Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΔΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΛΚΟΦΟΡΑΝΤΟ: ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΔΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΤΗ DE CHAMILLY

+
-
GUILLERAGUES (GABRIEL JOSEPH DE LAVERGNE)
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0073
Τιμή Έκδοσης
€5.30
Τιμή Πολιτείας
€3.71
(-30%)
Κερδίζετε €1.59


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα ερωτικά γράμματα που μας κληροδότησαν οι διάφοροι αιώνες απ' την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι ένα λογοτεχνικό είδος, που πάντα γοήτευε και κέντριζε την περιέργεια τού σύγχρονου αναγνώστη. Βέβαια, μέσα στην ερωτική αλληλογραφία όλων των καιρών υπάρχουν γράμματα ανόσια και σχολαστικά που μόνο την πλήξη και το ειρωνικό χαμόγελο προκαλούν. Υπάρχουν όμως κι άλλα που είναι πραγματικά αριστουργήματα ερωτικής ψυχολογίας και που ζωγραφίζουν μ' αναλλοίωτα χρώματα το ανθρώπινο πάθος.
Ο παντοδύναμος έρωτας με την οποιαδήποτε μορφή του που πυρώνει τις αισθήσεις και φλογίζει την ψυχή, ο αδάμαστος έρωτας με τις μύριες εκδηλώσεις του, που στάθηκε πάντα και εξακολουθεί να 'ναι η αφετηρία τόσων περιπετειών, αυτός ενέπνευσε και τις επιστολές της Πορτογαλίδας μοναχής.
Για πρώτη φορά, ύστερα απ' τα κοινότυπα και συχνά ανούσια γράμματα, ακούγεται σ' όλη της την έκταση η φωνή του αληθινού του τραγικού ερωτικού πάθους. Για πρώτη φορά παρακολουθούμε το οδυνηρό δράμα μιας γυναίκας που αγαπάει και υποφέρει πραγματικά, που δίνεται ολόκληρη με το κορμί της και την καρδιά της στο αίσθημα που την καίει και την εξαγνίζει.
Οι "Ερωτικές επιστολές της Πορτογαλίδας μοναχής" είναι ένας σταθμός στη λογοτεχνία του είδους αυτού, και η επίδρασή τους υπήρξε τεράστια σ' όλον το 18ο αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όταν πρωτοεκδόθηκαν οι επιστολές, ούτε η ταυτότητα της γράφουσας ήταν γνωστή, εκτός από το ότι επρόκειτο για πορτογαλίδα μοναχή, ούτε σε ποιον απευθύνονταν, ούτε, βεβαίως, το όνομα του μεταφραστή τους στα γαλλικά. Μόνο εκείνος που είχε την πρωτοβουλία της έκδοσής τους ήταν γνωστός. Επρόκειτο για τον Γκαμπριέλ ντε Λαβέρν, υποκόμη του Γκιγιεράγκ. Έναν αριστοκράτη, που κατείχε υψηλά πολιτικά αξιώματα. [...] Οι ειδήμονες των πρώτων δεκαετιών του εικοστού αιώνα απέδωσαν τις επιστολές αυτές στον Γκιγιεράγκ. (Μάρη Θεοδοσοπούλου, Εποχή, 25/4/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLETTRES DE LA RELIGIEUSE PORTUGAISE
ISBN139789602702598
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1945
Αριθμός σελίδων88
Διαστάσεις14x21
ΠρόλογοςΠΡΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΠΡΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΛΥΚΑΡΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΓΙΕΡΑΓΚ
Κωδικός Πολιτείας0910-0073
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS