Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

LOWRY MALCOLM
Κωδ. Πολιτείας: 0520-0039




Παρουσίαση

Το "Κάτω από το Ηφαίστειο" δεν είναι μόνο το κορυφαίο έργο του Μάλκολμ Λόουρυ, αλλά κι ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι κριτικοί το έχουν κατατάξει ανάμεσα στα δέκα σημαντικά βιβλία που παρουσιάζονται στη διάρκεια ενός αιώνα. Άλλοι το είδαν σαν "ένα ποίημα" κι άλλοι σαν "μια μουσική σύνθεση". Ο ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε σαν "μια μεθυσμένη Θεία Κωμωδία". Σίγουρα πρόκειται για ένα έργο πολύ "πυκνό", ιδιοφυές, περίεργο και μοναδικό. Διαβάζοντας - και ξαναδιαβάζοντας - το "Κάτω από το Ηφαίστειο" γίνεσαι φανατικός "πιστός" ή φανατικός αρνητής του Μ. Λόουρυ: μια μέση άποψη, πάντως, αποκλείεται. Με την πρώτη ματιά, έχουμε να κάνουμε μ' ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και για το αλκοόλ. Ο βασικός του ήρωας, ο Πρόξενος Τζόφρεϋ Φέρμιν έχει όλη τη σκοτεινή γοητεία των μεγάλων "καταραμένων" της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Χώρος του έργου: το Μεξικό. Και περιρρέουσα ατμόσφαιρα: "η πάντα παρούσα, άγρυπνη θλίψη του παλιού Μεξικού". Όσο για το χρόνο, ολόκληρο το έργο - ολόκληρη η ζωή - εκτυλίσσεται την Ημέρα της Γιορτής των Νεκρών. Έχει τονιστεί με επιμονή πως το "Κάτω από το Ηφαίστειο" είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάζεται και να ξαναδιαβάζεται. Γιατί κάθε καινούρια ανάγνωση φέρνει στην επιφάνεια κι ένα καινούριο μυθιστόρημα, κρυμμένο στη σκιά του προηγούμενου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNDER THE VOLCANO
ISBN139789602630235
ΕκδότηςΑΣΤΑΡΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 1983
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ Δ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΜετάφρασηΛΩΜΗ ΜΑΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΟΥΡΙ ΜΑΛΚΟΛΜ
Κωδικός Πολιτείας0520-0039
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dsrmlion, kantath, charal, Theofilos P.

Κριτικές για το προϊόν

[06/06/2020] Konstantinos35.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Βαρετό / η ιστορία ενός χωρισμενου αλκοολικού που προσπαθεί να τα βρει ξανά με την πρώην η οποία κοιμήθηκε με τον φίλο του την οποία γουστάρει ο αδερφός του αλκοολικού. Πολλαπλές αναγνώσεις ούτε για αστείο είναι μαρκετιστικο κολπάκι ,εγω μια έκανα και με το ζόρι.
[29/12/2015] vgeorg.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το είχα διαβάσει φοιτητής, πριν από 20 και βάλε χρόνια, από τη βιβλιοθήκη της Σχολής, το αναζήτησα ξανά, με κάθε ανάγνωση ανακαλύπτω καινούργια μονοπάτια, εξαιρετικό.
[11/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η ιστορία -αν στην διάρκεια μιας μέρας, της μέρας των νεκρών, στο Μεξικό μπορείς να μιλήσεις για ιστορία- της ζωής του πρόξενου Τζόφρεϋ Φέρμιν. Ζωής συνυφασμένης με τον έρωτα και το αλκοόλ. Πυκνό και φορές δύσκολο βιβλίο, γυρίζει στους δρόμους του γιορτινού Μεξικού, γεμάτους ήλιο, κόσμο, μα και σκοτεινά ποτοσχολαστήρια, το οποίο πραγματικά αξίζει την αναμονή και την ανάγνωση. Νομίζω συνεχίζει να ωριμάζει -αν παραφράσουμε την απαίτηση όλων για διπλές αναγνώσεις- μέσα σου, σαν να πρόκειται για ένα παλιό μπουκάλι Μεσκάλ.
[08/04/2013] ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΞΥΝΟΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό, απαιτεί υπομονή και αφοσίωση...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923
FINKEL CAROLINE
€27.75 €13.88
(-50%)
Κερδίζετε €13.87
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS