Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ( ΕΠΙΤΟΜΟ )

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ)

BAUDELAIRE CHARLES
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0384




Παρουσίαση

«Είναι πασίγνωστο ότι ο Μπωντλαίρ είναι ο πιο μελωδικός ποιητής της Γαλλίας, αλλά και σύγκαιρα τα ποιήματά του περιέχουν και διανοήματα, που οι ρίζες τους βρίσκονται βαθιά μες στην πνευματική ζωή των αιώνων, μηνύματα για ψυχολογικά προβλήματα που προβάλλονται ανάγλυφα, γυμνά, γεγονός πρωτάκουστο στην εποχή του. Κάποτε μας ωθεί μια φωνή απροσδιόριστη αλλά επιτακτική, να επιχειρήσουμε το ανέφικτο. Είναι πιο δυνατή απ' το δισταγμό και την ταπεινοφροσύνη. Τότε ακριβώς ξεκινάει η προσπάθεια για το ταξίδι, την περιπέτεια, την ανακάλυψη του έργου και τη δυσκολία που παραμονεύει αδιάκοπα για την απόδοσή του στη γλώσσα μας. Το ταξίδι, η περιπέτεια, κρατάει για μήνες, χρόνια, περιέχει την συγκίνηση της αδιάκοπης εξερεύνησης, την αδιάκοπη πάλη για την προσέγγιση του ποιητή. Ανιχνεύουμε ευλαβικά την προσωπική του ζωή. Συχνά μένουμε έκθαμβοι μπροστά στον πλούτο της ομορφιάς, της συγκίνησης, της γνώσης που περιέχει ένα σονέτο. Μέσα απ' τον μουσικό στίχο, τον σμιλεμένο μ' αφάνταστη τεχνική λιτότητα, προβάλλουν μηνύματα, εικόνες, αρώματα, επικλήσεις». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ
ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ
ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ
ΠΑΡΙΣΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΘΕΜΕΝΑ
"ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΑ"
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΨΑΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ
Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ
Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ" ΤΟΥ Ζ.Π. ΣΑΡΤΡ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES FLEURS DU MAL
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων327
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΡΟΥΣΟΥ ΔΕΣΠΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΝΤΛΕΡ ΣΑΡΛ
Κωδικός Πολιτείας0910-0384
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Trismegistos, sochristop

Κριτικές για το προϊόν

[09/10/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
'Τα Άνθη του Κακού' του Charles Baudelaire (στην ποιητική-λογοτεχνική μετάφραση της Δέσπως Καρούσου), συνιστούν μία ποιητική εγκάρσια τομή, μία ποιητική συλλογή στην οποία ο Γάλλος ποιητής φέρει το 'αδό-κιμο', επαναπροσδιορίζει τόπους 'καθημαγμένους' από την ιστορία, 'ασκείται' στην ίδια την επιθυμία που 'γεννά', που παράγει τα 'Άνθη του Κακού': λέξεις-προβολές, λέξεις που στέκουν 'αόριστα' δοσμένες στο μύθο τους, οι λέξεις-'Κακό' που δοκιμάζονται & παράλληλα δοκιμάζουν να διασαλεύσουν τις συμβολικές νόρμες, την συμβολική και 'φυσική' τάξη των πραγμάτων.. Ο Baudelaire, o ποιητής-'απόκληρος', εγκαθιστά τα 'Άνθη του Κακού', στη Γαλλία της εποχής του, αξιώνοντας την απόδοση, το ίδιο το Παρίσι που 'κυοφορεί' την αλλαγή και την αντίδραση, στεκούμενος ενώπιον του 'αδυσώπητου' χρόνου. Ενώπιον της ανθρώπινης-κοινωνικής 'παρωδίας', ο ποιητής κομίζει την επωδυνότητα του να κομίζεις το απλά καινούργιο, το ποιητικά 'ανέστιο', τα 'Άνθη του Κακού' που δια-περνούν τα κάθε είδους 'Καθαρτήρια', που 'εγγίζουν' την ανθρωπινότητα της 'Κόλασης', εικόνες δίχως αρτιότητα, μία ποίηση που αναζητεί την σωματική-ερωτική 'κραυγή', την αναζήτηση της 'θαλπωρής' της ενοχής.. Στη Γαλλία και στο Παρίσι της εποχής της μοναρχίας, ο Charles Baudelaire, καθημερινός, 'απαγορευμένα' δοτικός, συγκροτεί τα 'Άνθη'-λέξεις που μετονομάζουν την ίδια την 'Κόλαση' σε παράλειψη καταγραφής. Ένα ποιητικό πνεύμα ασυμβίβαστο, το οποίο αντιτίθεται στο ή στις πλαισιώσεις της 'ευδαιμονίας', συγκρούεται με τον ορθολογισμό της εποχής του, ανατρέποντας συμβάσεις & δια-κρατώντας μία ποιητικότητα που διαπερνά την αλήθεια: για κάθε λέξη, και η 'Κόλαση' της, το σώμα που την 'προφέρει', η αγγελολογία της που 'πενθεί'.. Το Κακό εντοπίζεται στην αγορά, στους 'άξιους' ύμνους της υπερ-απόδοσης.. Ο Baudelaire είναι ο ποιητής εκείνων των 'Άνθεων του Κακού' που 'σπέρνουν' την 'ευφρόσυνη' αμφιβολία..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS