Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

+
-
SEMPRUN JORGE
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0726
Τιμή Έκδοσης
€16.75
Τιμή Πολιτείας
€11.72
(-30%)
Κερδίζετε €5.03


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κισμόντο, επαρχία του Τολέδου, 1956. Στη κτήμα Λα Μαεστράνθα, είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου, η οικογένεια Αβενδάνιο αποφασίζει να πραγματοποιήσει για τελευταία φορά την εξιλαστήρια τελετή κατά την οποία αναπαριστάται κάθε χρόνο ο φόνος του μικρού αδελφού από τους εξεγερμένους αγρότες. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται ένας Αμερικανός ιστορικός και ένας επιθεωρητής της Πολιτικο-Κοινωνικής Ταξιαρχίας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενδιαφέρονται να ερευνήσουν την πρόσφατη ιστορία της οικογένειας, και κυρίως τις κρυφές σχέσεις της Μερθέδες Πόμπο, της πανέμορφης και αινιγματικής χήρας του νεκρού αδελφού. Στην κατατμημένη διαδοχή των συναντήσεων και των ετών, οι εκδοχές αλληλοσυμπληρώνονται, ανασυνθέτοντας βαθμιαία τα ζοφερά γεγονότα που έγιναν πρόξενοι της τελετής και αποκαλύπτοντας ερωτικές σχέσεις κρυμμένες στη βαριά και βίαιη μεταπολεμική, φρανκική εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVEINTE ANOS Υ UN DIA
ISBN139789602566077
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2005
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΜΠΡΟΥΝ ΧΟΡΧΕ
Κωδικός Πολιτείας1540-0726
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, panther

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, fryne, ημίφως, anifan, panagiotispapadimas, ΦΜ70, panther, nanjab., blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

[11/07/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Ξεκινώντας από το παρόν βιβλίο, θεωρώ ότι ο Σεμπρούν δεν έχει, ως συγγραφέας, το μέγεθος για να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των σημαντικών της Ισπανικής πεζογραφίας της εποχής του. Καμία σχέση. Γραφή αβαθής, κοινότοπη, πρόχειρη, τετριμμένη (πχ «…τη συνόδευε ο ήχος των τακουνιών της πάνω στις μαρμάρινες πλάκες…») με δομή τηλεταινίας για να δημιουργεί -τάχα- αγωνία. Δείχνει να τον ενδιαφέρει μόνον πως θα αναπτύξει την πλοκή της ιστορίας του με τρόπο που να κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Εξού και η ανά σελίδα διακοπή της αφήγησης σε «κρίσιμο» σημείο και επαναφορά σ’αυτό κάμποσες σελίδες παρακάτω, και τα συνεχή μπρος-πίσω στους χρόνους. Παλιά κόλπα, που στο παρόν βιβλίο το αποτέλεσμα είναι ένας αχταρμάς με ξεκούδουνες πινελιές τσόντας. Πρόσωπα χάρτινα, μονοδιάστατα. Επιδερμική, μονόχορδη και αγοραία προσέγγιση της ιστορικής περιόδου που αναφέρεται. Βρήκα τρομερά ανάγωγο να απευθύνεται ο συγγραφέας στους αναγνώστες σαν να είναι ηλίθιοι. Φυσικά αυτό (όπως και το σύνολο του κειμένου του) αποκαλύπτει δικές του βασικότατες ελλείψεις. Το βιβλίο όμως έχει ένα μεγάλο ατού: τη μετάφραση. Εξαίσια Ελληνικά, προσθέτουν ποιότητα στο κείμενο, το ανεβάζουν σε ύψος που δεν του αντιστοιχεί. 1 αστεράκι χάριν της μετάφρασης.
[15/10/2019] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Σεμπρούν είναι σπουδαίος συγγραφέας γιατί κάθε έργο του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί magnus opus. Πολύ σπάνια περίπτωση, τρομερή αφηγηματική δεινότητα, αισθητική εκφραστικότητα που θα ζήλευαν πολλοί, και πάντα επίκαιρος και διαχρονικός ταυτόχρονα. Αυτός έβαλε τις ράγες ώστε η σύγχρονη ισπανική πεζογραφία να ανθίσει και να φτάσει στο σημείο που έφτασε. Για μένα είναι η καλύτερη του κόσμου μέσα στον 21ο αιώνα.

Το "είκοσι χρόνια και μία μέρα" δεν έχει διαβαστεί πολύ στην Ελλάδα πράγμα που αποδεικνύεται από τις σχεδόν ανύπαρκτες κριτικές. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο απαιτητικό βιβλίο με διάφορες αφηγηματικές τεχνικές και χρονικά άλματα στο χρόνο. Οι αφηγήσεις είναι συνήθως αναστοχασμοί και διαφέρουν ως προς το κάθε φορά πρόσωπο που επικεντρώνεται ο συγγραφέας αναδεικνύοντας υποδειγματικά την πολύπλευρη αντίληψη της αλήθειας ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση και τη βιωματική εμπειρία. Αλλά αυτό που απογειώνει το έργο είναι η σπουδή στη μυθοπλασία, η εναλλαγή ηρώων και τοπωνυμίων από τον μύθο στην πραγματικότητα και αντίστροφα σε σημείο να αναρωτιέσαι αν έχει σημασία τι είναι αληθινό και τι φανταστικό. Είναι αριστούργημα.

Θερμά συγχαρητήρια και στη μεταφράστρια Μελίνα Παναγιωτίδου!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SCHWEBLIN SAMANTA
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS