Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Β΄Τ ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ( ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ )

ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0604




Παρουσίαση

Αν όπως έχει ειπωθεί οι μύθοι σχηματίζονται σαν τους κρυστάλλους ένα από τα πιο λαμπερά μόρια που θα συνθέσουν τον μύθο του Άρη Βελουχιώτη είναι η καθολική απόρριψή του από όλες τις εξουσίες. Για τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, ήταν ένας επικηρυγμένος αρχηγός ανταρτών. Για τους Άγγλους εγκληματίας πολέμου. Για την ηγεσία της ελληνικής συντηρητικής παράταξης, σφαγέας και ληστοσυμμορίτης. Για την ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποκηρυγμένος προβοκάτορας και προδότης. Στην πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον μεγαλύτερο εθελοντικό στρατό της ελληνικής ιστορίας και μια Ελεύθερη Ελλάδα μέσα στην υποδουλωμένη Ευρώπη. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

8. ΤΟ ΕΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
9. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
10. Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
11. Η ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ
12. ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ
13. ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ
14. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΡΙΑΣ
15. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ
16. ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602564929
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων616
Διαστάσεις25x14
Κωδικός Πολιτείας1540-0604
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[19/10/2019] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Δυστυχως οταν καποιοι θεωρουν οτι η εν λογω αγιογραφια(και οχι βιογραφια) ειναι επιστημονικο συγγραμμα, τοτε κατανοουμε οτι σαφως και τιποτα δεν μπορει να παει καλα στην πολιτικη ζωη της χωρας, αφου οι περισσοτεροι δεν μελετουν ιστορια και οι περισσοτεροι απο αυτους που μελετουν, δεν μπορουν να ξεχωρισουν τον χρυσο απο τον ανθρακα...Δυο ενδεικτικα παραδειγματα των ιδεοληψιων του συγγραφεα που καταληγουν σε πληρη διαστρεβλωση των γεγονοτων. Στις σελιδες 276 και 558 παρουσιαζει τον παπα-Ανυπομονο ως πολεμιστη ολκης που εμπαινε μπροστα στις μαχες! Η αληθεια ειναι ομως οτι ο ιδιος ο παπα-Ανυπομονος στο βιβλιο που εχει γραψει(Στο βουνό, με τον σταυρό, κοντά στον Άρη), σελιδα 306, γραφει οτι δεν ελαβε μερος σε καμια μαχη!! Η πλακα ειναι οτι ο Χαριτοπουλος εχει συμπεριλαβει στην βιβλιογραφια που υποτιθεται μελετησε, το βιβλιο του ιερωμενου...Το δευτερο παραδειγμα, η εντελως αγαρμπη προσπαθεια να εξισωσει ο συγγραφεας την προδοτικη πολιτικη που ακολουθησε στο μακεδονικο ζητημα το ΚΚΕ την περιοδο 1924-35(ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη)με την βενιζελικη θεση του 1915 περι παραχωρησης της Καβαλας στους Βουλγαρους προκειμενου να εχουμε εδαφικα ανταλλαγματα στην Μικρα Ασια και με την αντιβενιζελικη πολιτικη της "παραδοσης" του Ρουπελ στους Γερμανοβουλγαρους το 1916(ανομοιες και μη συγκρισιμες περιπτωσεις για οσους γνωριζουν στοιχειωδως ιστορια). Οσοι ενδιαφερονται να μαθουν κατι ουσιαστικο για τον Αρη Βελουχιωτη, ας αναζητησουν τα βιβλια "Αρης Βελουχιωτης ο Αμφιλεγομενος Αρχικαπετανιος του ΕΛΑΣ" του Δημοσθενη Κουκουνα και "Αρης Βελουχιωτης το Χαμενο Αρχειο" του Γρηγορη Φαρακου.
[17/10/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μόνο να καταδέχονταν οι φανατικοί των διαφόρων απόψεων να διαβάσουν έστω και κάποια κεφάλαια αυτού του εξαιρετικά επιστημονικού και προσεχτικού συγγράμματος. Ας ήταν να υπήρχε επιτέλους κάποια σύμπνοια ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS