Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ

ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ

MACDONALD ROSS
Κωδ. Πολιτείας: 3290-0188




Παρουσίαση

"Σ' έχει στο χέρι, ε";
"Σωστά, Τζόυ. Τα δυο τελευταία χρόνια, από τότε που ήρθε εδώ, δεν είχα ούτε μια στιγμή ησυχίας. Θα με βοηθήσεις"; Το εύρος κι η περιπλοκότητα της φωνής της με γοήτευαν. Είχε γουργουρίσει σαν γάτα σε οίστρο, είχε ανοίξει πληγές σαν μαστίγιο αφέντη, είχε τρεμουλιάσει στην κόψη της υστερίας, είχε χαμηλώσει με μητρική έγνοια. Τώρα ήταν πάλι το κοριτσάκι που έκανε έκκληση στην αρσενική του δύναμη. "Θα με βοηθήσεις, Τζόυ";
Της απάντησε με δυσκολία: "Δεν μπορώ να τον σκοτώσω, Φλορέν. Έχει μαζί του τον Γκάρλαντ και τον Σκουριασμένο όλη την ώρα. Αν το 'κανα δεν θα 'χα καμιά προστασία. Είναι ένα με τους μπάτσους".
"Δεν θα είναι αν είναι νεκρός, Τζόυ. Δεν θα είναι παρά ένα κομμάτι κατεψυγμένο κρέας όταν θα πάρεις εσύ τη θέση του...".
...Ο Κέρτς σύρθηκε στο πάτωμα και σηκώθηκε με το μαχαίρι στο χέρι. Η μισή του φάτσα κολυμπούσε στο αίμα. Τα μάτια του δεν εστιάζονταν, ήταν θολά σαν καφετιά αβγά. Δεν μπορούσα να το δω το πρόσωπο της Φλορέν αλλά μπορούσα να δω τις μανιακές κινήσεις του δεξιού χεριού και ώμου του καθώς δούλευε στο πρόσωπό της. Όταν γύρισα στο αμάξι μου, πεντακόσια μέτρα πιο κάτω, άκουγα τις κραυγές της ή έτσι νόμιζα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602608371
ΕκδότηςΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 33
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων262
Διαστάσεις20x12
ΕπιμέλειαΠΑΡΑΜΠΟΥΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤ ΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3290-0188
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kanchron, ammalia, tim8, Victor Dunwich, martio83, ilsap67

Κριτικές για το προϊόν

[13/01/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται, ίσως, για το πιο 'νουάρ' μυθιστόρημα του ΜακΝτόναλντ με 'pulp' και 'hardcore' πινελιές, το οποίο αποδίδει (εύκολα) φόρο τιμής στην αστυνομική λογοτεχνία της δεκαετίας του '20 και του '30, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να έχει γραφτεί από τον Χάμετ ή τον Τσάντλερ - θυμίζει έντονα την παρακμιακή και διεφθαρμένη 'ατμόσφαιρα' του 'Κόκκινου θερισμού' του Χάμετ (1929).

Το βιβλίο γράφτηκε το 1947 και αντικατοπτρίζει εύστοχα την μεταπολεμική Αμερική, η οποία είναι βυθισμένη στα ένοχα μυστικά, τις θεωρίες συνωμοσίας και την δίψα για το εύκολο χρήμα και την εφήμερη διασκέδαση. Όπως καί στους 'Κυνηγούς' του Brown (1947), o πρωταγωνιστής προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει το δολοφόνο του πατέρα του (σημαντικού παράγοντα της πόλης) αφού γυρίζει, μετά τον πόλεμο, στη γενέτειρά του μπερδεμένος και αποπροσανατολισμένος. Για να καταφέρει να βρει την άκρη του νήματος θα παλέψει με τους προσωπικούς του εφιάλτες και θα αντιμετωπίσει επίπονες εσωτερικές συγκρούσεις. Το συστήνω ανεπιφύλακτα στου λάτρεις της 'νουάρ' αστυνομικής λογοτεχνίας!

Υ.Γ.: Είναι αρκετά σπάνιο πλέον και καλό θα ήταν να επανεκδοθεί.

Βαθμολογία: 4,4/5 ή 8,8/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
CAPPONI NICCOLO
€19.41 €5.82
(-70%)
Κερδίζετε €13.59
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS