". Η έκθεση και η παρούσα έκδοση που τη συνοδεύει προβάλλουν για πρώτη φορά σπάνιους και άγνωστους χάρτες της Ελλάδας, οι οποίοι κυκλοφόρησαν κατά την κρίσιμη περίοδο της ελληνικής εθνεγερσίας. Είναι έργα σημαντικά που όρισαν τον ελληνικό χώρο και στήριξαν τις προσπάθειες των Ελλήνων για εθνική χειραφέτηση. Οι χάρτες βοηθούν τον επισκέπτη - αναγνώστη να έρθει σε επαφή με την επιστήμη της γεωγραφίας και της χαρτογραφίας, σε ένα νοητό ταξίδι πίσω στο χρόνο, ώστε να κατανοήσει τη δημιουργία της γεωγραφικής οντότητας του νέου ελληνικού κράτους.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 160 περίπου έργα, χαρτογραφικές και γεωγραφικές εκδόσεις, σπάνιοι άτλαντες και μεγάλοι επιτελικοί χάρτες σε πολλά φύλλα, καθώς και συναφή με τη χαρτογραφική εργασία επιστημονικά όργανα. Τα εκθέματα προέρχονται από τις συλλογές του Αρχείου Χαρτογραφίας του Ελληνικού Χώρου του ΜΙΕΤ και τις συλλογές του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του ΜΙΕΤ, ενώ έχουν εμπλουτιστεί και με χάρτες και εκδόσεις που παραχώρησαν μουσεία, βιβλιοθήκες και συλλογές. Ευτυχής συγκυρία είναι ότι η έκθεση συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 20 ετών από την Ίδρυση του Αρχείου Χαρτογραφίας του Ελληνικού Χώρου του ΜΙΕΤ στο Μέγαρο Εϋνάρδου, στο οποίο φιλοξενείται η έκθεση. Επίσης, παρόμοια έκθεση έχει προβληθεί από την Εθνική Τράπεζα και στο παρελθόν, το 1971, με την ευκαιρία των εορτασμών των 150 χρόνων της Επανάστασης, όταν παρουσιάστηκε το έως τότε άγνωστο έργο του πρώτου χαρτογράφου της ελεύθερης Ελλάδας, Λοχαγού Πεϋτιέ: Η Ελεύθερη Ελλάς και η "Επιστημονική Αποστολή του Μορέως".
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΙΕΤ και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της έκθεσης, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά για την έγκαιρη υλοποίησή της, κάτω από τις παρούσες, δύσκολες υγειονομικές συνθήκες. Προσδοκούμε ότι και η φετινή έκθεση θα αποτελέσει σταθμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Ιδρύματος και θα καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον επισκεπτών και αναγνωστών. (Από τον πρόλογο του Γκίκα Χαρδούβελη)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Γκίκας Χαρδούβελης
Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 1770-1838
Γιώργος Τόλιας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η γένεση του κράτους
Ο χώρος των Ελλήνων
Ρώσοι - Άγγλοι - Γάλλοι: Διείσδυση και τεκμηρίωση
Η σύνθεση: το έργο των γαλλικών Πολεμικών Αποθετηρίων
Η Αναστήλωση της Ελλάδας: Χαρτογραφία και γεωγραφία στα χρόνια του Αγώνα
Χάρτες για ένα νέο κράτος: Η Γαλλική Επιστημονική Αποστολή 1829-1838
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Τα όρια του κράτους 1832-0838
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ
Επιμέλεια: Βούλα Λιβάνη
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Ελένη Γκαδόλου, Η διοικητική συγκρότηση της Ελληνικής Πολιτείας 1827-1833: Χωρική ανάλυση του χάρτη του Μοριά του Γαλλικού Πολεμικού Αποθετηρίου 1832
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο προσώπων
Λεπτομέρειες
ISBN139789602507834
ΕκδότηςΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων284
Διαστάσεις30x24
ΠρόλογοςΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2705-0771
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS