Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΚΑΝΤΙ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

+
-
GANDHI MAHATMA
Κωδ. Πολιτείας: 1960-0132
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«. . .Δεν είμαι παρά ένας ταπεινός αναζητητής της Αλήθειας. Αδημονώ να λυτρωθώ πνευματικά από τη σημερινή μου ύπαρξη. Η όποια προσφορά μου στο έθνος εντάσσεται στα πλαίσια του πειράματος της σάρκας. Απ' αυτή τη σκοπιά, μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ εγωιστική. Δεν επιθυμώ το επίγειο βασίλειο, ζητώ το βασίλειο των Ουρανών που είναι η ψυχική απολύτρωση. Για να το πετύχω αυτό, δεν χρειάζεται να ζητήσω καταφύγιο σε μια σπηλιά μπορώ να την κουβαλάω μέσα μου, αν θέλω. . . Για μένα η οδός της σωτηρίας είναι η διαρκής εργασία για την εξυπηρέτηση της Χώρας μου και της Ανθρωπότητας. . . Επιθυμώ να ζήσω αρμονικά με τους φίλους και τους εχθρούς. Ακόμη κι αν ένας Μουσουλμάνος, ή ένας Χριστιανός, ή ένας Ινδός με περιφρονεί, επιθυμώ να τον αγαπώ και να τον εξυπηρετώ όπως θ' αγαπούσα τη γυναίκα μου και το παιδί μου, κι αν ακόμη με μισούσαν. Συνεπώς ο πατριωτισμός μου δεν είναι παρά ένας σταθμός του ταξιδιού μου προς τη γη της ειρήνης και της αιώνιας ελευθερίας. Θεωρώ λοιπόν πως η πολιτική σχετίζεται με τη θρησκεία, εξαρτάται από τη θρησκεία και χωρίς αυτήν αποβαίνει μοιραία για την ψυχή». (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAUTOBIOGRAPHY
ISBN139789602681145
ΕκδότηςΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
ΣειράΜΟΡΦΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1999
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΑΤΣΗ ΒΙΚΥ
ΕπιμέλειαΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΝΤΙ ΜΑΧΑΤΜΑ
Κωδικός Πολιτείας1960-0132
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

IiIAnastasis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

lefteris0721, sera1983

Κριτικές για το προϊόν

[18/02/2024] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του Μαχάτμα Γκάντι, αυτής της υπέροχης μορφής που ανέδειξε ο παγκόσμιος αντιαποικιακός αγώνας. Ο αγώνας των Ινδών διαφέρει, γιατί επιλέχθηκε η μη-βία, δηλαδή η παθητική αντίσταση εναντίον των Βρετανών. Εντυπωσιάστηκα βαθιά από τη ζωή του Γκάντι και σημείωσα πολλές ομοιότητες με τη ζωή των δικών μας νηπτικών πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Γκάντι αγωνιζόταν να αγαπήσει όλους τους ανθρώπους. Πρόσεχε με τη νήψη να μην υπάρχουν αρνητικές σκέψεις στον νου του (το εργαστήριο καλών λογισμών, σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο) και έδινε μεγάλη σημασία στην κάθαρση της καρδιάς από τα πάθη. Ήταν πολύ αυστηρός με τον εαυτό του. Συνειδητά επέλεξε τη χορτοφαγία και τη διακοπή των σαρκικών σχέσεων, ώστε να είναι πιο απερίσπαστος στο τιτάνιο έργο που ανέλαβε. Όπως ο Άγιος Νεκτάριος,σταμάτησε κάποιες μέρες να τρώει αυτοτιμωρούμενος για πειθαρχικό παράπτωμα μαθητή του. Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ έλεγε: βρες την ειρήνη μέσα σου και χιλιάδες άνθρωποι θα σωθούν γύρω σου.Αναμφίβολα, ο μεγάλος Μαχάτμα Γκάντι πραγμάτωσε στη ζωή του τον λόγο αυτό του Ρώσου Αγίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ
ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€12.68 €5.07
(-60%)
Κερδίζετε €7.61
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS