Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ

YOURCENAR MARGUERITE
Κωδ. Πολιτείας: 4530-0251




Παρουσίαση

Επτά δοκίμια κριτικής παρουσίασης που επιχειρούν να αποτιμήσουν "με ανοιχτά μάτια" το θέμα, όσο μακριά οδηγεί αυτή καθαυτή η έρευνα. Μία μελέτη πάνω στην Αυγούστειο Ιστορία, αυτή την, σκανδαλωδώς ορισμένες φορές, μεροληπτική συλλογή χρονικών που ωστόσο παραμένει μια από τις σημαντικότερες πηγές μας για την ιστορία και την παρακμή της Ρώμης. Δύο δοκίμια που θα 'λεγε κανείς πως γράφτηκαν στα περιθώρια της Αβύσσου, το ένα αφιερωμένο στα Τραγικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην αδιαλλαξία και την ωμότητα με τη μορφή που είχαν τον 17ο αιώνα, το άλλο στον Πύργο του Σενονσό και την ταραγμένη και κλονισμένη ζωή των διαδοχικών του κατοίκων, έρμαια, σαν όλους εμάς, της πολιτικής και του χρήματος που δεν απουσιάζουν ούτε προς στιγμήν από αυτό το ποιητικό σκηνικό. Μία μελέτη πάνω στις Φανταστικές Φυλακές του Πιρανέζι, "ένα από τα πιο μυστικά έργα που μας κληροδότησε ο 18ος αιώνας", ανάλυση των μορφολογικών και ψυχολογικών κίνητρων που έχουν αυτά τα εξωφρενικά αρχιτεκτονήματα.
Κατόπιν έρχονται δύο μεγάλα ονόματα της σύγχρονης λογοτεχνίας: της Σουηδέζας Σέλμα Λάγκερλεφ, που εμείς γνωρίζουμε από το Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσεν, και του Τόμας Μαν, του οποίου ερευνά τις πολύπλοκες σχέσεις με την παλαιά και σοφή παράδοση των ερμητικών και των αλχημιστών.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ, ο τίτλος του βιβλίου μαρτυράει την έγνια της Γιουρσενάρ, όταν προσεγγίζει μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, να το κάνει απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, καταλήγοντας έτσι σ' έναν διαλογισμό πάνω στο παρόν και το άμεσο μέλλον, που ατενίζει και αυτά "με ανοιχτά μάτια". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Τα πρόσωπα της Ιστορίας στην Αυγούστειο Ιστορία
Τα Τραγικά του Αγρίππα ντ' Ομπινιέ
Επίσκεψη στο Σενονσό
Το σκοτεινό μυαλό τον Πιρανέζι
Σέλμα Λάγκερλεφ, επική αφηγήτρια
Ουμανισμός και ερμητισμός στον Τόμας Μαν
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSOUS BENEFICE D' INVENTAIRE
ISBN139789602641330
ΕκδότηςΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΕΚΙΑΡΕΛΛΗ ΤΕΡΕΖΑ, ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΟΛΩΜΟΥ-ΞΑΝΘΑΚΗ ΒΑΣΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΟΥΡΣΕΝΑΡ ΜΑΡΓΚΕΡΙΤ
Κωδικός Πολιτείας4530-0251
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

xkp, mariakaplaneri, joanecon, azissis, eugeniax, terpanag, alathiti, andysvarn, aposdrak, andriana983, Nefeli Karapiperi, blacknarcissus, nxara, dimitelef, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο αιώνας των ανατροπών
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS