Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ (ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ) (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΛΙΠΑ (ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

DUMAS ALEXANDRE
Κωδ. Πολιτείας: 3220-0021




Παρουσίαση

"Η μαύρη τουλίπα" είναι μια περιπέτεια βίαιη και τρυφερή που εκτυλίσσεται στην ταραγμένη εποχή του 1672 στην Ολλανδία. Είναι η εποχή που ο Γουλιέλμος της Οράγγης, έχοντας αποδεκατίσει τα στρατεύματα του Λουδοβίκου του 14ου, καταλαμβάνει την εξουσία και δημιουργεί ένα νέο καθεστώς. Ο ήρωας της ιστορίας μας, Κορνήλιος Βαν Μπερλ, έχει ένα μοναδικό ενδιαφέρον στη ζωή του, την καλλιέργεια της αγαπημένης του τουλίπας. Μια σειρά από άτυχες συμπτώσεις θα τον οδηγήσουν στη φυλακή κατηγορούμενο για εγκλήματα κατά του κράτους και η ζωή του θα κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Η αγάπη και η αφοσίωση της κόρης του δεσμοφύλακα, της όμορφης και ευγενικής Ρόζας, θα είναι αρκετές για να τον σώσουν; (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA TOYLIPE NOIRE
ISBN139789602615829
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2003
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΜετάφρασηΔΗΜΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΔΟΥΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ [Πατέρας]
Κωδικός Πολιτείας3220-0021
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

k.iliakopoulou

Κριτικές για το προϊόν

[14/08/2016] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι πολύ μεγάλο κρίμα που τέτοια αριστουργήματα δεν κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα σε εκδόσεις για ενηλίκους, δλδ με ολόκληρο το κείμενο του πρωτότυπου έργου. Η Μαύρη τουλίπα του Δουμά είναι ένα διαμάντι της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, με συμπυκνωμένα νοήματα για ζητήματα όπως το κράτος δικαίου, οι κανόνες του σωφρονιστικού συστήματος, η νάρκωση των μαζών που δεν διστάζουν να σκοτώσουν ό,τι καλύτερο προκύπτει από αυτές και αμέσως μετά μετανιώνουν, κ.λπ. Ο αναγνώστης μαθαίνει πολλά για την ιστορία της Ολλανδίας την εποχή της ακμής της, για το έτος καταστροφή (1672), το πάθος με τις τουλίπες, τα ανθρώπινα πάθη, τα οποία μόνο μέσω βαθιά ριζωμένων θεσμών χαλιναγωγούνται - αν και όχι πάντα, κ.λπ. Είναι πολύ κρίμα που έργα όπως αυτό, ο Κόμης του Μόντε Κρίστο κ.λπ. θεωρούνται 'παιδικά'. Είναι έργα κυρίως για ενήλικες, γι'αυτό και στο εξωτερικό κυκλοφορούν τα αυθεντικά έργα, δίπλα σε αυτά που είναι προσαρμοσμένα για παιδιά. Αξίζει να το διαβάσει κανείς. Απλή, καθαρή, γνήσια μυθιστορηματική ομορφιά από τον Δουμά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΡΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
€31.80 €12.72
(-60%)
Κερδίζετε €19.08
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS