Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ // ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΜΙΛΙΑΡΑ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΜΙΛΙΑΡΑ

+
-
ΤΣΙΡΕΒΕΛΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2830-0255
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€16.96
(-20%)
Κερδίζετε €4.24


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η μεγάλη δεσποτική γιορτή των Χριστουγέννων προσφέρεται, για να μεταδοθεί το μήνυμα του Ευαγγελίου σε ποικίλους αποδέκτες. Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία εορτάζει το μέγα Μυστήριο της πίστεως, την Ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού που πραγματοποιήθηκε με την ελεύθερη συνεργία της Θεοτόκου.
Οι ομιλίες που προσεγγίζουν ερμηνευτικά τα γεγονότα της γιορτής των Χριστουγέννων απαντούν σε όλους τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και σε σύγχρονους κήρυκες. Στις συλλογές ομιλιών που ονομάζονται Ομιλιάρια ή Κυριακοδρόμια, οι κήρυκες ερμηνεύουν τα αποστολικά και ευαγγελικά αναγνώσματα των ημερών της Εορτής. Εκεί, διατρανώνουν το μήνυμα των Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντας ότι ο Θεός της αγάπης δεν εγκατέλειψε τον κόσμο, τον οποίο ο εγωισμός και το μίσος οδηγούν στη φθορά και το θάνατο.
Το βιβλίο αυτό με άξονα το σχήμα της ανθρώπινης επικοινωνίας ερευνά το μήνυμα των Χριστουγέννων στα σύγχρονα Ομιλιάρια. Η συγκριτική εξέταση και διαπίστωση ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ των κηρυγμάτων, αλλά και η πρόσληψή τους από σύγχρονους αποδέκτες συμπληρώνουν αυτόν τον σκοπό.
Πεδίο της έρευνας αποτελούν 125 σύγχρονα ομιλητικά κείμενα, τα οποία δημοσιεύτηκαν ή εκφωνήθηκαν σε διάστημα 50 ετών, δηλαδή από το 1960 μέχρι και το 2010. Η γιορτή των Χριστουγέννων και ο κοινός κώδικας επικοινωνίας αποτελούν τους σταθερούς παράγοντες της έρευνας. Η διερεύνηση της πρόσληψης των θεολογικών μηνυμάτων στη σύγχρονη εποχή διενεργείται μέσα από μια εμπειρική έρευνα με αποδέκτες ελληνόφωνους Ορθόδοξους μαθητές/μαθήτριες της Γ' Λυκείου.
Με βάση τα πορίσματα της έρευνας ακολουθούν προτάσεις σχετικά με τη μετάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου μέσα από επικοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συμβολή στην τέχνη του κηρύγματος και στην προαγωγή της επιστήμης της Ομιλητικής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑ
ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΟΜΙΛΙΩΝ
ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΠΟΜΠΟΣ)
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΣΥΜΕΠΡΑΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602673850
ΕκδότηςΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2021
Αριθμός σελίδων274
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2830-0255
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS