Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΚΑΣΠΑΡ, ΜΕΛΧΙΟΡ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑΣΑΡ

ΓΚΑΣΠΑΡ, ΜΕΛΧΙΟΡ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑΣΑΡ

TOURNIER MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0143




Παρουσίαση

Αυτός ο νεανίσκος ήσουν εσύ, Μάρκο, και γι’ αυτό είσαι ο μόνος ευαγγελιστής που αναφέρει αυτό το διακριτικά ερωτικό και χιουμοριστικό επεισόδιο της πιο τραγικής στιγμής της ζωής του Ιησού, της σύλληψής του στο Όρος των Ελαιών. Όλοι οι άλλοι έφυγαν και, «περιβεβλημένος σινδόνα επί γυμνού», έμεινες μόνος μαζί Του... Κατά τα άλλα, μας αφήνεις τη μέριμνα, δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, να φανταστούμε το πώς και το γιατί. Ήσουν, επομένως, ο μόνος εκ των δώδεκα που έμεινε στην Ιερουσαλήμ. Το σπίτι σου ήταν δίπλα στο Όρος των Ελαιών. Οι ένδεκα και ο Ιησούς είχαν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν, με τους μανδύες τους, κάτω από τα δέντρα εσύ γύρισες στο δωμάτιό σου. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGASPARD, MELCHIOR AND BALTHASAR
ISBN139789602561553
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1986
Αριθμός σελίδων282
Διαστάσεις19x13
ΜετάφρασηΠΑΛΛΑΝΤΙΟΥ ΛΗΔΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΥΡΝΙΕ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1540-0143
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

SpiritedAway, antonis moros

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giovand, ANNA1844, terpanag, Γιαννης Ισιδώρου

Κριτικές για το προϊόν

[09/11/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο ετούτο αποτελεί την ιστορία των τριών μάγων που τα ταξίδια τους συναντήθηκαν τυχαία για να καταλήξουν -επίσης τυχαία- στη φάτνη και την γέννηση του Χριστού. Ο συγγραφέας ξεκινά από μερικούς στίχους του κατά Ματθαίον ευαγγελίου και συνθέτει προσωπικές ιστορίες και χαρακτήρες (ούτε τα ονόματα τους δεν αναφέρονται στο ευαγγέλιο) για τους μάγους, ακολουθώντας τη γνώριμη του τακτική: από ένα φαινομενικά απλό θέμα, φιλοσοφεί για τον τρόπο ζωής και σκέψης. Το βιβλίο όμως δεν σταματά εκεί. Ο Τουρνιέ συνεχίζει με τον θρύλο του τέταρτου -άσημου- μάγου, του Ταόρ, πρίγκηπα της Μανγκαλόρ, ο οποίος περιπλανιέται χωρίς να μπορέσει να συναντήσει τον Χριστό. Οι σελίδες που καταλήγουν στη θητεία του στα Σόδομα, δένουν αριστοτεχνικά την μυθιστορία. Στον Ταόρ προσωποποιήθηκε η θυσία του Χριστού, η ζωή του ακολούθησε -ακούσια και εν αγνοία του- τον λόγο του υιού του θεού. Ο Τουρνιέ καταφέρνει κάτι πολύ όμορφο: επιβάλλεται: μέσω μιας ανάγνωσης του χριστιανισμού (κι ενώ διαβάζεις σχεδόν ένα απλό παραμύθι), σε καθηλώνει ο φιλοσοφικός τρόπος που αφομοιώνει τον θρύλο για να γράψει σπουδαία λογοτεχνία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
CRANE BERYL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΟΓΚΟΣΤ
NORTH CLAIRE (CATHERINE WEBB)
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS