Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΑΡΤΡ: Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ

+
-
SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
Κωδ. Πολιτείας: 0470-0031
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Αν εξετάσω τον εαυτό μου χωρίς προκαταλήψεις, θα δω πως επιχειρώ αυτόματα τη διάκριση ανάμεσα στην ύπαρξη σαν πράγμα και στην ύπαρξη σαν εικόνα. Δεν θα μπορούσα να μετρήσω τα φανερώματα που ονομάζουμε εικόνες. Όμως, είτε είναι, είτε δεν είναι εκούσιες αναπολήσεις, την ίδια στιγμή που φανερώνονται, προσφέρονται σαν κάτι άλλο από παρουσίες. . .». «Σας τυχαίνει καμιά φορά να μπερδέψετε την εικόνα του αδελφού σας με την πραγματική του παρουσία; Η αναγνώριση της εικόνας σαν τέτοιας, είναι ένα άμεσο δεδομένο της εσώτατης αίσθησης (συνείδησης)». Με τέτοιες λαμπρές απογειώσεις του στοχασμού, ο Σαρτρ μας εισάγει με την «Φαντασία» σ’ ένα κόσμο γοητευτικής επιχειρηματολογίας, αναπάντεχων ανακαλύψεων της λογικής όταν αυτή γίνεται μουσικό όργανο στα χέρια ενός μεγάλου βιρτουόζου. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602531075
ΕκδότηςΑΡΣΕΝΙΔΗΣ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1980
Αριθμός σελίδων180
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΟΥΡΜΟΥΖΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΡΤΡ ΖΑΝ-ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας0470-0031
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[30/10/2014] nikosbb.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η μετάφραση είναι κάτω του μετρίου. Αποτελεί απόδειξη στο ότι ένα έργο φιλοσοφίας πρεπει να μεταφράζεται ΜΟΝΟ από κάποιον σχετικό με το αντικείμενο ή με τον εκάστοτε φιλόσοφο. Ένας δημοσιογράφος με νομικές και οικονομικές σπουδές (Χουρμούζιος), όσο καλά γαλλικά κι αν ξέρει, δεν μπορεί παρά να αποτύχει στη μετάφραση ενός αμιγώς φιλοσοφικού έργου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS