Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ MONUMENTS DE L΄ ATHOS // RELEVES AVEC LE CONTOURS DE L΄

MONUMENTS DE L' ATHOS (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

RELEVES AVEC LE CONCOURS DE L' ARMEE FRANCAISE D' ORIENT ET DE L' ECOLE FRANCAISE D' ATHENES

+
-
MILLET GABRIEL
Κωδ. Πολιτείας: 2830-0288
Τιμή Έκδοσης
€50.88
Τιμή Πολιτείας
€40.70
(-20%)
Κερδίζετε €10.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το λεύκωμα του Gabriel Millet, Monuments de l' Athos, για τη βυζαντινή ζωγραφική του Αγίου Όρους, που εκδόθηκε το 1927, έργο μοναδικό και πρωτοποριακό της εποχής του, υπήρξε το αποτέλεσμα πέντε πολύμηνων ερευνητικών αποστολών του Γάλλου Βυζαντινολόγου στην Αθωνική χερσόνησο (1894, 1898, 1918, 1919, 1920). Ως επικεφαλής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών αλλά και της αποστολής της Γαλλικής Στρατιάς στο Άγιο Όρος, με συνεργεία φωτογράφων, συγκέντρωσε ένα πολύτιμο υλικό εικοσιένα (21) ζωγραφικών συνόλων από καθολικά, παρεκκλήσια, τράπεζες, κελιά.
Η ενδελεχής έρευνα του Millet και η συστηματική συλλογή του υλικού, ενεργοποίησε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την αγιορείτικη κληρονομιά και ταυτόχρονα ανάδειξε τη σπουδαιότητα και το κοίλος της Παλαιολόγειας τέχνης.
Με ανεκτίμητη παρακαταθήκη το λεύκωμα του μεγάλου Βυζαντινολόγου και οδηγό το έργο των μετέπειτα ερευνητών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους συνεχίζει το επίπονο έργο της τεκμηρίωσης, της προστασίας και συντήρησης των λαμπρών συνόλων της βυζαντινής ζωγραφικής της Αθωνικής Πολιτείας. Το έργο της συντήρησης των τοιχογραφιών της Τράπεζας της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, που αποδίδονται στον φημισμένο Κρητικό ζωγράφο Θεοφάνη, αποτελεί το τελευταίο έργο που ολοκλήρωσε η Εφορεία τον Σεπτέμβριο του 2021, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κεντρική Μακεδονία 2014-2020". Επιπλέον, καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση έργων μέσω νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, λαμβάνονται άμεσα σωστικά μέτρα συντήρησης τοιχογραφιών και άλλων έργων, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Η επανέκδοση του λευκώματος του Gabriel Millet, Monuments de l' Athos, σχεδόν έναν αιώνα μετά, με πρωτοβουλία του κ. Πασχάλη Ανδρούδη, Επίκουρου καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., αποτελεί πολύτιμη προσφορά στην επιστήμη, καθιστώντας το σύγχρονο, περισσότερο εύχρηστο και προσιτό στους ερευνητές. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τόσο τον κ. Πασχάλη Ανδρούδη, όσο και στον εκδότη κ. Χαράλαμπο Μπαρμπουνάκη για την πρωτοβουλία. (Γιώργος Σκιαδαρέσης, Δρ Αρχαιολόγος)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602674550
ΕκδότηςΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2022
Αριθμός σελίδων270
Διαστάσεις32x25
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΕ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2830-0288
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ
TOLSTOI LEON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΚΑΛΟΥ - ΚΑΚΟΥ
ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
€8.79 €3.96
(-55%)
Κερδίζετε €4.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS